reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamusie 2018

reklama
No dokladnie ja tak tez to rozumiem usg szczegolowe =usg peenatalne ale czy bedzie robione razem z pappa.
A mam pytanie do tych dziewczat ktore zdecydowaly sie na jedno i drugie. Czemu chcecie zrobic tez badania z krwi? Pytam bo sama sie jeszcze waham. Z jednej strony mysle ze chce miec wieksza wiedze a z drugiej zastanawiam sie czy to cos zmieni. Powiedzcie mi swoje zdanie a mnie pomoze podja decyzjw. Dzieki z gory
Szczerze mówiąc sama nie wiem... Też się wahałam, a robię chyba po to żeby nie żałować że nie zrobiłam. Nie wiem czy to dobry pomysł, bo jest ogrom wyników dodatnich, które nie potwierdzają się później w amniopunkcji i boję się że dołożę sobie dodatkowy stres. Ale w sumie amniopunkcje można zawsze zrobić, a bialko pappa i bhcg dużo mówią właśnie np. O funkcjonowaniu łożyska, tak jak już wspomniala Paraplu. Czyli ja generalnie robię dlatego, że to najbardziej szczegółowe badanie jakie mogę zrobić, mimo świadomości, że jest dużo wyników fałszywie dodatnich.

Jesssu wykonczy mnie ta ciagla zmiana pogody. Glowa mnie znow boli :( dobijaja mnie te zmiany cisnienia.

Wazylam sie dzisiaj i +1,4kg. Jak u Was z waga?

Aaaa i mialam tylko jedna pobudke na jedzenie [emoji1377] o 5 rano. Haaa ale sie wycwanilam i mialam przygotowana drozdzowke z rodzynkami na szafce nocnej i nie musialam wstawac [emoji1377][emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A idź ty. U mnie byl kilogram w tamtym tyg, a dzisiaj staję na wagę a tam 2 na plusie, szok i niedowierzanie: jak, gdzie kiedy?? Zauważyłam, że mnie znowu piersi bardziej bolą, progesteronu pewnie jest więcej, bo już chyba łożysko też go wytwarzać zaczyna to może to od tego. Wody nabieram czy co :D a może w cycki poszło :D

Mnie też piersi zaczęły bardziej pobolewac. Zgaga nadal. Pomogło leżenie na lewym boku ale nie wytrzymałam za długo, bo zwyczajnie nie potrafię zasnac na tej stronie.
Co do imion to dla dziewczynki Hania, a chlopiec jeszcze się zobaczy. Mąż optuje za Wojtusiem ja chciałabym Antosia. Jeszcze jest tyle czasu, że zobaczymy. [emoji4]Prawdopodobnie skończy się tym, że kazdy łącznie z dziećmi zaproponuje swoje. Zapiszemy na karteczkach po dwa razy jedno z propozycji i będzie komisyjne losowanie. [emoji41]Do lutego mam czas. Przy synu oszukiwalam.[emoji38] Zwiekszylam ilość kartek z moja propozycja i kazdy wyciągnął właśnie moje imię. Przyznalam się do tego przekrętu po latach. Teraz będą mnie pilnować, ten numer juz mi nie przejdzie.[emoji38]
Odnośnie badań, 9 sierpnia mam USG prenatalne z pappa zrezygnowałam na rzecz Nifty, która będę miała teraz w środę. Pappa możliwe, że wyszła by nieciekawie, bo mam juz od jakiegos czasu ponad 36 lat więc choćby z racji wieku. Tylko zestresowalabym się, a tego nie chce.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Odnośnie wagi to już się nie wypowiadam, bo szkoda słów. Jem niby jak zawsze, a nawadze przybiera. Tym jestem juz przerażona.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was moje drogie.
Ja dzis umieram mam okropne mdlosci jeszcze tak nie mialam.
Ktos pisal o renni na zgage ponoc nie mozna tylko dostepne w ciazy na ta przypadlosc to gaviscon jest w zawiesinie i tabletkach aczkolwiek ja wole zawiesine szybciej dziala i dluzej.
A tak to wyglada

Załączniki

• zmn.jpg
    zmn.jpg
    146,9 KB · Wyświetleń: 77
Ja robię 08 sierpnia USG i Pappa, jeżeli będzie coś nie tak to również zrobię amniopunkcje. Niestety na Nifty nie mogę sobie pozwolić. Kurcze jak pomyśle o tych badaniach to już się stresuję, jestem w grupie ryzyka 35lat. Jeżeli chodzi o imiona to u nas córka wybrała Zosia lub Janek. Ostatnio powiedziała że wolałaby jednak brata bo inaczej tatuś w domu będzie miał babiniec :tak: Ale się troszczy o tatusia.
Na tą chwilę waga u mnie stoi, cały czas 60kg.

Masakra. A mnie piersi przestaly bolec. Chyba przez tydzien nie bede tu wchodzic bo inaczej zwariuje do nastepnego wtorku.
Spokojnie, każda ciąża jest inna, cały czas to powtarzamy. Jak już pewnie zauważyłaś, objawy ciąży nie są gwarantem, że dziecko prawidłowo się rozwija. Nie ma tez co porównywać objawów. Ja mam od kilku dni okropne mdłości, a myślałam że już będzie coraz lepiej, bo miałam prawie cały tydzień spokój. Jak widać cieszyłam się przedwcześnie. Żeby było mi jeszcze przyjemniej, doszły też bóle pleców. Już chyba nawet na rower nie mam siły wyjść. Najchętniej poszłabym do łóżka i przeleżała już do rana z książką, ale mam dużo roboty. I zamiast się nią zająć to leżę i się nad sobą użalam :D

Spokojnie, każda ciąża jest inna, cały czas to powtarzamy. Jak już pewnie zauważyłaś, objawy ciąży nie są gwarantem, że dziecko prawidłowo się rozwija. Nie ma tez co porównywać objawów. Ja mam od kilku dni okropne mdłości, a myślałam że już będzie coraz lepiej, bo miałam prawie cały tydzień spokój. Jak widać cieszyłam się przedwcześnie. Żeby było mi jeszcze przyjemniej, doszły też bóle pleców. Już chyba nawet na rower nie mam siły wyjść. Najchętniej poszłabym do łóżka i przeleżała już do rana z książką, ale mam dużo roboty. I zamiast się nią zająć to leżę i się nad sobą użalam :D

Kochana ja wiem ze kazda inna ale ja nie mam w ogole juz objawow. Wszystko przeszlo i od piatku cisza. Jakbym nie byla w ciazy. Oki koniec siania paniki

reklama
Ja na wadze 3 kg do przodu niestety. Jem czesto bo bez tego mam okrutne mdlosci wiec jest jak jest.

Dzis spalam moze z 2-3 h. Te noce mnie wykoncza:-( do tego mdlosci. Samopoczucie to chyba nie musze mowic jakie jest. Za oknem burza na calego. Bedzie czym oddychac w koncu.

Do góry