reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

reklama
Kochane wybaczcie, nie jestem w stanie was prawie wogole czytac. Jesteśmy z moim zalatani od wczoraj i telefon w użyciu rano przy kawie i w toalecie Hehehe.

Dzisiaj nad ranem obudziłam się z opuchnietymi dłońmi I tak mam do teraz. Odrazu poleciałam do laboratorium zrobić mocz bo to przecież nie czas na opuchlizne jeszcze. Tak bardzo się martwię. A jeszcze te klucia w podbrzuszu od prawie dwóch tygodni. Mam złe przeczucia...

Witam się i ja:)

Dziecko w przedszkolu, mąż w pracy, a ja zamierzam zabrać się za odgruzowywanie domu po 4 miesiącach niemocy ciążowej;)

@AlexF nie martw się na zapas. Ja tez czułam ruchy, później ustały na kilka dni, we wtorek byłam na wizycie i wszystko Ok:) Jeszcze mamy czas na konkretne kopniaczki:) W każdym razie powodzenia na wizycie;)

@mavika bierzesz magnez?

@Leila.jm Zdrowka, trzymam kciuki, żeby wszystko było Ok.

Witam obudzona przez męża w sposób zagrzewający do walki w dzisiejszym dniem [emoji12]

@mavika mimo łykania magnezu lewa ręka mi potrafi zdretwiec, w poprzednich ciążach tez tak miałam, ale i nogi mi dretwialy...tak sobie myśle, ze skoro magnez łykam to może za mało potasu...muszę wspomnieć o tym mojej gince. Nic Jej ostatnio nie mówiłam, bo dopiero co się zaczęło

Miłego piątku Kochane [emoji182]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
O widzisz ja też tyle magnezu lykam że niedobory nie przyszły mi na myśl nawet

Moje dziecko poszło pierwszy raz do przedszkola dziś!
1504248038-aaaaaa.jpeg

Dzień dobry dziewczyny :-) Milego dnia wszystkim i samych pozytywnych wieści dla wizytujących. @AlexF będzie dobrze, zanim się obejrzysz zobaczysz malucha i znowu wróci spokój ;-)

Ja pewnie na weekend zniknę z forum bo jadę na zjazd rodzinny. Mam czwórkę rodzeństwa: 3 braci i siostrę. Między nami jest duża różnica wieku. Siostra jest starsza o 16 lat, bracia o 11 i 10 a ostatni brat z którym tak naprawdę się wychowywałam jest młodszy ode mnie o 2 lata. Z tymi starszymi kontakt na równi mam powiedzmy, że od studiów, ale zawsze czuję się jednak, że mi "rodzicują". Kocham ich wszystkich bardzo i nie zamieniłabym tego układu na inny a jednak chce, żeby córka miała towarzyszą zabaw i intryg w zbliżonym wieku, tak jak ja młodszego brata :-)

Napisane na E6883 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane wybaczcie, nie jestem w stanie was prawie wogole czytac. Jesteśmy z moim zalatani od wczoraj i telefon w użyciu rano przy kawie i w toalecie Hehehe.

Dzisiaj nad ranem obudziłam się z opuchnietymi dłońmi I tak mam do teraz. Odrazu poleciałam do laboratorium zrobić mocz bo to przecież nie czas na opuchlizne jeszcze. Tak bardzo się martwię. A jeszcze te klucia w podbrzuszu od prawie dwóch tygodni. Mam złe przeczucia...
Moja znajoma też miała tak że czuła wyraźne ruchy a później długo nic i nic i poszła do gina a okazało się że maluch zmienił pozycje i nadal się ruszał tylko był głębiej więc nic nie czuła. Nie masz się co martwić! :)

@AlexF powodzenia na wizycie, myśle, ze nie masz się czym martwić...ja ostatnio tez nie czułam ruchów, a wczoraj wieczorem jak Mała zaczęła szaleć to już po całości [emoji2]

@mruczka24 powodzenia na wizycie, masz racje jak jest co robić czas szybciej leci...pamietam jak mi się dłużył w pierwszej ciąży, w drugiej i w tej leci duzi szybciej, dziewczyny mi zapełniają czas [emoji6]

@Leila.jm musi być dobrze, ale fakt porób badania, oby to nie było zatrucie (choć tez wydaje mi się, ze jeszcze za wczesnie)

@Ritta2014 powodzenia w ogarnianiu, ja tez od kilku dni zaczynam wreszcie coś w domu ogarniać...muszę teraz, bo od listopada- grudnia znów pewnie nie będę w stanie

@mavika widać, ze jest pełen entuzjazmu, dodatkowo koszulka z superbohaterem doda mu odwagi [emoji2]

@Dott30 fajnie tyle rodzeństwa...ja jestem jedynaczka i mimo, ze blisko wychowywałam się z cioteczna siostra to jednak nie to samo co rodzone. Cieszę się, ze my będziemy mieli duża rodzine. Miłego spotkania [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzie dobry
@AlexF na poczatku z ruchami tak jest ,gorzej jakbys byla w bardziej zaawansoanej ciazy to jest powod do niepokoju, ja tez czulam pare dni temu, a od dwoch dni nic i wiem ze to nie powod do zmartwien ,bo fasolinka jeszcze mala, duzo spi.... A po za tym masz dzis wizyte, obejzysz sobie maluszka na usg:) bedziesz spokojniejsza.
@mavika zuch chłopak :)
@Dotkass masz racje mi sie ostatnia ciaza dluzylaaaa okropnie, a ta jakos siup i juz zaraz polowka mam nadzieje tylko, ze druga polowa mi zleci tak samo szybko :)
Trzymam kciuki za wizyty wasze

reklama
AlexF ja też mam problem z łożyskiem tez mega nisko, a w środę wizyta zobaczymy. W sumie ma czas jeszcze się podnieść oby. Trzymam kciuki.
Ja wczoraj cały dzień opiekowałam się 2 latką siostry. Małe to a mega zwiercone i podłe. Siostra ze swoją starsza była w szkole i na zakupach i do tego jeszcze mój tato leżący po tetniaku i udarze, którego ciągle coś boli i trzeba ruszać i masować. Powiem szczerze że ciężki dzień i jeszcze mi coś chyba zaszkodziło bo jakaś biegunka mnie męczyła i padam wcześniej wczoraj.
A w mocy przed 4 pobudka na siku i do rana snu brak. I na deser oko mi spuchło jakaś krosta sobie dojrzała na powiece.
Mimo wszystko dziewczyny udanego dnia wszystkim życzę. U mnie jeszcze dziś ma być gorąco

f2w3skjol4llo8s8.png

Do góry