reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Dzień dobry,
Jestem studentką psychologii i piszę pracę magisterską na temat psychologicznych aspektów aktywności fizycznej w czasie ciąży i porodu. W związku z tym przeprowadzam badania (ankiety i testy psychologiczne) i potrzebuję Waszej pomocy. Jeśli, któraś z Pań, zgodziłaby się mi pomóc i chciała poświęcić czas na wypełnienie tych kilku kwestionariuszy będę bardzo wdzięczna. Zainteresowane Panie proszę o kontakt na maila: mpoplawska1@gmail.com

Bez Waszej pomocy moja praca nie powstanie, dlatego bardzo proszę o przemyślenie sprawy. Ze swojej strony gwarantuję oczywiście całkowitą anonimowość.

reklama
Pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia za nami.
Trochę jestem przerażona i zagubiona. :zawstydzona/y: Położna oceniła, że mam duży brzuch jak na 31 tydzień, dziecko duże. :szok: Ale zmierzyła mi miednicę i standardowego noworodka ok 3,5 kg powinnam dać radę urodzić ale jak dalej brzuch będzie wielki to może być dziecko 4 kg :szok:

I już wyprawkę szpitalną czas przygotowywać. W szoku była, że nie mam jeszcze nic :-D

Nie wiedziałam ze od wielkości brzucha zależy wielkość dziecka, na pewno ma wpływ ale u mnie brzuch była raczej średni, widziałam większe, a córa ważyła 4200

Ja nie chodziłam do szkoly rodzenia i w drugiej ciazy nie zmieniłam zdania :-) ale z wyprawka sie zgadzam, podobno daje to głownie poczucie bezpieczeństwa przyszłej mamie :-)

Novaspace dobrze pisze :-) Możesz mieć dużo wód plodowych i stąd brzuszek większy. Kiedyś miałam dziewczynę na sali większą brzuchem dużo od mojego a urodziła 2800g. Nie sugeruj się takim gadaniem na oko. Mojej koleżance usg wymierzyło w dniu porodu 4200 a synek jej miał 3660g ;-)

Carolajna położna zareagowała identycznie :-D

Ostatecznie i tak okaże się wszystko jak urodzimy. A teraz to tylko szacunkowe wyliczenia ;-)

No i ta położna zrobiła na mnie dobre wrażenie, konkretna, nie owijała w bawełnę, chyba weźmiemy ją do porodu. :tak: A wy bierzecie położne na wyłączność?

Ja miałam raptem 3000g po porodzie,a mąż całe 2 kg. Wydaje mi się,że nasza waga nje ma nic wspólnego,bo moje dzieci są z tych większych :-) Takie duże dzieci ponad 4500g to na prawdę wyjątki ;-)

reklama
hej wam
Bettina postanowilismy z mezemnie brac nikogo na wylacznosc .w szpitalu w ktorym bd rodzic panie polozne sa bardzo pomocne i mysle ze to wystarczy.do poodu bedzie moj maz i prowadzacy ciaze ginekolog wiec mysle ze starczy itak jakies piguly beda sie krecic:rofl2:

Do góry