reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Najprościej i dla nas najspokojniej byłby wyjazd po prostu na urlopie, a nie na zwolnieniu.
Myślę, że te 5 dni urlopu nikt nie zbiednieje, a ile człowiek spokojniejszy na wyjeździe

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

To też brałam pod uwagę tylko robisz problem pracodawcy bo jeśli przebywasz ciągłość to on znowu wchodzi w okres 33 dni kiedy wypłaca z własnej kieszeni. Ja akurat nie chce robić sobie takiego młynu w pracy bo mam bardzo pomocna szefowa ale jest to faktycznie najlepsze rozwiązanie.

reklama
W święta nie kontroluja :) adres możesz zmienić ale na cały okres l4(podajesz gdzie przebywasz). Słyszałam że można do zusu zgłosić miejsce jeśli zmieniasz nawet na kilka dni ale u mnie w zus tego nie potwierdzili jak zapytałam czy mogę jechać na tydzień do mamy to usłyszałam że jak przyjdzie kontrola to będę się tłumaczyła bo adres w którym przebywam musi być na cały okres zwolnienia

To. Poród. Formalności po. Huh. Nie pisząc o Nowym Człowieku w domu - no, skomplikowane. Głowa puchnie.

W święta nie kontroluja :) adres możesz zmienić ale na cały okres l4(podajesz gdzie przebywasz). Słyszałam że można do zusu zgłosić miejsce jeśli zmieniasz nawet na kilka dni ale u mnie w zus tego nie potwierdzili jak zapytałam czy mogę jechać na tydzień do mamy to usłyszałam że jak przyjdzie kontrola to będę się tłumaczyła bo adres w którym przebywam musi być na cały okres zwolnienia

To. Poród. Formalności po. Huh. Nie pisząc o Nowym Człowieku w domu - no, skomplikowane. Głowa puchnie.

Witajcie mamusie :) pisałam na samym początku , potem na dlluuggo zamilkłam
Ja i dzidziuś mamy się dobrze Termin przesunął się z. 14 na 05/02 Strasznie mnie to dziwi bo byłam pewna ze w ciąże zaszłam 13dc a z usg wychodzi ze do zapłodnienia musiało dojść zaraz po miesiączce [emoji848]
W niedziele jedziemy do Pl ( mieszkamy w UK) Strasznie się cieszę Znów zobaczę maluszka i mam nadzieje na poznanie płci Chociaż jestem prawie pewna ze to chłopiec
Nikt jeszcze nie wie o ciąży Dopiero wszystkim powiemy po Usg jeśli wszystko będzie ok
Nie chce żeby się martwili ze znów coś bedzie nie tak - wystarczy ze ja i mąż się stresujemy
Pozdrawiam wszystkich bardzo i obiecuje być już na bierząco

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

@monisiek, zaraz i ja się rozpłacze. Ja dzisiaj nie mogłam pod praca z samochodu wyjść, bo mi się oczy spocily, bo leciała jakaś debilna piosenka :D

A co do tego tycia to ja z tych rozmiar 34-36. Mam nadzieję, że mnie nie znienawidzicie. Mogę jeść co chce i nie tyję. Choć oczywiście staram się odżywiać zdrowo. I w dodatku nie jestem chuda szczapa tylko mam i tyłek i biust więc swoją figurę uwielbiam :) ale nigdy nikogo nie oceniam, bo wiem że to jak wyglądam to głównie kwestia genów, a niektórzy (mój mąż) muszą dużo pracować aby mieć szczupłą sylwetkę :) a i jak przytyję kilka kg to nie lamentuje tylko na spokojnie analizuje czy sobie nie pofolgowalam trochę z jedzeniem ;) no i mi akurat podobają się po prostu kobiece kobiety, czyli takie o kobiecych kształtach, niezależnie od wagi.

@AlexF bardzo mądrze piszesz o różnym podejściu szpitali do CC. I pomogłaś mi dziewczyno bardzo w podjeciu decyzji, bo już znowu zaczęłam myśleć o porodzie w najbliższym szpitalu gdzie jest nacisk na sn. Ale w sumie ja siebie znam i wiem, że zbyt dużo by mnie kosztowały ew komplikacje, również stresu. A powiedzcie mi dziewczyny czy jak zmieniacie lekarza, ze względu na to że chcecie rodzić w innym szpitalu to mu o tym mówicie?? Bo ja lubię moja gin i chcę do niej później chodzić i nie wiem jak się zachować. Strasznie mi głupio, tym bardziej, że nie chce krytykować szpitala w którym pracuje :(

@ Paraplu, doskonale cię rozumiem! Ja też chciałabym spróbować sn, choć wiem że z moją budowa mam marne szanse. Ale muszę mieć przy tym pewność, że decyzja o CC przy jakichkolwiek komplikacjach będzie szybka i bez wydziwiania.

reklama
@Shemshi a czemu mamy Cię znienawidzić? Super, ze możesz jeść co chcesz i wyglądasz dobrze [emoji16] tez tak kiedyś miałam, jak byłam piękna i młoda [emoji12]...nam chodziło o te, które aby usłyszeć "przecież zajebiscie wyglądasz", by podnieść swoje ego chodzą i przy wadze 45 kg i jęczą ze tal strasznie przytyły, bo aż 2 kg i przybyło tu z boczku (chyba w mózgu ubyło) [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry