Monisiek88
Fanka BB :)
monmon a Ty jak robisz?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Szczerze mówiąc sama nie wiem... Też się wahałam, a robię chyba po to żeby nie żałować że nie zrobiłam. Nie wiem czy to dobry pomysł, bo jest ogrom wyników dodatnich, które nie potwierdzają się później w amniopunkcji i boję się że dołożę sobie dodatkowy stres. Ale w sumie amniopunkcje można zawsze zrobić, a bialko pappa i bhcg dużo mówią właśnie np. O funkcjonowaniu łożyska, tak jak już wspomniala Paraplu. Czyli ja generalnie robię dlatego, że to najbardziej szczegółowe badanie jakie mogę zrobić, mimo świadomości, że jest dużo wyników fałszywie dodatnich.No dokladnie ja tak tez to rozumiem usg szczegolowe =usg peenatalne ale czy bedzie robione razem z pappa.
A mam pytanie do tych dziewczat ktore zdecydowaly sie na jedno i drugie. Czemu chcecie zrobic tez badania z krwi? Pytam bo sama sie jeszcze waham. Z jednej strony mysle ze chce miec wieksza wiedze a z drugiej zastanawiam sie czy to cos zmieni. Powiedzcie mi swoje zdanie a mnie pomoze podja decyzjw. Dzieki z gory
A idź ty. U mnie byl kilogram w tamtym tyg, a dzisiaj staję na wagę a tam 2 na plusie, szok i niedowierzanie: jak, gdzie kiedy?? Zauważyłam, że mnie znowu piersi bardziej bolą, progesteronu pewnie jest więcej, bo już chyba łożysko też go wytwarzać zaczyna to może to od tego. Wody nabieram czy co a może w cycki poszłoJesssu wykonczy mnie ta ciagla zmiana pogody. Glowa mnie znow boli dobijaja mnie te zmiany cisnienia.
Wazylam sie dzisiaj i +1,4kg. Jak u Was z waga?
Aaaa i mialam tylko jedna pobudke na jedzenie [emoji1377] o 5 rano. Haaa ale sie wycwanilam i mialam przygotowana drozdzowke z rodzynkami na szafce nocnej i nie musialam wstawac [emoji1377][emoji16]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Spokojnie, każda ciąża jest inna, cały czas to powtarzamy. Jak już pewnie zauważyłaś, objawy ciąży nie są gwarantem, że dziecko prawidłowo się rozwija. Nie ma tez co porównywać objawów. Ja mam od kilku dni okropne mdłości, a myślałam że już będzie coraz lepiej, bo miałam prawie cały tydzień spokój. Jak widać cieszyłam się przedwcześnie. Żeby było mi jeszcze przyjemniej, doszły też bóle pleców. Już chyba nawet na rower nie mam siły wyjść. Najchętniej poszłabym do łóżka i przeleżała już do rana z książką, ale mam dużo roboty. I zamiast się nią zająć to leżę i się nad sobą użalamMasakra. A mnie piersi przestaly bolec. Chyba przez tydzien nie bede tu wchodzic bo inaczej zwariuje do nastepnego wtorku.
Spokojnie, każda ciąża jest inna, cały czas to powtarzamy. Jak już pewnie zauważyłaś, objawy ciąży nie są gwarantem, że dziecko prawidłowo się rozwija. Nie ma tez co porównywać objawów. Ja mam od kilku dni okropne mdłości, a myślałam że już będzie coraz lepiej, bo miałam prawie cały tydzień spokój. Jak widać cieszyłam się przedwcześnie. Żeby było mi jeszcze przyjemniej, doszły też bóle pleców. Już chyba nawet na rower nie mam siły wyjść. Najchętniej poszłabym do łóżka i przeleżała już do rana z książką, ale mam dużo roboty. I zamiast się nią zająć to leżę i się nad sobą użalam