reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

PaniAg a Wy z klamrą?? U nas obcięli jeszcze w szpitalu.
W miejscu gdzie trzyma się jeszcze myj często Octenisept z wacikiem takim do ucha. Jak zaczęłam tak robić często to szybko odpadł ale i tak dopiero w 12 dniu

reklama
Te śpiochy to prezent od tesciowej. Niech sobie je wsadzi!!!

PaniAg pepek juz odpada? Antos ma 25 dni a nadal go ma ;/

Olaolala ale przezycia! Rzeczywiscie paskudnie to wyglada i wcale sie nie dziwie, ze sie przestraszyłas! Dobrze, ze tak szybko skojarzylas fakty.

Carolajna współczucia. Siły wam zycze. Trzymajcie sie z Danielem! Oby to były tylko kolki.

Anit80 Ty szczesciaro-co 6 godzin pobudka? Ja tak mialam przez pierwsze 2-3 dni, a teraz malutka budzi sie juz dosc regularnie od 2,5 do 3,5 godzin.

A jak dlugo karmicie swoje niemowleta? Ja na poczatku odstawialam po ok.20min jak mała zasypiała przy cycku, tylko potem zanim usneła to musialam powalczyc ok.godziny, bo byla marudna. Jednak połozna powiedziala mi, ze trzeba karmic ok 40-60 minut az dziecko naje sie do syta. I rzeczywiscie potem nie mamy problemu z usypianiem.

Moja rana po cesarce bardzo ładnie sie goi. Odczuwam jeszcze ból, ale moze dam dzis rade bez przeciwbólowych. Na wadze juz prawie -10kg, zostało jeszcze 9kg. Poza tym czuje sie dosyc dobrze tylko nie cierpie wstawac w nocy, bo ze mnie to spioch jest straszny ;)

Ja nie jestem za octaniseptem, przemywamy gazikami do dezynfekcji na bazie spirytusu. Sama pracuje w szpitalu i wszystkie pielegniarki odradzaly ten polecany spray. Zreszta widzialam u bratanka, dopiero jakis sprytus im pomogl.
A najnowsze zalecenia to niczym nie smarowac;/

PaniAg to zależy gdzie, u nas zalecają Octenisept i pielęgniarki i położne.

Beemik u mnie po 6 tyg -16 kg. Jeszcze 3 zostały ale nie idą z ostatniego braku ruchu.

Heh wam :-) współczuję kolek unas naszczęście kolek nie ma ale brzuszek nas czasami boli.
Ola nam pępek urwała dosłownie położna w 5 tygodniu nie chciał nam odpaść a przecieralam psikalam co zmianę pieluszki ....
My nadal w szpitalu jest poprawa może jakoś na dniach wyjdziemy . Alex uśmiechnięty od ucha do ucha gaworzy sobie lekarze są bardzo zaskoczeni jego aktywnością i jego odruchemi neurologicznymi widać ze to silny chłopak :-) leżąc na brzuszku obraca głowa na prawo i lewo dosc długo raczkę podnosi nóżki zginą pod siebie :-) dumna z niego jestem :-)
A tak się śmiejemy do mamy :-)

Załączniki

• 1457180022130.jpg
    1457180022130.jpg
    195,3 KB · Wyświetleń: 125
Juhuuuu, 1o dni i nie mamy pepuszka! Nie dziwie sie,ze dziecko wczoraj bylo marudne i darło sie przy każdej zmianie pieluszki. Niby nie boli ale wg mnie go to piekło.
W nocy spal 4 godz, potem 3 i teraz sobie je.
Milego dnia!!!!!

A u nas poprawa. Co prawda nie znaczna ale jest, dziecko od razu inne, pięknie je i śpi lepiej. Ufff, 1 normalna względnie doba czy i cuda.
Ale żeby nie było za dobrze to dostałam pierwszy okres :(

Olaolala współczuję koszmaru, rana faktycznie nieciekawa, miałaś prawo się przerazic.
Bozienka ale już fajniutki Twój synus.
My w domku. Ja walczę z nawałem pokarmu, mam wrażenie ze w każdej chwili może nastąpić eksplozja.
Natomiast niesamowicie pozytywnie zaskoczył mnie mój polog bo właściwie się zakonczyl. Krwawienie całkowicie ustąpiło po 3 dniach. Nic mnie nie boli, normalnie siedze. W poprzedniej ciazy krwawilam cale 6 tygodni i na tylek usiąść nie moglam.
Lilianka jest cudna :) robi strasznie dużo kupek. Dużo śpi i na razie nie placze. Jedna noc płakała, polozna twierdzi ze to przez gruszke która zjadlam. Teraz postanowiłam zrobić sobie diete. To będzie z pozytywnym skutkiem dla mnie i dla niej. Najgorzej zaskakuje mnie zakaz mleka i produktów mlecznych. Pytanie do mam karmiacych piersią czy faktycznie nie jecie nabiału bo ja nie chce rezygnowac.

reklama
Magdalena skontaktowałabym się z lekarzem
To nie jest dobry objaw takie szybkie zakończenie krwawienia. Może to być oznaką zbyt słabego kurczenia się macicy. Bardzo mnie na to uczulano.

Do góry