reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Ja wczoraj miałam wizytę.nie u swojej ginekolog tylko skorzystałam z pakietu Lux med mam wykupiony z pracy.ginekolog masakra niemiła przez cała wizytę ciagle wypominala mi minutę spoznienia:angry:.Nie robiła usg, ale mial a takie urządzenia to wyszukiwania tętna dziecka ,nie mogła niestety namierzyć znaczy ona stwierdziła że słyszała przez mała chwilę,dla mnie to nic nie było słychać.teraz zaczęłam się zamartwiac oķolo 2 tygodnie temu zaczęłam czuć ruchy bardzo wyraźne trwało to 2 dni na 100% byly to ruchy dziecka.
Teraz też cos czuje tylko mało wyrazne nie wiem czy ruchy czy może jelita wizytę mam dopiero 5.09.Nie wiem czy wytrzymam tyle dni niepewnosci masakra:(

reklama
@Syla88 pewna nie jestem, ale wydaje mi się, ze zaświadczenie od lekarza o stanach migrenowych załatwiło by sprawę, jest to wskazanie do CC (tak przynajmniej mi się wydaje)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dobrze by było.. teraz mam wizytę 31 sierpnia u gin to porozmawiam na ten temat konkretnie. Dzięki

Wlazło mi coś pod prawe żebra i nie chce wyleźć. Strasznie się w nocy męczyłam. Jestem za WZ, wielu rzeczy na forum nie chcę pisać.
Pisałyście o migrenach, miałam ostatnio dwudniową, już żegnałam się z życiem tak mnie to wykończyło.

Narazie bez zmian, czuję ciężar tam na dole, nie wiem może twardnieje trochę mi macica. Czekam, leżę i mam nadzieję że przejdzie, jak nie to zadzwonię do gina.
Poza tym zauważyłam właśnie ze mi wylazla kreska na brzuchu I to po sam biust [emoji33] jakoś wcześnie chyba..

A co do migreny to każda moja miesiączka była z migrena. W pierwszej ciąży miałam tragiczne, nie raz chciałam jechać na pogotowie. Coś strasznego

Narazie bez zmian, czuję ciężar tam na dole, nie wiem może twardnieje trochę mi macica. Czekam, leżę i mam nadzieję że przejdzie, jak nie to zadzwonię do gina.
Poza tym zauważyłam właśnie ze mi wylazla kreska na brzuchu I to po sam biust [emoji33] jakoś wcześnie chyba..

[emoji15][emoji15][emoji15] bardzo wczesnie, choć co ja tam wiem...ja praktycznie nie miałam w obu ciążach, była tak delikatna ze prawie niewidoczna

16ud3e3kpztre1wh.png

Wlazło mi coś pod prawe żebra i nie chce wyleźć. Strasznie się w nocy męczyłam. Jestem za WZ, wielu rzeczy na forum nie chcę pisać.
Pisałyście o migrenach, miałam ostatnio dwudniową, już żegnałam się z życiem tak mnie to wykończyło.

Współczuję bardzo, wiem co to za ból :( Ale bez wymiotów chociaż i innych takich? Teraz wystarczy, że nie było spaceru danego dnia (za mało tlenu), albo dłużej zwlekałam z obiadem, albo mały stresik i już ból głowy. A czasem po prostu wszystko spełnione i może hormony skoczyły, albo wciągnęłam gdzies biernie trochę dymu tytoniowego na przystanku :D Byle co wyzwala migrenę. Chociaż w pierwszym trymestrze było gorzej, teraz rzadziej.

A ja się zastanawiałam czemu jeszcze tej kreski nie mam :p Podobno już w 2 trymestrze się pojawia, a później dopiero w 3 bardziej widoczna się robi. To różnie jest.

Czytałam, że może się już w 2 trymestrze pojawić ;) Może choć nie musi wcale.

Robiłam sesyjke ciężarnej przy finiszu i nie miała wogole.

