reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
He he dzieki magmich, ja sie bede gimnastykowac jak juz po terminie bede, na razie jeszcze poczekam :-) zreszta mama ma przyjechac do mnie z pomoca, a wczesniej niz 20 lutego nie moze, wiec mamy czas :-)

Kati29 tych przysiadów wieczorkiem to z 10 sobie zrobiłam wcześniej pobiegałam z córką wkoło mieszkania wieczorem wzięłam ciepła kąpiel i raczej nie spodziewałam się niczego bo objawów nie miałam żadnych. Jak wstałam do łazienki to zobaczyłam śluz, za drugim razem było go więcej a przy trzeciej wizycie w toalecie poleciały mi wody.
Termin miałam na 17 lutego urodziłam 5 lutego czyli byłam 38t2d ciąży.

Ola jak masz neta w tel do daj nam znac co i jak...wiesz ze my niecierpliwe jestesmy.

Dzwonilam do swojej ginki powiedzialam jej o skokach cisnienia i o tym ze tez mi spada, ze glowa boli i mam zamazane na prawe oko...powiedziala zebym sie.odprezyla wypila meliske i polozyla sie spac...a jak sie obudze od razu zmierzyc cisnienie...jezeli bedzie 140/90 to mam niezwlocznie jechac na ip...ale jak bedzie niskie tzn 120/70 to i tak po godzinie mam zmierzyc i jezeli wzrosnie jechac.... teraz mierzylam mialam 145/94 ... czyli praktycznie caly czas podwyzszone...z racji tego ze cala ciaze mialam niskie cisnienie mam obserwowac sie do.jutra.

Ola powodzenia...

To przysiady porobie i ja niebawem;)

Tesciowa opowiadala kiedys,ze jej kazali przysiady robic na porodowce;) a drugiego syna urodzila,bo dzwignela mojego meza kilkulatka wowczas, jak zaczal plakac,ze go bolą nóżki ;) to moze ja tez go dzwigne i urodze syna ;)

Ola, trzymam kciuki! Tez mam wrazenie,ze cos mi sie konczy i cos zacznie niebawem...

Ja mam termin na 18 luty a wg wielkości dziecka na 10 luty. To w czwartek 11 moge rodzić.

Lilith słuchaj lekarza i połóż sie. Oby ciśnienie spadło, ale jakby co nie czekaj ani chwili i jedz na IP

Ola zycze Ci by Cie jutro nie odesłali i podjęli konkretna decyzje. Taka niewiadoma jest tez nie do zniesienia, trzymam kciuki

U mnie córka z racji tego ze zasnęła w aucie w drodze powrotnej, dopiero teraz poszła spac...
Jestem mega wykończona , liczę na spokojna nockę bez latania do ubikacji
Dobranoc Wszystkim

Ola - trzymam kciuki za dziś :)

I żadnego wpychania się w kolejkę, następna (już jutro) jestem ja :D
W sumie już wczoraj trochę spanikowałam, bo bóle okresowe towarzyszyły mi przez całą noc i dzień, byłam nawet na ktg, ale nic się nie dzieje. Niby to trzeci raz, ale do tej pory bóle brzucha zaczynały się u mnie w 41tc i wtedy niemal od razu jechałam do szpitala. Zobaczymy jak będzie dziś.

Lilith - oby ciśnienie Ci jednak spadło...

Ola kciuki trzymamy!
Lillith uważaj tam na siebie. Jak rano z ciśnieniem?
Cieszę się że u mnie z zaskoczenia tak bym razem z Wami na siłownię teraz poszła.
Cały czas podczytuje ale czasu brak .kupiłam laktator dzisiaj spróbujmy. Tatuś będzie miał dyżur pól nocy i już się nie może doczekać jej a ja snu ciągiem kilka godzin hehe

reklama
Hej dziewczyny...wstalam i jeszcze na leżąco mierzylam cisnienie 128/82....czyli nie.jest zle...choc i tak na.mnie wysokie bo zawsze mam90/60...no nic poczekam jeszcze i zobaczymy czy podskoczy.

Ola jak tam??

Do góry