reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Beemik gratuluję, szybko wracaj do formy:biggrin2:

Bettina jest taki spray dla kobiet ciężarnych więc myślę że dla karmiących też nazywał się jak dobrze pamiętam "argentin". Ale najlepsze to pół szklanki wody i łyżka wody utlenionej i płukać. Po płukaniu ssać tabletki *spam* :yes:.

Haruna na właśnie mój mały w weekend też tak miał, musiał się wtulić we mnie lub tatusia i wtedy spał :happy:.

LilithGoth Marcelek jest śliczny a jaki już duży :tak:.

Novaspace te 120 g w 2 dni to możliwe, mój przytył w 9 dni 500 g czyli średnio 56 g. Ja karmie kp i kupek mamy tyle ile razy przebieram pampersa czyli 9-11 dziennie. Czasem przeborę przed karmieniem i po karmieniu też muszę bo już jest niespodzianka :-D. Czasem to jest tylko lekkie zabrudzenie. A same siuśki zdarzają się rzadko.

reklama
Beemik - gratuluję! Jak się czujesz?

Podejście do jedzenia chyba zależy też od szpitala. Ja miałam cc przed południem, wstałam wieczorem, a pierwszy posiłek to było śniadanie następnego dnia. Pić wodę mogłam od razu.

Haruna - kiedyś mocno przemówiło do mnie zdanie, że człowiek jest jedynym ssakiem , który wyrzuca (lub próbuje wyrzucić) swoje nowonarodzone młode, ze wspólnego legowiska ;-) zresztą to naturalne, że maluszek czuje się bezpieczniej, kiedy czuje obecność rodziców. Tutaj coś w temacie: Link do: O niezwykłych relacjach dorosłych i dzieci

Nova - na cycu to kilka kup dziennie to jest norma, moja jeszcze do tego specjalizuje się w załatwianiu swoich potrzeb w czasie przewijania ;-)

A to mnie trochę uspokoilyscie, w necie pisze ze to przez siare która jakiś czas jest jeszcze w pokarmie i działa przeczyszczająco

Ciężka nocka za mną, mała cały dzien pięknie spi, a w nocy masakra, ciagle jej cos przeszkadza :-( jestem wykończona, bo w nocy nie śpię, a w dzien mam starsza która muszę sie zając i tez nie śpię :-(

Novaspace wiem co czujesz bo u mnie to samo w nocy spania malo czasem prawie wcale a w dzien statsza corka ktora sie trzeba zajac.Chodze od kilki dni jak zombie,nie wiem co dookola mnie sie dzieje.Do tego ogromna anemia i ciagle zmeczenie.

Kupek u nas tez duzo prawie co kazda zmiane pampersa

U nas przez pierwsze kilka dni kup było dużo, teraz jakoś co 2-3 dni ale za to wtedy mamy kupowy kataklizm :sorry2:
W nocy raczej udaje się przespać 3-4 godziny, w dzień ma coraz dłuższe pory aktywności, nawet do 3 godzin :blink:

Co tu tak cicho mamusie w dwupaku ?? Czyżby jednak magiczna data była Wasza?? :-)
Ja wczoraj miałam mega bolące skurcze wieczorem i myslalam ze to już to. Po kąpieli jednak się wyciszylo wszystko... Dziś lekkie pobolewania , ale nawet czop nie odchodzi wiec raczej juz lutowka nie będę :-/

Nova, Aschlee u mnie rytm dobowy taki jak u was, marzy mi się przespać ciurkiem chociaż z 5-6 h.

Bettina z kupkami u nas podobnie ale zauważyłam, że jak mała popije sobie troszkę wody to robi co dziennie. Pory aktywności to mamy między 23 a 1 w nocy:)

Wczoraj starsze dziecko zaliczyło taki upadek na podłodze, że aż jej oddechu zabrakło i się sina zrobiła. Tak się przeraziłam że myślałam że zawału dostanę.
Dzisiaj z rana miałam niezapowiedziany nalot teściowej. Jak ja czegoś takiego nie lubię, po to są telefony żeby uprzedzić a tak to jeszcze ze starszą córką w łóżkach byłyśmy.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry