reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Pewnie chodziło o to czy robimy samo usg czy wraz z badaniami szczegółowymi (z krwi)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aha no mozliwe :)

U mnie USG prenatalne jest polaczone z testem PAPPA , taki system mam w szpitalu w Holandii.
W sumie fajnie bo pappa pokazuje czy lozysko dobrze funkcjonuje a przy bliznietach z 1 lozyskiem to wazna informacja.

Dwa serca pod sercem [emoji173]️[emoji173]️

reklama
No dokladnie ja tak tez to rozumiem usg szczegolowe =usg peenatalne ale czy bedzie robione razem z pappa.
A mam pytanie do tych dziewczat ktore zdecydowaly sie na jedno i drugie. Czemu chcecie zrobic tez badania z krwi? Pytam bo sama sie jeszcze waham. Z jednej strony mysle ze chce miec wieksza wiedze a z drugiej zastanawiam sie czy to cos zmieni. Powiedzcie mi swoje zdanie a mnie pomoze podja decyzjw. Dzieki z gory

No dokladnie ja tak tez to rozumiem usg szczegolowe =usg peenatalne ale czy bedzie robione razem z pappa.
A mam pytanie do tych dziewczat ktore zdecydowaly sie na jedno i drugie. Czemu chcecie zrobic tez badania z krwi? Pytam bo sama sie jeszcze waham. Z jednej strony mysle ze chce miec wieksza wiedze a z drugiej zastanawiam sie czy to cos zmieni. Powiedzcie mi swoje zdanie a mnie pomoze podja decyzjw. Dzieki z gory

Ja jak wcześniej pisałam jestem w grupie ryzyka, mam 36 lat

Jak juz napisalam wczesniej, pappa pokazuje tez jak pracuje lozysko. Tego nie pokaze Ci zadne USG.
Dla mnie to akurat wazna informacja.

W pl usg pomiędzy 11-14 tc nazywane jest usg genetycznym, w połączeniu z testem pappa, zmienia nazwę na prenatalne

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No srednio sie zgodze ;)

Badania prenatalne to nazwa na kilka roznych badan i nie ma znaczenia czy sa wykonywane one razem czy osobno.
Usg genetyczne, pappa, wolne plodowne DNA, amniopuncja to wszystko nalezy do grupy badan prenatalnych.
Tylko mowiac o badaniachh prenatalnych mowimy o calej grupie badan a uzywajac slowa "test pappa" mowimy juz o konkretnej technice.

Samo USG genetyczne tez jest badaniem prenatalnym.

A z tym slowem "szczegolowe" to mi monmon zmieszanie zrobila bo nigdy nie spotkalam sie z takim nazewnictem i myslalam, ze to jakies kompletnie inne badanie.

@Monisiek88 obejrzyj sobie ten filmik [emoji846]

6sutnafaqg5qzj84.png

No srednio sie zgodze ;)

Badania prenatalne to nazwa na kilka roznych badan i nie ma znaczenia czy sa wykonywane one razem czy osobno.
Usg genetyczne, pappa, wolne plodowne DNA, amniopuncja to wszystko nalezy do grupy badan prenatalnych.
Tylko mowiac o badaniachh prenatalnych mowimy o calej grupie badan a uzywajac slowa "test pappa" mowimy juz o konkretnej technice.

Samo USG genetyczne tez jest badaniem prenatalnym.

A z tym slowem "szczegolowe" to mi monmon zmieszanie zrobila bo nigdy nie spotkalam sie z takim nazewnictem i myslalam, ze to jakies kompletnie inne badanie.

Nie wypisałam wszystkich badań ale o te mi chodziło. Usg genetyczne (prenatalne) jest wykonywane w każdej ciąży nie tylko w grupie ryzyka stad nie używanie zwrotu prenatalne- jest wykonywane bez żadnych dodatkowych badań

Ostatnia edycja:
Jesssu wykonczy mnie ta ciagla zmiana pogody. Glowa mnie znow boli :( dobijaja mnie te zmiany cisnienia.

Wazylam sie dzisiaj i +1,4kg. Jak u Was z waga?

Aaaa i mialam tylko jedna pobudke na jedzenie [emoji1377] o 5 rano. Haaa ale sie wycwanilam i mialam przygotowana drozdzowke z rodzynkami na szafce nocnej i nie musialam wstawac [emoji1377][emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry