reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

@Lali pokaz fotke poduszki :) jak chyba musze cos kupic bo uwielbiam spac na brzuchu ale juz mi niewygodnie i spie tak na polbrzuchu-polboku.

I gratuluje samych dobrych wynikow [emoji1377][emoji323][emoji322][emoji173]️

@Minia86 gratuluje zdrowego synka [emoji7][emoji7]
No a mnie sciska, ze poznajecie plec a ja nie moglam przez idiotyczne holenderskie prawo [emoji31]

@martula1986 uuu to lez i odpoczywaj. Mialas jakies objawy skracania? Klucie bol? Bo mnie kuzwa dzisiaj po pracy bolala jakby szyjka i sie troche przestraszylam :( w poniedzialek na szczescie wizyta.

@Chrząszczyk egkhm obstawiam, ze pewnie tacy swietsi od papieza ukrywaja wady plodu. Dlatego w zyciu nie zaufalabym lekarzowi z kaluzula sumienia. Juz czytalam o takich cyrkach, ze lekarz twierdzi, ze przez cala ciaze nie zauwazyl braku rak u dziecka czy cos w tym stylu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Witam sie z samego rana z Wami wykonczona.
Maz sie zatrul czyms i odkad wrocil z pracy o 16 tak non stop wymiotowal i biegunka momentami jednoczesnie bidulek bez jedzenia non stop. Bylam z nim w nocy na nocnym dyzurze przrpisali zastrzyki i takie tam.
Potem ok 1 w nocy mega burza ze nie szlo spac.
A teraz jestem nieprzytomna i GLODNA !!!!!a musze byc naczczo bo jade na krew do katowic do kliniki NIEWYTRZYMAM.
A o 12 mam prenatalne.

Witam i ja z rana:) dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!! Super sie czyta ze juz niektore nawet wiedzą kto mieszka w brzuszku.

Marta ja bym poszla jeszcze do jakoegos innego lekarza zeby posprawdzal parametry tak dla wlasnego spokoju..

Pyzunia trzymam kciuki za dzisiejsze badania:)

Ja dalej w biegu...milon rzeczy do załatwienia i ten remont...mam nadzieje ze do konca miesiaca sie wyrobimy ze wszystkim, przeprowadzimy i bedzie juz spokojniej..wczoraj udalo mi sie znalezc serduszko detektorem w koncu:) tak cudownie sie sluchalo:)

Udanego dnia kochane!!!

uwo9s65gu1738u3h.png

Sylwia wprowadzasz dziewczyny w błąd. USG w pierwszym trymestrze jest wykonywane głównie po to żeby sprawdzić te przeziernosc karkowa i obecność kości nosowe lub jej brak. To nie jest zadna nowosc, bo już w 1996 roku miałam to sprawdzane w pierwszej ciazy. Lekarz NAPEWNO nie pytał Ciebie czy życzysz sobie tego badania. Sprawdź na wyniku USG czy masz wpisane parametry opisane jako NT.

Sent from my SM-G900F using Forum BabyBoom mobile app
Nie wprowadzam nikogo w błąd tylko mowie co mi lekarz powiedział. Też bym nie miała tego badania gdybym nie powiedziała, że chce. lekarz umowil mnie na dodatkowe usg tzw prenatalne za które dodatkowo placilam i na nim sprawdzał wszystkie parametry bo tak miałabym wizytę w 10 tyg i dopiero dziś w 15 tyg. Zapłaciłam za to 400 zł a normalnie za wizytę bierze 200 zł. Jak jeszcze chodziłam do kliniki leczenia niepłodności to tam ginekolog też mi powiedziała, że jak będę chciała takie badanie wykonać to mam się w rejestracji zapisać tak na 12 tydzień, ale tam było to jeszcze droższe. Stąd moje stwierdzenie że CHYBA nie jest to obowiązkowe

Ostatnia edycja:
@Paraplu absolutnie nie miałam żadnych objawów, ale u mnie jest podejrzenie niewydolności szyjki macicy. Póki co leżę, lekarz mnie wczoraj załamał bo stwierdził że przy ciąży mnogiej nie zaleca się zakładania pessaru :(

@Mamazbb powiem tak-nie pójdę do innego lekarza, bo u nas to już za bardzo nie ma do kogo, to po pierwsze. Po drugie muszę leżeć plackiem więc każde wyjście z domu to dla mnie ryzyko. Po trzecie, nawet jeśli by się okazało że z dziećmi coś jest nie tak to i tak nic bym z tą wiedzą nie zrobiła.. Trudno, będzie co ma być.

Nie wprowadzam nikogo w błąd tylko mowie co mi lekarz powiedział. Też bym nie miała tego badania gdybym nie powiedziała, że chce. lekarz umowil mnie na dodatkowe usg tzw prenatalne za które dodatkowo placilam i na nim sprawdzał wszystkie parametry bo tak miałabym wizytę w 10 tyg i dopiero dziś w 15 tyg. Zapłaciłam za to 400 zł a normalnie za wizytę bierze 200 zł. Jak jeszcze chodziłam do kliniki leczenia niepłodności to tam ginekolog też mi powiedziała, że jak będę chciała takie badanie wykonać to mam się w rejestracji zapisać tak na 12 tydzień, ale tam było to jeszcze droższe. Stąd moje stwierdzenie że CHYBA nie jest to obowiązkowe
Wizyta wizytą- one są faktycznie co mniej więcej 4 tygodnie, a takie USG jest pomiędzy wizytami. Jeśli kobieta chodzi prywatnie do lekarza to za USG tez płaci oddzielnie. U nas takie USG kosztuje 150-200zl. Wszystkie zlecenia, badania, morfologie i takie tam, wszystko to z racji tego, że chodzę do lekarza prywatnie place z wlasnej kasy. Niestety uroki prywatnych wizyt[emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Pyzunia współczuję ciężkiej nocy, zdrówka dla męża i trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę

Martula bądź dobrej myśli

Odnośnie usg, ja robiłam y swojego gina, płaciłem tyle co zwykle za usg nic dodatkowo, tyle że sprawdzał wszystkie parametry.Od początku zaznaczył ze to jest usg które musimy wykonać obowiązkowo.
U nas kolejny dzień upału, nie ma czym oddychać, masakra :no2:
Jutro ma być w końcu chłodniej. Oby prognozy się sprawdziły!

Miłego dnia :-) :)

Z tego co wiem to chyba nie bo mój lekarz się mnie pytał czy będę chciała robic te badania i były dodatkowo płatne
Jej, jak to dodatkowo płatne? Przecież sprawdzenie przezierności to chwilka podczas badania USG, jedno kliknięcie myszki. Aż jestem zaskoczona, że za sprawdzenie przezierności trzeba dodatkowo płacić :( a za sprawdzenie kości nosowej też kazał Ci lekarz dodatkowo płacić?!

reklama
Dzień dobry,

Mnie obudziła przed 6:00 burza...później udało mi się przymknąć oko to 9:00

@pyzunia86 zdrówka dla męża, obyś Ty nie załapała, powodzenia na badaniach [emoji182]

Co do tej przeziernosci to na NFZ jest to badanie obowiązkowe, bez dwóch zdań...prv tez obowiązkowe, a ze płatne to logiczne, bo prv się płaci, ale ze dodatkowo to jestem w ogromnym szoku...pierwsza ciąże i ta prowadziłam prv nigdy nie dopłacałam- teraz płaciłam tylko na pappa...druga ciąża na NFZ (wg prawa obowiązkowe pierwsze badanie usg, na którym sprawdzane są wszystkie parametry)

Miłego dnia Kochane

16ud3e3kpztre1wh.png

Do góry