martula1985
Fanka BB :)
Ja pracuje na etacie plus mam własną firmę ale mam nadzieję, że ZUS mnie nie odwiedzi, no się wystraszą jak mnie zobaczą [emoji85]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Uh. Serce mi łopocze. Mam wyniki krwi (z prenatalnych) co prawda piszą o braku wskazań do amniopunkcji. Usg ok wyszło piękne. Z krwi - Trisomia nisko z < do 20.000. Za to preeklampsje no raczej wysoko mi wyliczyli. Przed 42 tyg 1:21. Przed 37 tyg 1:152
No to chyba się cieszymy, co? A dokładnie jaki masz wynik Trisomii każdej z osobna?
T 21 1:432 (ryzyko podst. Skorygowane do 1:8642)
T18 1:1059 (podstawowe skorygowane do <1:20000)
T13 1:3320 (podstawowe skorygowane do <1:20000)
Te 1-sze to statystyki A propos wiek itp. Te 2-gie to już usg z papp-a, wolna pod jednostka hcg, Doppler itp.
Wiem, pytałam bo byłam ciekawa...to ładnie Ci się skorygowalo [emoji16]
Ja pracuje na etacie plus mam własną firmę ale mam nadzieję, że ZUS mnie nie odwiedzi, no się wystraszą jak mnie zobaczą [emoji85]
Mam wrażenie, że w Warszawie tak nie kontrolują, bo jest za dużo roboty . W mniejszych miejscowościach faktycznie spotykam się z tym częściej.Jak widać kontrole są rzeczywiście losowe. Przykład pierwsza ciąża 2008 poród. Zasiłek nie mały (dużo powyżej średniej krajowej)- zero kontroli- po porodzie, po macierzyńskim- l4 ortopedyczne- bolący kręgosłup ( kontrol po 30 dniach- zlecenie pracodawcy). Na pewno os na działalności są kontrolowane jako pierwsze w kolejności. Tak czy inaczej zastanawiam się czy miejsce zamieszkania nie ma także wpływu
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom