reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Czy uważacie że jeśli na wypisie ze szpitala jednym z zaleceń jest usg kontrolne po tygodniu to czy lekarz prowadzący ciąże ( na nfz ) ma obowiązek takie usg wykonać? Przy wypisie pytałam gdzie mam to usg zrobić i otrzymałam informacje że u lekarza prowadzącego który dziś odmówił mi wykonania tego usg.

Czy uważacie że jeśli na wypisie ze szpitala jednym z zaleceń jest usg kontrolne po tygodniu to czy lekarz prowadzący ciąże ( na nfz ) ma obowiązek takie usg wykonać? Przy wypisie pytałam gdzie mam to usg zrobić i otrzymałam informacje że u lekarza prowadzącego który dziś odmówił mi wykonania tego usg.

Z uzasadnił jakoś odmowę ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

muffiny z fasoli zrobione, obiad ugotowany i reszte dnia zamierzam lezec :) jakis dobry film bym obejrzala bo mojego nie moge namowic na kino....
Swoja droga stwierdzilam ze mam za malo ruchu a podobno ruch przyspiesza porod wiec pewnie bede po terminie :)

Moim zdaniem to jego obowiazek!!! Ale moze zadzwon do szpitala.... jak ja nie lubie takich lekarzy...

Jeśli t lekarz na NFZ to powinien zrobić, jeśli nie, to nie ma pewnie takiego obowiązku. Aczkolwiek mi nigdy lekarz nie odmówił w razie jakichś wątpliwości, w końcu za to niemało mu płacę.

reklama
Ja juz po wizycie. Ciśnienie się unormowało, Jasiu pięknie przybiera na wadze, wyniki w normie wobec czego lekarz postanowił czekać. Mam się zgłosić do niego 2 lutego, no chyba ze się cos po drodze wydarzy. W pierwszym momencie się wkurzyłam, bo tydzień temu praktycznie juz miałam wszystko zaplanowane i chodź nie było mi to na rękę to juz przyzwyczaiłam się do myśli, ze w niedziele szpital i indukcja. Teraz wszystko wywróciło się do góry nogami i w zasadzie mam czekać, aż poród się sam rozkręci. Juz mi złość przeszła, bo w sumie racja niech sobie synek jeszcze rośnie, a ja próbuje się nastawić na " co ma być, to będzie" Kontrolnie mam Ktg za tydzień zrobić

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry