reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża normalna czy pozamaciczna

Witam miałam ostatnią @ 6 stycznia dzisiaj mamy 18 luty według mnie to 6 tydzień ciąży byłam u ginekologa 15 lutego i nic nie widział nawet pęcherzyka i 16 lutego zrobiłam beta HCG i wyszła mi 1461 czy to możliwe że nic nie widać na USG ? Bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi

reklama
Witam miałam ostatnią @ 6 stycznia dzisiaj mamy 18 luty według mnie to 6 tydzień ciąży byłam u ginekologa 15 lutego i nic nie widział nawet pęcherzyka i 16 lutego zrobiłam beta HCG i wyszła mi 1461 czy to możliwe że nic nie widać na USG ? Bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi
15 lutego mogłaś mieć betę poniżej 1000 i lekarz mógł jeszcze nie znaleźć pęcherzyka. Pęcherzyk widać najczęściej przy becie 1000-1500. U mnie przy cp przy becie 1007 nie było nic widać. 3 dni później beta 2100 i było widać pęcherzyk w jajowodzie. Masz jakieś dolegliwości typu bóle lub plamienia? Były tu historie dziewczyn, które miały uwidoczniony pęcherzyk w macicy dopiero przy becie 2-3tys.
Mnie ginekolog kazał powtórzyć usg po 3 dniach po tym gdy nie zobaczył nigdzie pęcherzyka. Najlepiej jakbyś Ty również w miarę szybko powtórzyła usg.

15 lutego mogłaś mieć betę poniżej 1000 i lekarz mógł jeszcze nie znaleźć pęcherzyka. Pęcherzyk widać najczęściej przy becie 1000-1500. U mnie przy cp przy becie 1007 nie było nic widać. 3 dni później beta 2100 i było widać pęcherzyk w jajowodzie. Masz jakieś dolegliwości typu bóle lub plamienia? Były tu historie dziewczyn, które miały uwidoczniony pęcherzyk w macicy dopiero przy becie 2-3tys.
Mnie ginekolog kazał powtórzyć usg po 3 dniach po tym gdy nie zobaczył nigdzie pęcherzyka. Najlepiej jakbyś Ty również w miarę szybko powtórzyła usg.
Mam teraz w środę 23.02 swojego ginekologa a za dwa tygodnie 03.03 mam drugiego. Wczoraj 17.02 byłam u drugiego i też nic nie widział dlatego też napisałam ten post a byłam już dzień po beta HCG

Przy takiej becie bardzo możliwe ze nic nie widział to nadal dość niski poziom. Możesz sprawdzić przyrost bety i progesteron pryz ciąży pozamacicznie zwykle jedno i drugie "szwankuje". Nic jednak nie zastąpi wizyty u lekarz i ostatecznego potwierdzanie pęcherzyka.

Przy takiej becie bardzo możliwe ze nic nie widział to nadal dość niski poziom. Możesz sprawdzić przyrost bety i progesteron pryz ciąży pozamacicznie zwykle jedno i drugie "szwankuje". Nic jednak nie zastąpi wizyty u lekarz i ostatecznego potwierdzanie pęcherzyka.
To w takim razie poczekam do środy i pójdę do swojego ginekologa. Powiedziała mi że jak nic nie będzie widziała to skierowanie do szpitala

To w takim razie poczekam do środy i pójdę do swojego ginekologa. Powiedziała mi że jak nic nie będzie widziała to skierowanie do szpitala
To najlepsze rozwiązanie. Jeśli jednak nie ma plamień, ani ostre bólu w boku lub podbrzuszu należy myśleć pozytywnie:)

reklama
Mam teraz w środę 23.02 swojego ginekologa a za dwa tygodnie 03.03 mam drugiego. Wczoraj 17.02 byłam u drugiego i też nic nie widział dlatego też napisałam ten post a byłam już dzień po beta HCG
Tego już wcześniej nie napisałaś. Jeśli wczoraj nic nie widział, a wczoraj beta już była powyżej 1500, to ja bym znalazła teraz lekarza z super dobrym sprzętem, żeby znalazł pęcherzyk. W takiej sytuacji należy jak najszybciej go znaleźć, więc ja bym do środy nie czekała. Oczywiście nie należy od razu zakładać najgorszego, ale trzeba trzymać rękę na pulsie.

Do góry