reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Hej! Dzięki dziewczyny za kciuki i wsparcie :-)
Magdalena narazie nic się nie dzieje co by miało wskazywać na rychły poród... dolegliwosci te same juz od paru dni i nic. Kręci to się mała w brzuchu ;-) Czekamy. Już chyba w żaden sposób tego nie przyspiesze..

reklama
Witam,

Jeśli kogoś interesuje jak prawidłowo nosić niemowlęta to za chwilę będą o tym mówić w pytaniu na śniadanie w tvp 2. :biggrin2:

My od wczoraj podajemy espumisan, mam nadzieję że to pomoże Tymeczkowi a tym samym mnie ;-) ;)

Witam się po długiej przerwie. Na początek gratulacje dla nowych mamusiek i powodzenia dla Ciebie kamisia.

U nas z malutką wszystko ok. Póki co kołki nas nie męczą ale strasznie pilnuję diety.

Co do kupek to na 100% pewna nie jestem ale coś mi się wydaje, ze mleko mamy jest tak dobrze przyswajalne i nie musi być kupek. Za to po mm powinny być regularne.

Ja miałam duży problem ze sobą. Zaraz po powrocie ze szpitala czułam się tak dobrze, zostałam z maleństwem sama i wszystko robiłam w domu. Po 2 dniach organizm odmówił mi posłuszeństwa i dostałam takich bóli ze myślałam ze to 2 poród. Całe szczęście wychodzę na prostą.

Tu coś jest i to samo mówiło mi 2 lekarzy.

Załączniki

• 1457092582404.jpg
    1457092582404.jpg
    85,9 KB · Wyświetleń: 106
Carola, ja bylam spokojna wlasnie. Dzis zadzwonila ta pielegniarka zeby przyjsc zwazyc Malego i przy okazji obejrzy go lekarz. Zaczelam go ubierac do przychodni i....poszla kupa. Wczoraj pomasowalam mu brzuszek, i pozginalam nozki jak mowilas. Moze w koncu moj pokarm jest lepszy, plus butelka 2 razy na dobe. Duze dziecko to ma duze potrzeby;) Widocznie trawil wszystko od razu.

On ani nie ulewal,ani sie nie prężyl, dobrze spał, szybko zasypial i nie plakal i duzo puszczal baczkow. Co 3 godz byla mokra pielucha.

Potwierdzam że z kupami to jest tak jak mówi Caro.

Coś tu dzisiaj cisza. My zaliczyliśmy długi spacer, pogoda piękna słoneczko i 9 stopni aż się wracać nie chciało.
Teraz czekam na męża aż z pracy wróci bo dziś na obiad pizza którą ma przywieść.:)

Witam :) przede wszystkim ogromne gratulacje dla świeżo upieczonych mam. Dużo zdrowia i szczęścia dla Was i Waszych skarbów :)
Jestem przyszłą mamą z terminem na październik. To moja druga ciąża lecz niestety pierwsza zakończyła się o wiele za wcześnie.
Nie chcę się o mnie rozgadywac, mam konkretne pytanie. Czy może któraś z Was ma i chciałaby sprzedać detektor tętna płodu? Zależy mi na dobrym, przetestowanym sprzęcie.
Bardzo proszę o informację w prywatnej wiadomości.
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :)

reklama
Witajcie chciałam wrzucić fote Lilianki ale z telefonu są za duże i nie moge. U nas wszystko ok. Juro rano się stąd zawijamy :) jedynie co to mnie strasznie bola piersi, nie sutki, tylko całe bo mam za dużo mleka. Z rzuciłam tylko 6kg :( w związku z czym czeka mnie ciężka praca. Może karmienie piersią trochę wyciagnie. Od wczoraj jestem na zdrowej diecie i nawet jakoś nie ciągnie mnie do jedzenia. Jak patrze na moje córki to od razu mam motywację żeby wrócić do formy z przed ciazy.

Do góry