reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Monisiek od początku ciąży ani razu nie wymiotowalam, nie miałam mdlosci, bóle brzucha to miałam krótko i to koło owulacji i kilka dni po niej. Pobolewał mnie piersi. Od około 2 tyg minęły i teraz znowu troszkę pobolewaja. Może jest to związane z lozyskiem, nie wiem, nie znam się. Każda ciaza rozwija się swoim rytmem. Dziewczyny pisały tu o swoim kiepskim samopoczuciu, a moje było ok. Tak jakbym nie była w ciazy. Wszystko jest ok, dzieciątko się rozwija. Nie przejmuj się. Tak jak napisala Ci Shemsi każda ciaza. Podpisuje się pod jej słowami. Każda z nas jest inna.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do zgagi, Rennie jak najbardziej, ale w późniejszej fazie ciąży i nie przesadzać z ilościami...mi w dwóch pierwszych ciążach pomagało na początku mleko...teraz odpukać zgagi brak (aż boje się pisać, by nie zapeszyć)

Waga u mnie Ok 1 kg do przodu licząc od wagi z przed ciąży, bo w pierwszych tygodniach nieco schudłam

@mama_zuzanki to razem idziemy na badania [emoji12] u nas babiniec już jest, bo nawet pies to suka, wiec teraz to fajnie by było, gdyby jednak chłopak był [emoji6] co do dziewczyn, wolałyby brata, chociaż ostatnio Młodsza powiedziała, ze jednak siostra, żeby pomagała jej z miłości dokuczać Amelce (starszej) [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was moje drogie.
Ja dzis umieram mam okropne mdlosci jeszcze tak nie mialam.
Ktos pisal o renni na zgage ponoc nie mozna tylko dostepne w ciazy na ta przypadlosc to gaviscon jest w zawiesinie i tabletkach aczkolwiek ja wole zawiesine szybciej dziala i dluzej.
A tak to wyglada
Mam to i niestety kupiłam w zawiesiny czego baaaaaaaardzo żałuję bo nie daje rady wypić. Odrzuca mnie...
Raz się zmusiłam prawie że zatykajac na siłę otwór gebowy żeby nie zwrocic i faktycznie działa! Tylko tabletki w moim wypadku lepiej by się sprawdziły...

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

Monisiek od początku ciąży ani razu nie wymiotowalam, nie miałam mdlosci, bóle brzucha to miałam krótko i to koło owulacji i kilka dni po niej. Pobolewał mnie piersi. Od około 2 tyg minęły i teraz znowu troszkę pobolewaja. Może jest to związane z lozyskiem, nie wiem, nie znam się. Każda ciaza rozwija się swoim rytmem. Dziewczyny pisały tu o swoim kiepskim samopoczuciu, a moje było ok. Tak jakbym nie była w ciazy. Wszystko jest ok, dzieciątko się rozwija. Nie przejmuj się. Tak jak napisala Ci Shemsi każda ciaza. Podpisuje się pod jej słowami. Każda z nas jest inna.

Tylko pozazdrościć takiego samopoczucia :)

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

Dziewczyny, a co z Martula1985? Nic się nie odzywa od kilku dni. Aż zaczęłam o niej myśleć, czy wszystko jest u niej ok. Wcześniej wpadła tutaj praktycznie codziennie.[emoji86]

Dziewczyny, a co z Martula1985? Nic się nie odzywa od kilku dni. Aż zaczęłam o niej myśleć, czy wszystko jest u niej ok. Wcześniej wpadła tutaj praktycznie codziennie.[emoji86]

A Ona nie miała gdzieś jechać? Może się urlopuje...sama nie wiem, może trzeba by napisać do Niej na prv

A Ona nie miała gdzieś jechać? Może się urlopuje...sama nie wiem, może trzeba by napisać do Niej na prv

Może masz rację. To teraz okres urlopowy wiec wypoczywa. Sprawdzałam i wyświetliło, że zagląda na forum...tylko nie daje znaku, że jest. Czyta nas nabierzaco żeby nie miec zaległości[emoji38]Pozdrowienia i calusy dla Ciebie Martus i dla maluszkow[emoji4]

Może masz rację. To teraz okres urlopowy wiec wypoczywa. Sprawdzałam i wyświetliło, że zagląda na forum...tylko nie daje znaku, że jest. Czyta nas nabierzaco żeby nie miec zaległości[emoji38]Pozdrowienia i calusy dla Ciebie Martus i dla maluszkow[emoji4]

Ode mnie również [emoji16]

Łykałas No-spe? Spróbuj, powinno przejśc i nie stresuj się, bo bóle się nasilają

Przy Emci jadłam dużo ostrego żarcia- efekt taki, ze teraz uwielbia sobie popieprzyć ziołowym pieprzem, bo za mało ostre [emoji12][emoji23]

Ja wczoraj u szwagierki pierwszy raz od jakichś 2 lat zjadłam makaron :O Ale to dlatego że w domu nie zjadłam obiadu bo było mi niedobrze a potem jak mi przeszło to brałam co dawała :D

Co do ostrego to ja tam jem i w pierwszej ciąży też jadłam. Takie mi smakuje i już.

reklama
Ja wczoraj u szwagierki pierwszy raz od jakichś 2 lat zjadłam makaron :O Ale to dlatego że w domu nie zjadłam obiadu bo było mi niedobrze a potem jak mi przeszło to brałam co dawała :D

Co do ostrego to ja tam jem i w pierwszej ciąży też jadłam. Takie mi smakuje i już.

Pewnie, nie ma co sobie odmawiać [emoji16] im więcej smaków dziecko pozna w łonie matki tym lepiej [emoji12]

Do góry