reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

A ja nie wiem czemu jestem jakaś taka spokojna i wiem, że sobie poradzę w byciu mamą. A jak będzie to czas pokaże. Jedyne co mnie stresuje to to, że dziecko zacznie mi się dławić, krztusić a ja wpadnę w panikę i nie będę wiedziała co robić chociaż teoretycznie wiem.. i to jest jedyne co mnie martwi. Dlatego też wkurzają mnie pytania typu "czy nie boisz się porodu/bólu?" A czego mam się bać? Przecież swoje muszę zrobić i choćby nie wiem jak bolało to muszę przez to przejść ;)

Grabcia a co powiedział lekarz?

reklama
Kasia.zosia ja sie chetnie zamienie z ktoras i urodze już [emoji16] Jestem gotowa nawet dzis.

Nuska no wlasnie sa tam wyjatki, ze moga przyjąć wczesniej i mamy nadzieje, ze malzowi uda sie pojsc szybciej ale zoobaczymy co da sie zrobic w tym temacie [emoji4] Slyszalas o podwyżkach od lutego? [emoji16] Ja sie juz nie moge doczekac gratyfikacji urlopowej, na naszą juz wtedy trójkę wpadnie 2400zl prawie [emoji16]

Super_mysz17 podchodze do tego tak samo! Bedzie co bedzie i tak musze urodzic wiec po co sie tylko denerwowac :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

ojj widzę, że powolutku powolutku zaczynamy akcję dzieciaczek:) najchętniej też chciałabym już być po i mieć naszą kruszynkę w domu.

u mnie tragedia, zaczeł mi się chyba skurcze przepowiadające czy jak one się zwą.... nic miłęgo, ale do przeżycia;/ ale ale krocze to mi chyb rozerwie, ze schodów zejść nie mogłam, ból szarpiący jak diabli, krótki, ale w kość daje porządnie - te skurcze się przy tym chowają;/ niestety już przy normalnym chodzeniu mnie krocze pobolewa, nie tak mocno, ale nacisk a właściwie coś jak kłucie czuć;/ cieszyłam sie, ze wyjdę dzisiaj na zajęcia, niestety nie da rady;/ wiecie może czy można te bóle krocza jakoś złagodzić? większość z was jest taka aktywna a ja mogę siedzieć albo leżeć, troszkę się pokręcę po domu i już krocze daje o sobie znać;/

Klauduska słyszałam ;) no my już w tym roku planujemy z garyfikacji nad morze jechać z Małym, ale to dopiero w okolicach sierpnia :) Jak o te wyjątki chodzi, to są ale i tak cięzko, ale może się uda ;)
Super_mysz17 ja się panicznie bałam porodu i jak się okazało, że będę bez męża to powiedziałam, że nie dam rady hehe ;p ale już sobie poukładałam w głowie wszystko i wiem, że będzie boleć, może być ciężko ale i tak będzie dobrze, każdy skurcz przybliży moment spotkania z Małym i z takim nastawieniem będę szła na porodówkę ;D
Jenny_1502 wczoraj pytałam położna o bóle krocza i powiedziała, że tak to już będzie ;/ chyba trzeba to przetrzymać. Tak samo ciągle mi prawa ręka drętwieje i może to być zespół cieśni nadgarsta i też przejdzie dopiero po porodzie, gorzej jak nie przejdzie ;p
Grabcia co się dzieje? co lekarz powiedział?

Nuska tez wlasnie planuje pojechać za to gdzies na wczasy z maluchem juz i tez w sierpniu, malz ma urlop przez trzy tygodnie [emoji16] Mam nadzieje, ze ies uda ale roznie to bywa, eh

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
oo Nuśka właśnie podpowiedziałaś mi dlaczego mi tak ręce strasznie drętwieją, że aż czasem ich nie czuję. A w nocy to już mam totalną masakrę, rzucam się z boku na bok bo jak nie jedna ręka boli to druga. Muszę podpytać o to swoją gin

reklama
Do góry