reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

To jeszcze nie tak źle, ja biorę 3x dziennie duphaston, 2x luteina dopochwowo, euthyrox, jod, magnez x3, żelazo, witamina c, kwas foliowy, wir. D3... już przestałam liczyć ile kasy na to idzie
No zapomniałam o kwasie foliowym, też oczywiście biorę ☺️ no kasa niestety idzie, prywatne wizyty, badania, leki ale coś za coś ☺️

reklama
Napisałyście dzisiaj sporo. Ale super ze są nowe mamusie. Witam serdecznie i gratuluję udanych wizyt. Lubimy takie wiadomości.
Dziś cały dzień zabiegana byłam. Wymyśliłam sobie gołąbki bez zawijania i potem ogorki w słoiki i jakoś dzień zleciało.
Co do mdłości to tez są dni ok ale wieczory są mega męczące. Mdli nieziemsko i odruch wymiotny.
Ja tez się wybieram do Zakopanego w sierpniu ale Krupówki to tez nie moja bajka. Ja wolę poprostu góry. Na deptak to w jazdy mieście można pójść. Oczywiście szału nie będzie ale lekki soacerek i owszem. Synio mnie męczy bo widział tylko Bieszczady a to w sumie niskie góry , a chce prawdziwe. Wiec na kilka dni zrobimy wypad.
Co do leków mi też 3 op. Dupka idą w miesiącu i acard od owu biorę.

f2w3skjol4llo8s8.png

Nasz mały człowieczek rośnie. Wg USG 8+1, wg OM 7+6 :D Nasza mała pszczółka. Ogromny kamień z serducha! Cieszymy się ogromnie...

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Jupiii [emoji2]

Lekarz zaproponował by zgłosić się na badania prenatalne. Mam 26 lat, chcemy jechać, choć ja się zastanawiam...

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

A jakie przyczyny podał? Poroniłas wcześniej? Choroby obciążające genetycznie w rodzinie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No coś za coś :-) Ale prawdziwe wydatki dopiero sie zaczną w lutym tak naprawdę więc na razie nie ma co narzekać :D

Hahaha, prawdziwe wydatki moje Drogie to się zaczną po paru latach...wcześniej to zawsze coś znajomi, rodzina sprezentują- szczególnie przy pierwszym dziecku [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak produkujecie, że ciężko być na bieżąco:) wiecie, że w 10tyg dziecko juz ssie kciuka? W pierwszej ciąży czytalam coś co chwilę, rozwój tydzień po tygodniu a teraz wiecie mi umyka. Wrzucam fotkę z ost usg- ssanie kciuka:)

Załączniki

• _20170712_164858.JPG
    _20170712_164858.JPG
    475,8 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Czy Wy Dziewczyny też macie wieczorem wzdęcia? Ja mam dzisiaj brzusio na wieczór jak bym była już w piątym miesiącu :-D

no weź, wyglądam jak hipopotam praktycznie od 6 tygodnia, nie tylko wieczorem- z każdym tygodniem mam mniejsze wzdęcia ale początki były ciężkie. Niestety nie wygląda to jak brzuszek ciążowy, tylko jak bym miala oponkę z przejedzenia i opicia się piwem :D

Do góry