reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

My wróciłyśmy z długiej wycieczki po zakupy. Młoda wpałaszowała obiadek i teraz śpi a ja kawkę pije.

PaniAg ale Ci się domator trafił:):) Pewnie jak zacznie chodzić to już w żadnym wózku nie będzie chciał siedzieć.

Bettina ja nie narzekam przynajmniej mam trochę spokoju i masz rację za dziadkiem też biega;)

reklama
Hej. Bez internetu żyłam od wczoraj!!!! Aaaa przez co kilka aukcji z Allegro poszło mi koło nosa wrrr...
NowaNatka mnie już dzisiaj aż sutki bolaly :( smoczek próbuje dawać ale się wścieka :( i też planuje go oduczyc ale nie wiem jak :( starszy od tak przestał...ale czasem i teraz zdarza mu się z nami spać... Więc czasem we czworo spimy aaaa :/

Caro super wiadomosci!!!! Spokojnej ciąży :*

No nie do czytam więcej....chłopaki zaczynają marudzic :/

Ja też nie zdążę obejrzeć zdjęć :( ech
Dziewczyny wątek zamknięty to bardzo fajna sprawa. Ale jak z jego zakładaniem jest to nie wiem :/

Bettina o działaniu żelu na serce nie słyszałam... Chyba że mamy i taty, ukoi jak widzi ze dziecko spokojniejsze :D o :D

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Doktórka przepisała mi tabletki clatra i krople do nosa no i mam brać paracetamol
2 razy dziennie, jeśli pojawi się wydzielina ropna z nosa to przyjść po antybiotyk.
Najgorsze jest to że ja kompletnie opadłam z sił. M przyjechał z pracy i był ze mną u lakarza. Teraz obiad wstawił- rosół. I pojechał tylko odebrać pracowników i wróci po 16 . Starsi synowi dużo mi pomagają . Najstarszy spaceruje po ogrodzie z Tymeczkiem. Jakie szczęście że już mam takich dużych synów :).
Oczywiście wszystko musze mówić, weźcie to, zróbcie tamto.
Ale pytają jak się czuje, czy już lepiej i czy mają herbatkę malinową mi zrobić ;):).

Tymeczek już uspany. Śpi na tarasie. Drzwi otworzyłam i będę nasłuchiwać .

jestem wsciekla na mojego M!! Wiecie co, pojechal do tesco po sloiczki kupil je po 13 ,mail zaraz wrocic dzwonie do niego a on siedzi i fryzjera I mowi ze wroci ok 16 bo kolejka jest.dzoewczyny w aucie jest mega goraco nie skisba mi one?!

Natka hmm... no nie powinny jak są zamknięte to i tak ich nie trzymasz w lodówce. A tak w ogóle to Ci nasi mężowie to sa nie do podrobienia. Powinni nam 500+ na mężów też wypłacać:)

dziewvzyny doradzcie mi czy pierwszy owoc jaki dalyscie ?

a I kiedy mozna mieszac smaki po jakim czasie podac np dynia z ziemniakami

NowaNatka haha sorki, ale rozbawilas nie tym pytaniem :D nie sadze, aby Ci skisly, spokojnie :D

a my bylismy na miescie: w gminie, w lidlu, w biedronce i w rossmannie. Antos grzeczny, w wozku troche pospal i pobawil sie jarmarkiem ;)
Magmich pisalas kiedys o ludziach zagladajacych do wozka... Dzis tez mnie wkurzyla starsza Pani, ktora mi wlazla prawie, ze do tej gondoli. na poczatku jak gadala do Antka, to sie smial do niej a pozniej jak juz przegiela, to Antos mina w podkuwkę i chcial plakac... to sie kobieta uspokoila. W biedronie usmiechal sie do pana. Nie raz sobie mysle, ze faceci pomysla, ze sobie chlopa na dziecko lapie, jak tak Antek sie do nich ucmiecha :D

reklama
Dziewczyny, w końcu zdecydowałam się napisać bo straszycie okropnie tym zamkniętym wątkiem-- i co nie będzie was? a ja z wami całym sercem od początku aż do teraz. Urodziłam Misię 03.02 cc - może niektóre z was mnie pamiętają bo wtedy pisałam. A teraz czytam 100 razy dziennie, jak tylko dziecioł pozwala! I śmieję się do łez z wątku pt. "Najstraszniejsza teściowa Oli i jej fantastyczne pomysły", trzymam kciuki za nowego kropka Carolajny ( podziwiam za odwagę - ja jeszcze aboslutnie nie gotowa na nowe wyzwania), serce mi ściska jak czytam o płaczu Hani, boję się pająków Ashlee i podziwiam Kamę za cierpliwość do ogarnięcie z dwoma bąblami:) i wszytskie inne wątki - mężowie, którzy wkurzają po uszy i nieprzespane noce, które mordują okorpnie są mi bardzo bliskie:) U nas Misia od początku na mm i teraz je dwa razy na dobę 180 mleka, dwa razy około 160 kaszki malinowej i dwa słoiki - jeden obiadek, jeden deserek. Ma skazę białkową dlatego jest na bebilon pepti. Teraz też chyba ząbki bo maruda ooookropna i widzę taką białą kropeczkę na dole - jakby dwójka - możliwe, że pierwsza dwójka?? a nie jedynka? Kąpiemy o 19:00, zasypia około 19:20 , mleko o 4:30 i później różnie raz do 7 raz do8:30. Śpi w swoim łóżeczku. Dwie godziny się pobawi, zje kaszkę i idzie spać w kuchni pod wentylatorem w wózku - ten pomysł ukradłam od którejś z was:) a potem ma jeszcze tylko drzemkę od 15 do 16 i ja wyrodna matka - wybudzam, bo jak tego nie zrobię to później kłopot z zaśnięciem:( Nie wiem co mam jeszcze wam napisać, żebyście mnie wzięły do zamkniętego wątku- może to, że ja sobie bez was nie wyobrażam!!! uzależniacie. Wszystkie jesteście super mamy i macie przeurocze dzieciaki:) Aha i jeszcze w ramach aktualizacji - Michalina przewraca się tylko na brzuch i wokół własnej osi na tym brzuszku, na plecy nie potrafii a siadanie jej w ogóle nie interesuje. Obracanie przy usypianiu załatwiliśmy śpiworkiem z Ikea - nie daje w nim rady:)

Do góry