reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

My wróciłyśmy z długiej wycieczki po zakupy. Młoda wpałaszowała obiadek i teraz śpi a ja kawkę pije.

PaniAg ale Ci się domator trafił:):) Pewnie jak zacznie chodzić to już w żadnym wózku nie będzie chciał siedzieć.

Bettina ja nie narzekam przynajmniej mam trochę spokoju i masz rację za dziadkiem też biega;)

reklama
Hej. Bez internetu żyłam od wczoraj!!!! Aaaa przez co kilka aukcji z Allegro poszło mi koło nosa wrrr...
NowaNatka mnie już dzisiaj aż sutki bolaly :( smoczek próbuje dawać ale się wścieka :( i też planuje go oduczyc ale nie wiem jak :( starszy od tak przestał...ale czasem i teraz zdarza mu się z nami spać... Więc czasem we czworo spimy aaaa :/

Caro super wiadomosci!!!! Spokojnej ciąży :*

No nie do czytam więcej....chłopaki zaczynają marudzic :/

Ja też nie zdążę obejrzeć zdjęć :( ech
Dziewczyny wątek zamknięty to bardzo fajna sprawa. Ale jak z jego zakładaniem jest to nie wiem :/

Bettina o działaniu żelu na serce nie słyszałam... Chyba że mamy i taty, ukoi jak widzi ze dziecko spokojniejsze :D o :D

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Doktórka przepisała mi tabletki clatra i krople do nosa no i mam brać paracetamol
2 razy dziennie, jeśli pojawi się wydzielina ropna z nosa to przyjść po antybiotyk.
Najgorsze jest to że ja kompletnie opadłam z sił. M przyjechał z pracy i był ze mną u lakarza. Teraz obiad wstawił- rosół. I pojechał tylko odebrać pracowników i wróci po 16 . Starsi synowi dużo mi pomagają . Najstarszy spaceruje po ogrodzie z Tymeczkiem. Jakie szczęście że już mam takich dużych synów :).
Oczywiście wszystko musze mówić, weźcie to, zróbcie tamto.
Ale pytają jak się czuje, czy już lepiej i czy mają herbatkę malinową mi zrobić ;):).

Tymeczek już uspany. Śpi na tarasie. Drzwi otworzyłam i będę nasłuchiwać .

jestem wsciekla na mojego M!! Wiecie co, pojechal do tesco po sloiczki kupil je po 13 ,mail zaraz wrocic dzwonie do niego a on siedzi i fryzjera I mowi ze wroci ok 16 bo kolejka jest.dzoewczyny w aucie jest mega goraco nie skisba mi one?!

Natka hmm... no nie powinny jak są zamknięte to i tak ich nie trzymasz w lodówce. A tak w ogóle to Ci nasi mężowie to sa nie do podrobienia. Powinni nam 500+ na mężów też wypłacać:)

dziewvzyny doradzcie mi czy pierwszy owoc jaki dalyscie ?

a I kiedy mozna mieszac smaki po jakim czasie podac np dynia z ziemniakami

NowaNatka haha sorki, ale rozbawilas nie tym pytaniem :D nie sadze, aby Ci skisly, spokojnie :D

a my bylismy na miescie: w gminie, w lidlu, w biedronce i w rossmannie. Antos grzeczny, w wozku troche pospal i pobawil sie jarmarkiem ;)
Magmich pisalas kiedys o ludziach zagladajacych do wozka... Dzis tez mnie wkurzyla starsza Pani, ktora mi wlazla prawie, ze do tej gondoli. na poczatku jak gadala do Antka, to sie smial do niej a pozniej jak juz przegiela, to Antos mina w podkuwkę i chcial plakac... to sie kobieta uspokoila. W biedronie usmiechal sie do pana. Nie raz sobie mysle, ze faceci pomysla, ze sobie chlopa na dziecko lapie, jak tak Antek sie do nich ucmiecha :D

reklama
Dziewczyny, w końcu zdecydowałam się napisać bo straszycie okropnie tym zamkniętym wątkiem-- i co nie będzie was? a ja z wami całym sercem od początku aż do teraz. Urodziłam Misię 03.02 cc - może niektóre z was mnie pamiętają bo wtedy pisałam. A teraz czytam 100 razy dziennie, jak tylko dziecioł pozwala! I śmieję się do łez z wątku pt. "Najstraszniejsza teściowa Oli i jej fantastyczne pomysły", trzymam kciuki za nowego kropka Carolajny ( podziwiam za odwagę - ja jeszcze aboslutnie nie gotowa na nowe wyzwania), serce mi ściska jak czytam o płaczu Hani, boję się pająków Ashlee i podziwiam Kamę za cierpliwość do ogarnięcie z dwoma bąblami:) i wszytskie inne wątki - mężowie, którzy wkurzają po uszy i nieprzespane noce, które mordują okorpnie są mi bardzo bliskie:) U nas Misia od początku na mm i teraz je dwa razy na dobę 180 mleka, dwa razy około 160 kaszki malinowej i dwa słoiki - jeden obiadek, jeden deserek. Ma skazę białkową dlatego jest na bebilon pepti. Teraz też chyba ząbki bo maruda ooookropna i widzę taką białą kropeczkę na dole - jakby dwójka - możliwe, że pierwsza dwójka?? a nie jedynka? Kąpiemy o 19:00, zasypia około 19:20 , mleko o 4:30 i później różnie raz do 7 raz do8:30. Śpi w swoim łóżeczku. Dwie godziny się pobawi, zje kaszkę i idzie spać w kuchni pod wentylatorem w wózku - ten pomysł ukradłam od którejś z was:) a potem ma jeszcze tylko drzemkę od 15 do 16 i ja wyrodna matka - wybudzam, bo jak tego nie zrobię to później kłopot z zaśnięciem:( Nie wiem co mam jeszcze wam napisać, żebyście mnie wzięły do zamkniętego wątku- może to, że ja sobie bez was nie wyobrażam!!! uzależniacie. Wszystkie jesteście super mamy i macie przeurocze dzieciaki:) Aha i jeszcze w ramach aktualizacji - Michalina przewraca się tylko na brzuch i wokół własnej osi na tym brzuszku, na plecy nie potrafii a siadanie jej w ogóle nie interesuje. Obracanie przy usypianiu załatwiliśmy śpiworkiem z Ikea - nie daje w nim rady:)

Do góry