reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Pewnie chodziło o to czy robimy samo usg czy wraz z badaniami szczegółowymi (z krwi)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aha no mozliwe :)

U mnie USG prenatalne jest polaczone z testem PAPPA , taki system mam w szpitalu w Holandii.
W sumie fajnie bo pappa pokazuje czy lozysko dobrze funkcjonuje a przy bliznietach z 1 lozyskiem to wazna informacja.

Dwa serca pod sercem [emoji173]️[emoji173]️

reklama
No dokladnie ja tak tez to rozumiem usg szczegolowe =usg peenatalne ale czy bedzie robione razem z pappa.
A mam pytanie do tych dziewczat ktore zdecydowaly sie na jedno i drugie. Czemu chcecie zrobic tez badania z krwi? Pytam bo sama sie jeszcze waham. Z jednej strony mysle ze chce miec wieksza wiedze a z drugiej zastanawiam sie czy to cos zmieni. Powiedzcie mi swoje zdanie a mnie pomoze podja decyzjw. Dzieki z gory

No dokladnie ja tak tez to rozumiem usg szczegolowe =usg peenatalne ale czy bedzie robione razem z pappa.
A mam pytanie do tych dziewczat ktore zdecydowaly sie na jedno i drugie. Czemu chcecie zrobic tez badania z krwi? Pytam bo sama sie jeszcze waham. Z jednej strony mysle ze chce miec wieksza wiedze a z drugiej zastanawiam sie czy to cos zmieni. Powiedzcie mi swoje zdanie a mnie pomoze podja decyzjw. Dzieki z gory

Ja jak wcześniej pisałam jestem w grupie ryzyka, mam 36 lat

Jak juz napisalam wczesniej, pappa pokazuje tez jak pracuje lozysko. Tego nie pokaze Ci zadne USG.
Dla mnie to akurat wazna informacja.

W pl usg pomiędzy 11-14 tc nazywane jest usg genetycznym, w połączeniu z testem pappa, zmienia nazwę na prenatalne

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No srednio sie zgodze ;)

Badania prenatalne to nazwa na kilka roznych badan i nie ma znaczenia czy sa wykonywane one razem czy osobno.
Usg genetyczne, pappa, wolne plodowne DNA, amniopuncja to wszystko nalezy do grupy badan prenatalnych.
Tylko mowiac o badaniachh prenatalnych mowimy o calej grupie badan a uzywajac slowa "test pappa" mowimy juz o konkretnej technice.

Samo USG genetyczne tez jest badaniem prenatalnym.

A z tym slowem "szczegolowe" to mi monmon zmieszanie zrobila bo nigdy nie spotkalam sie z takim nazewnictem i myslalam, ze to jakies kompletnie inne badanie.

@Monisiek88 obejrzyj sobie ten filmik [emoji846]

6sutnafaqg5qzj84.png

No srednio sie zgodze ;)

Badania prenatalne to nazwa na kilka roznych badan i nie ma znaczenia czy sa wykonywane one razem czy osobno.
Usg genetyczne, pappa, wolne plodowne DNA, amniopuncja to wszystko nalezy do grupy badan prenatalnych.
Tylko mowiac o badaniachh prenatalnych mowimy o calej grupie badan a uzywajac slowa "test pappa" mowimy juz o konkretnej technice.

Samo USG genetyczne tez jest badaniem prenatalnym.

A z tym slowem "szczegolowe" to mi monmon zmieszanie zrobila bo nigdy nie spotkalam sie z takim nazewnictem i myslalam, ze to jakies kompletnie inne badanie.

Nie wypisałam wszystkich badań ale o te mi chodziło. Usg genetyczne (prenatalne) jest wykonywane w każdej ciąży nie tylko w grupie ryzyka stad nie używanie zwrotu prenatalne- jest wykonywane bez żadnych dodatkowych badań

Ostatnia edycja:
Jesssu wykonczy mnie ta ciagla zmiana pogody. Glowa mnie znow boli :( dobijaja mnie te zmiany cisnienia.

Wazylam sie dzisiaj i +1,4kg. Jak u Was z waga?

Aaaa i mialam tylko jedna pobudke na jedzenie [emoji1377] o 5 rano. Haaa ale sie wycwanilam i mialam przygotowana drozdzowke z rodzynkami na szafce nocnej i nie musialam wstawac [emoji1377][emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry