reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Bettina mi gin powiedział ze nie ma się co sugerować waga dzieci u siebie czy w rodzinie, bo nie ma na to żadnej reguły. Ja nie biorę żadnej położnej, ale jeśli ktoś czuje że jest to mu potrzebne i daje duży komfort psychiczny i do tego ma na to środki to dlaczego nie jesli ma mu byc lepiej:-)

Ja dzisiaj kolejny leniwy dzień....zaczynam od śniadania w łóżku :-)

reklama
hej wam
Bettina postanowilismy z mezemnie brac nikogo na wylacznosc .w szpitalu w ktorym bd rodzic panie polozne sa bardzo pomocne i mysle ze to wystarczy.do poodu bedzie moj maz i prowadzacy ciaze ginekolog wiec mysle ze starczy itak jakies piguly beda sie krecic:rofl2:

Właśnie. ..jak jest w PL? Jest lekarz przy porodzie? Córkę rodziłam w Hiszpanii i była położna. ..lekarz na koniec wszedł zobaczyć jak idzie.

Witajcie :-)
Z tego co ja rozmawiałam z koleżankami, które rodziły w ciągu ostatnich dwóch lat to przy porodzie była tylko położna, lekarz przychodził z reguły na sam koniec, ewentualne szycie itp. W trakcie porodu to też jak coś się działo to konsultacje, np. o cesarskim cięciu bo akcja porodowa nie postępuje.
I każda brała sobie położną. Nie mam pojęcia z czego to wynika? Bo ja to się chyba boję, że taka z dyżuru to zostawi mnie samą sobie. :-(

A poza tym to bardzo źle spałam dzisiaj, wszystko mnie boli, kręgosłup, brzuch jakiś ściśnięty, w udach coś ciągnie, no masakra :no:

u mnie ginekolog -poloznik jest przy porodzie,jesli bdzie mial inny porod to w zastepstwie kogos daja .ja wybralam ten szpital gdzie pracuje moj lekarz.
czytalam kiedys artykol ze jak nie ma gina to normalnie polozne odbieraja prod

Betinna ja wczoraj tak kiepsko sie czulam brzusio mi twardnial.dzis jest ok stansardowo boli krocze ale u mnie to norma juz:rofl2:tak jak dziewczyny pisaly wczoraj teraz juz bedziemy obolale:happy:

Witajcie :-)
Z tego co ja rozmawiałam z koleżankami, które rodziły w ciągu ostatnich dwóch lat to przy porodzie była tylko położna, lekarz przychodził z reguły na sam koniec, ewentualne szycie itp. W trakcie porodu to też jak coś się działo to konsultacje, np. o cesarskim cięciu bo akcja porodowa nie postępuje.
I każda brała sobie położną. Nie mam pojęcia z czego to wynika? Bo ja to się chyba boję, że taka z dyżuru to zostawi mnie samą sobie. :-(

A poza tym to bardzo źle spałam dzisiaj, wszystko mnie boli, kręgosłup, brzuch jakiś ściśnięty, w udach coś ciągnie, no masakra :no:

u mnie ginekolog -poloznik jest przy porodzie,jesli bdzie mial inny porod to w zastepstwie kogos daja .ja wybralam ten szpital gdzie pracuje moj lekarz.
czytalam kiedys artykol ze jak nie ma gina to normalnie polozne odbieraja prod

Do mnie przyjedzie znajoma położna a i ginka ścìągnę jak nie będzie na dyżurze ;) :)

Z tego co ja wiem,to nigdzie lekarz nie jest podczas całego porodu. Nie byłby w.stanie ogarnąć każdej rodzącej. W zasadzie każda moja koleżanka z Pl to potwierdza. Tak samo położne. Jak nie ma się wykupionej,to nie może być ciągle przy jednej rodzącej.

reklama
No właśnie dlatego mnie dziwi, że lekarz jest przy porodzie. U nas wszystkim zajmuje się położna i też decyduje o znieczuleniu czy można podać itp.

Do góry