reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Dzień dobry,
Jestem studentką psychologii i piszę pracę magisterską na temat psychologicznych aspektów aktywności fizycznej w czasie ciąży i porodu. W związku z tym przeprowadzam badania (ankiety i testy psychologiczne) i potrzebuję Waszej pomocy. Jeśli, któraś z Pań, zgodziłaby się mi pomóc i chciała poświęcić czas na wypełnienie tych kilku kwestionariuszy będę bardzo wdzięczna. Zainteresowane Panie proszę o kontakt na maila: mpoplawska1@gmail.com

Bez Waszej pomocy moja praca nie powstanie, dlatego bardzo proszę o przemyślenie sprawy. Ze swojej strony gwarantuję oczywiście całkowitą anonimowość.

reklama
Pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia za nami.
Trochę jestem przerażona i zagubiona. :zawstydzona/y: Położna oceniła, że mam duży brzuch jak na 31 tydzień, dziecko duże. :szok: Ale zmierzyła mi miednicę i standardowego noworodka ok 3,5 kg powinnam dać radę urodzić ale jak dalej brzuch będzie wielki to może być dziecko 4 kg :szok:

I już wyprawkę szpitalną czas przygotowywać. W szoku była, że nie mam jeszcze nic :-D

Nie wiedziałam ze od wielkości brzucha zależy wielkość dziecka, na pewno ma wpływ ale u mnie brzuch była raczej średni, widziałam większe, a córa ważyła 4200

Ja nie chodziłam do szkoly rodzenia i w drugiej ciazy nie zmieniłam zdania :-) ale z wyprawka sie zgadzam, podobno daje to głownie poczucie bezpieczeństwa przyszłej mamie :-)

Novaspace dobrze pisze :-) Możesz mieć dużo wód plodowych i stąd brzuszek większy. Kiedyś miałam dziewczynę na sali większą brzuchem dużo od mojego a urodziła 2800g. Nie sugeruj się takim gadaniem na oko. Mojej koleżance usg wymierzyło w dniu porodu 4200 a synek jej miał 3660g ;-)

Carolajna położna zareagowała identycznie :-D

Ostatecznie i tak okaże się wszystko jak urodzimy. A teraz to tylko szacunkowe wyliczenia ;-)

No i ta położna zrobiła na mnie dobre wrażenie, konkretna, nie owijała w bawełnę, chyba weźmiemy ją do porodu. :tak: A wy bierzecie położne na wyłączność?

Ja miałam raptem 3000g po porodzie,a mąż całe 2 kg. Wydaje mi się,że nasza waga nje ma nic wspólnego,bo moje dzieci są z tych większych :-) Takie duże dzieci ponad 4500g to na prawdę wyjątki ;-)

reklama
hej wam
Bettina postanowilismy z mezemnie brac nikogo na wylacznosc .w szpitalu w ktorym bd rodzic panie polozne sa bardzo pomocne i mysle ze to wystarczy.do poodu bedzie moj maz i prowadzacy ciaze ginekolog wiec mysle ze starczy itak jakies piguly beda sie krecic:rofl2:

Do góry