reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Cześć dziewczyny wracam na forum z tym że na kwietniówki :) Udało się i tym razem bez spiny i sprawdzania wcześniej. Miałam dużo pracy i okres mi się spóźnił tydzień zrobiłam test i jest dwie grube kreski a nie tak jak poprzednio leciutkie. Czuje się inaczej niż poprzednio i wierzę że będzie dobrze. W sumie mieliśmy dać sobie spokój ze staraniami, planujemy ślub i mamy sale i wszytko poumawiane na 07.18 i teraz się martwie jak będzie impreza wyglądać z 2 miesiecznym dzieciątkiem :/
Gratuluję! Ja miałam być kwietniówką 2016, a zostałam marcówką 2016 i to super czas na rodzenie! Po zimie nie ma problemów ze spacerami bo nie ma mrozów i jakoś fajnie dochodzi się do siebie jak wszystko po zimie wraca do życia :)

Wszystkiego dobrego i dużo nudy, aż do kwietnia ;)

reklama
Witam sie z Wami po imprezie do 4 rano a na nogach jestem od 9.30.
Mam dosc ale to byla nasza pierwsza wieksza impreza na mojej dzialce z alkoholem tancami smiechem i wyglupami jestem wykonczona ale bardzo zadowolona.
Troszke mi brzusio stwardnial w okolicy pepka ale mysle ze wroci do normy.
Milego wieczoru Wam zycze

Cześć.
@Lilumi gratulacje! Dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa.

@Syla88 Witaj :)

Co do moich zachcianek to od początku bardzo chce mi się mięsa! Mogłabym żyć na samych kebabach :D. Najbardziej odrzucilo mnie od kawy i to juz za nim zobaczyłam 2 kreski jakoś straciłam na nia ochotę. A zawsze piłam 2-3 i to mocne czarne. Mimo niechęci do kawy to jedną dziennie wypijam, bo inaczej tylko bym spala, a tu dwójkę starszą i męża trzeba ogarnąć ;). Może to placebo, ale jakoś po tej jednej kawce daje rade przetrwać dzień bez drzemki.
Pierwszy raz tez musze pamiętać o regularnych posiłkach. Jak przerwa trwa dłużej niż 3h to robi mi się słabo. Z racji grupy ryzyka cukrzycy (moja mama ma)miałam robiona juz test obciążenia glukoza i niby cukrzycy nie mam. Ale mam wysokie rzuty insuliny i po posiłkach szybko spada mi cukier.
To moja 3 ciąża a organizm zamiast być juz z tym stanem oswojony to reaguje coraz gorzej... :)

@AlexF mnie wesele czeka za tydzień...z tym, ze ja marze o mięsnych daniach i sledzikach [emoji12] gorzej, bo nie zjem ukochanego tatara [emoji20]...nie rozumiem ludzi z podejściem "posiadania parki" jako najważniejszego "dobytku" życiowego. U nas na szczęście nikt parcia na parke nie miał [emoji6]
Co do pomyłki płci lepiej w ta stronę [emoji12] dziewczynke w ubranka dla chłopca jeszcze jak Cię mogę, ale chłopca w różu wozić [emoji12]
Ja miałam być Kwietniowka 2013 a zostałam marcowa 2013 i zgadzam się ci do spacerów

@Syla88 gratuluje i witamy wśród lutoweczek [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny powiedzcie mi czy jak ktos ma umowe do konca sierpnia(pracuje pol roku) I jest na umowach tymczasowych na etacie, przedluzanych co kilka miesiecy I jest teraz w ciazy to umowa zostanie przedluzona do dnia porodu? Wystarczy chyba, ze przepracowane sa te trzy miesiace, tak? Wole sie upewnic. Kolezanka do mnie pisala, a jest na innej umowie.

Dziewczyny powiedzcie mi czy jak ktos ma umowe do konca sierpnia(pracuje pol roku) I jest na umowach tymczasowych na etacie, przedluzanych co kilka miesiecy I jest teraz w ciazy to umowa zostanie przedluzona do dnia porodu? Wystarczy chyba, ze przepracowane sa te trzy miesiace, tak? Wole sie upewnic. Kolezanka do mnie pisala, a jest na innej umowie.
Umowa musi być przedłużona do dnia porodu.

Jeżeli to jest umowa o pracę tymczasową lub umowa o pracę to musi być przedłużona do dnia porodu, z mocy prawa, nie musisz dostawać na to papieru. Jeśli umowa zlecenie lub o dzieło to nie.

reklama
Do góry