reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Witam mamusie,

Tymeczek nie zapeszyć ostatnio śpi dobrze. Po 4-5 h. Raz spał nawet prawie 7 h ale za to ja nie spałam bo cycki nabrzmiałe i jak w końcu poszłam po niego do łóżeczka to była kupa po pachy i się dziwiłam że tak dobrze mu się w tym spało :shocked2:. W dzień też ma dość długie pory aktywności. Czasem grzecznie leży i się rozgląda a czasem chce na ręce.
Mam pytanie do Mam dzieciaczków które mają 3 lub więcej tygodni. Kiedy Wasze dzieciaczki skupiały na Waszych twarzą dłuższą uwagę i czy już odwzajemniają uśmiech? Mój ma 3 i pół tyg i na krótko skupia na mnie uwagę, może to trwa raptem pól minuty. Czy to jest prawidłowe ? bo zaczynam się martwić.

reklama
Ja pojechałam dziś na KTG. Zero skurczy, wiec Pan Doktor stwierdził że dosyć czekania i miałam wykonany zabieg odklejenia dolnego bieguna pęcherza płodowego. Teraz albo ruszy samo albo rano do szpitala. Więc ja nadal w dwupaku;)

Magmich ja też Hani daję wodę bo jednak sporo mm wypija ale to nie zwiększa częstotliwości kup. :-p Dajesz zwykłą przegotowaną?

Wydaje mi się, że Hania też jeszcze krótko skupia wzrok. Czasem jeszcze zdarza jej się zezować. Uśmiecha się ale mam wrażenie, że to jeszcze przypadkowe uśmiechy. W trakcie jedzenia z butelki za to patrzy głęboko w oczy :laugh2:

Dziewczyny po co się śpieszyć i dzisiaj rodzić. 29 lutego to słaba data na urodziny :-p Jutro pewnie rozpakujecie się wszystkie :-D

Bettina tak zwykłą przegotowaną, którą wcześniej przefiltrowałam w dzbanku britta. Wody nie dosładzam. Ostatnio się zastanawiałam czy herbatki rumiankowej nie kupić.
Co do skupiania wzroku i uśmiechów to moja zachowuje się dokładnie tak samo jak Twoja ale co się dziwić są dokładnie w tym samym wieku:)

Carolajna nie wiem czy to coś da... Mam nadzieję, że tak , bo ten kto w internecie napisał, że zabieg ten jest nie bolesny, co najwyżej nieprzyjemny to chyba tego zabiegu nie miał;) Jakby nie było jutro szpital... :)

Carolajna a miałaś po tym zabiegu skurcze? Bo u mnie zrobiło się intensywnie...ale nie wiem czy to to... są mocniejsze niż jakiekolwiek które do tej pory miałam, ale nie jakoś super regularne.

Carolajna nie wiem czy to coś da... Mam nadzieję, że tak , bo ten kto w internecie napisał, że zabieg ten jest nie bolesny, co najwyżej nieprzyjemny to chyba tego zabiegu nie miał;) Jakby nie było jutro szpital... :)
Szczerze? Nie czytałam i nie wiedziałam co mnie czeka ale nie uważam żeby było to bolesne. Nieprzyjemne tak ale tylko tyle.

Carolajna a miałaś po tym zabiegu skurcze? Bo u mnie zrobiło się intensywnie...ale nie wiem czy to to... są mocniejsze niż jakiekolwiek które do tej pory miałam, ale nie jakoś super regularne.
Ja skurcze miałam od kilku tygodni. Nie były nasilone ani nic.
Miałam za to więcej wydzieliny z krwią i dużo czopa.

reklama
Ja przeczytałam już po. Ale u mnie chyba było bolesne, bo mam złe ustawienie szyjki macicy i teraz samo badanie u mnie boli.
No nic...poczekam jeszcze trochę, policzę i zobaczymy co będzie.

Do góry