reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
czytałam o nich, często na różnych forach mamy polecają no ale u nas niedostępne.
Jak uda nam się wyjść na spacer to zajdę do apteki bo tak na szybko jak patrzę w necie to większość jest po 1 miesiącu a Hania dopiero ma 3 tygodnie :hmm: Mam nadzieję, że szybko się z tym uporamy :hmm:
Ja zamawiałam z polecenia.

My też kupiliśmy espumissan, żeby był już od początku. Ze skutecznością różnie słyszałam, ale podobno najbezpieczniejszy i dlatego najwcześniej można stosować.
Bozienka dużo zdrowia dla całego domu i sił dla Ciebie!

PaniAg trzymać dalej kciuki? Czy juz po wszystkim i tulisz maluszka ?

Jesli chodzi o laktator, to recepta jest na wypożyczenie, na miesiac. Moze przedłużę, staram sie w dzien przystawiać tylko do cyca, ale juz teraz widzę ze Mała rozleniwiła sie od butelki, i z cycem za duzo musi sie namęczyć :-( a jak juz jest głodna na maksa to robi taka aferę ze muszę odciągnąć jej mleko, błędne koło :-(

Przybiera ok 20 gram dziennie, to ok? Jest taka drobniutka w porównaniu z pierwsza córka, nie pamietam ile ona przybierała

Boje sie kolek, przypomnialyscie mi by zaopatrzyć sie w Espumisam

Na początek gratulacje dla nowych mamusiek.

My od wtorku jesteśmy w domu i uczymy się siebie. Narazie jest dobrze. Strasznie walczy o cyca i jak tylko oczy otworzy to chce jeść. Jak chce przewinąć to afera straszna.

Uciekam bo właśnie otwiera oko i buzię jednocześnie.

Bożenka dużo zdrówka dla Was, trzymaj się kochana.
My już po spacerku teraz czekamy na położną. Mały coś marudzi i nie może zasnąć. Leży nakarmiony i chce aby sam zasnął a nie jak to zazwyczaj bywa przy cycku. Też się zastanawiałam czy nie kupić kropelek espumisan. Mały co prawda nie ma typowych kolek ale dość często pręży się i puszcza bączki.

Seforka super że już w domku. Mój też tak ma że oczy otwiera jednocześnie z buzią i szuka cyca :-D

Aaaaaaaaaaaaaa kurde nooo córa na zapalenie płuc :-( obustronne Alex jeszcze czysto ale nie daje gwarancji co będzie jutro jakiś paskudny taki wirus jest dzisiaj ci nic nie jest a jutro masz już zapalenie płuc :-( no i obydwoje na antybiotyku :-( z Alexem jak się pogorszy to szpital :-( ehhh

Pani Ag i jak tam? czekamy tu na wiesci:)

mi polozna dala Delicol na kolki, jest od urodzenia ale maz teraz jedzie juz do pracy wiec kupi sab simplex, u nas wszyscy go polecaja.

Bozienka kurujcie sie tam , wspolczuje bo taki szpital to meczarnia w domu.
Nova jak mala nie bedzie chciala cyca polecam nakladki, naprawde super sprawa ja caly czas jade bo mam za male brodawki a tak moge smialo karmic cyckiem:).

Alicja przybiera 60g na dobe, chociaz na jej wage wyjsciowa starczyloby 30g taki obzartuch maly:) je polowe ulewa i dalej szuka cycka ze nie da sie jej zabawic na 5 min. wiec karmienie, przewijanie, przebieranie i tak w kolko. A dzisiaj w nocy dala mamie pospac ciagiem 4h- no jak najlepszy prezent hehe
Carola a jak Danielek idzie waga w gore ladnie?

Dziewczyny dalej czekamy na reszte maluszkow!!

Bożenka sytuacje masz nie ciekawą. Oby jednak antybiotyk szybko pomógł. Masakra z tymi chorobami a w dodatku przy takich małych dzieciaczkach. Ja tak miałam przy starszym synu jak zaczął chorować gdy miał 2 m-ce to skończyło się w wieku 6 lat. Jedyne co było dobre że drugi syn jak się urodził to nigdy nic nie złapał od starszego brata. A teraz odpukać wszyscy są zdrowi i oby tak zostało bo wiem jaka to męczarnia dla całej rodziny. Jeszcze raz Bożenka życzę dzieciaczkom szybkiego powrotu do zdrowia.

reklama
Bozienka współczuję chorób u dzieciaczkow. Dużo zdrówka i siły dla Ciebie.

Ja broń Boże nikogo nie namawiam ale nasz espumisan ma identyczny skład jak ten niemiecki sab. A kwestia skuteczności to dawka. U nas w Polsce są dopuszczone dużo mniejsze dawki leku, zupełnie niepotrzebnie. Tego sab simplex daje się więcej bo takie są przepisy w Niemczech. Jeśli espumisan nie pomaga, trzeba sobie przeliczyć proporcje żeby dać tyle ile daje się sab simplexu i od razu pomoze. Przynajmniej ja tak będę robić a oczywiście każdy sam wie co jest najlepsze dla jego dziecka.

Do góry