Migrenowe bóle. . . I mnie teraz dotykają. Na szczęście nie zawsze. Zwykle muszę to przeleżeć w samotności.

Pojechałam na małe zakupy do marketu, takie tam pierdołki, mężowi masło orzechowe, bo chciał, szampon, domestos, chusteczki, kawę, kupiłam też kukurydzę, bo stwierdziłam, że w tym roku to jeszcze gotowanej nie jadłam, a taką uwielbiam i kilka soczków w kartoniku, tak żeby mieć na stoliku nocnym i się tak zmęczyłam tymi zakupami, że teraz się położyłam i aż mnie brzuch rozbolał, że aż mi niedobrze jest. Jestem już głodna, za godzinkę będzie obiad, jak mężu wróci z pracy, na szczęście od wczoraj mam jeszcze zupę i grzanki mi mama zrobiła wczoraj, więc obiadek tylko do podgrzania. Na jutro mąż sobie zażyczył placuszki z cukini, bo przywiózł taką dużą z ogródka od teściowej.

We wtorek wieczorem mieliśmy wizytę u lekarza, powiedział, że płeć powie na następnej wizycie, bo jeszcze za wcześnie, ja mówię 'Ale ptaszka nie ma?', a on "A Pani ma brata czy siostrę?" "brata" "No to dobrze się Pani czuję w towarzystwie chłopaków", czyli zasugerował, że na córkę tym razem nie mam co liczyć :D A ja tak bardzo chciałam córunie :D

reklama
@marudka naprawdę aura migrenowa? Pierwszy raz "znalazłam" kogoś, komu dolega to, co mi. J ateż miewam migreny i czasem aury migrenowe. Kiedyś 10 lat temu zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne i przy pierwszym opakowaniu pojawiła mi się migrena z aurą i odstawiłam, potem jeszcze było kilka i cisza przez te lata jeśli chodzi o aury... aż do teraz.
(chociaż z 8 miesięcy temu też wylądowałam na ip okulistycznym, bo miałam ubytek w polu widzenia od dwóch dni, ale nic nie wykryli w oku i potem trzymało mnie to ze 2-3 tygodnie).
W ciąży migrenę to już miałam ze 25 razy, ale staram się nie brać tabletek, a taka z aurą dopadła mnie 2 tygodnie temu i bardzo spanikowałam... dawno już nie miałam i zapomniałam jakie to straszne.
Tylko, że nie byłam z tym jeszcze u neurologa, nie mam zdiagnozowanego. A Ty?
A czy takie sprawy są wskazaniem do CC, czy raczej nie? Ja przy stresie już łapię migrenę, to co będzie przy takim wysiłku SN, no nie wiem, chyba muszę o tym jednak pogadać z lekarzem.
Ja miałam "zwykłe" migreny całe życie, ale te z aurą dopiero w ciąży, to coś strasznego było i tak odesłali mnie od razu do neurologa, który potwierdził aurę, ale kazał mi zrobić od razu po ciąży rezonans głowy, a jak będę mieć często aury w ciąży, to jeszcze i w ciąży :/ Ja to mam milion dolegliwości i jakoś żadna nie była do tej pory wskazaniem do cc, chybaże teraz ta torbiel i źle ułożone łożysko będą...Wolałabym mieć drugie CC tym razem planowane, niż znowu pr
Ja też mam pod żebrami kłucia, bóle, rozsadzania - nie wiem czy u Ciebie o coś takiego chodzi, ale u mnie to niestety moje drażliwe jelita, czasem mam wrażenie że tak pchają mi się od dołu na żebra i przeponę, że nie mogę oddychać :/ Do tego czasem ból i kłucie powiększające się przy głebszym wdechu...Gastrolog mówi, że w tamtej ciąży zgłaszałam podobne dolegliwości - więc wygląda to na uroki ciąży ;)

Do góry