Monia0731
Fanka BB :)
żeby kontrolować ciążę?Po co uzg co 2 dni bo nie rozumiem jeśli plami i dali progesteron nic więcej nie zrobią.
Ja plamiłam i słuchali serca .
Jakaś dziwna teoria z tym że nie wolno słuchać serca .rozumiem że głowica daje jakiś promień i ciepło ale nie słuchasz godzinami serca tylko kilkanaście sekund
Z podsłuchiwaniem serca to nie jest moja teoria a lekarzy, którzy znają się na tym lepiej niż ja. Chyba, że jesteś lekarzem to rozumiem, że masz podstawy, żeby twierdzić tak jak twierdzisz. Teraz to nie ma sensu chodzić do lekarza, bo każdy skończył medycynę
![Grinning face with sweat :sweat_smile: 😅](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f605.png)
Dla przykładu, moja pierwsza ciąża poroniona- były plamienia, nie było kontroli co parę dni (teksty typu będzie co będzie, trzeba czekać , to się zdarza blabla) słuchanie serca już w 7 tyg i to kilkukrotnie.
Druga ciąża, zmiana lekarza. Częste USG, kontrola mega szybka bez podsłuchiwania echa. Przy pierwszych plamieniach szybka reakcja, włączony steryd immunologiczny, kontrola co 2 dni, plamienie ustalo po 1 tabletce sterydu, steryd utrzymywany do 36 tyg i mam nadzieję, że szczęśliwie urodzę bo jestem aktualnie w terminie porodu i wszystko jest oki.
Każdy przypadek jest inny, ale solidna opieka lekarska i kontrola, trzymanie ręki na pulsie w takiej sytuacji może tylko pomóc. Mamy tak rozwiniętą medycynę, że możemy i wiemy dużo więcej, tylko trzeba się oddać w ręce specjalistów