reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Oj Bozienka to sie porobiło, zdrówka dla dziedziaczkow, oby siostra nie zaraziła Alexa!

Fajnie, ze walczycie o karmienie piersia. Bo w dzisiejszych czasach to wiekszosc idzie na łatwizne, ja rozumiem, ze niektore nie moga bo cos tam, ale ja tez chcialabym karmic piersia a wy dajecie mi nadzieje :)

Seforka fajnie, ze juz w domku :)

Anit80 to zostaw Tymka z mezem i smigaj na imprezke, w koncu ten dzien to nasze swieto, wiec chwila relaksu po 9msc ciazy nam sie nalezy! :) chociaz pewnie jak pojdziesz to i tak bedziesz ciagle myslec o synku ;)

Mkvet szalejesz z tymi spacerami! Ja juz nie mam sily na takie dlugie spacery.

A na kolki to oprócz kropelek i masazy, podobno dobrze dziala noszenie w chuście jesli ktoras z was ma :)

reklama
Milo czytac jak pytalyscie. Dopiero mam tel., tak maz odp.na smsy i dopiero poszedl do domu. Maly je cyca ale nawet go nie widze,bo musze na plasko. Ciesze sie,ze jestem w fajnym szpitalu,gdzie podejmuja madre decyzje! Ach! W koncu final. Pozdrawiam wszystkie Was i wasze Maluszki!

PaniAg gratuluję, to super że już masz synka przy sobie. Dużo zdrówka dla Was no i dużo siły dla Ciebie, dasz radę :biggrin2:.
Antoś faktycznie duży chłopak, nie będziesz bała się wziąć go na ręce :laugh2:.

Beemik ja karmie piersią i wszystko dobrze, no wiadomo że jestem trochę uwiązana przez to, ale mi to nie przeszkadza. Dzisiaj była położna i mały przytył przez ostatnie 9 dni - uwaga - pół kilograma :shocked2:.
Na babską imprezę faktycznie się wybiorę, nie będę za długo ale fajnie będzie się wyrwać przynajmniej na 1,5 -2 godz.

PaniAg super, że już Maluszek z Tobą! Gratulacje ogromne! I duży ten Twój chłopak!!:)

Beemik w efekcie byłam 2,5h na spacerze dziś, ale pogoda taka super, że przyjemnie się chodziło. Pies tak zmęczony, że tylko od czasu do czasu zmieni bok na którym śpi;) Ja siły nawet mam, ale teraz nóg nie mogę już zestawić razem:D czuję się jakbym z konia zsiadła:D

reklama
PaniAg rewelacyjne wieści, ogromne gratulacje. A z usg jak Cię przyjmowali na oddział jaką wagę oszacowali? :blink:
Bozienka zdrówka dla dzieciaczków i dla całej Twojej rodziny. Oby choroba się dalej nie rozwijała.
Nova jak byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry to mówiła, że od 15 do 25g przybierania na dobę jest jak najbardziej w normie więc nie masz powodów do zmartwień. :blink:

U mnie z kp to już w ogóle burzliwa historia. Całą ciążę mówiłam, że absolutnie nie zamierzam karmić a potem z kolejnymi tygodniami, że spróbuję i będzie co ma być a może się uda. W szpitalu pielęgniarki od noworodków tak mnie zniechęciły, że już w pewnym momencie całkowicie przestałam przystawiać. Zero pomocy i jakichkolwiek wskazówek dla początkującej i zestresowanej mamy :no2: W domu spróbowałam na spokojnie i dopiero wieczorem pokarm zaczął lecieć. Karmię przez osłonki, inaczej już dawno bym odpuściła.
U nas najpierw pierś, potem butelka z mm i jest dobrze. Dziecko najedzone, całkiem ładnie sypia, mama zadowolona, zobaczymy jak długo uda się kp :blink:

Do góry