reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

@marluk210 czesc :)
Looo ale czad, a mama jest z trojaczek jednojajowych czy trzyjajowych czy jakas inna kombinacja?
Mamy tez trojaczki na lutowkach. Pyzunia sie spodziewa trojaczkow jednojajowych.

Mieszkam nad samiuskim morzem polnocnym, z domu na plaze mam 15min spacerem ale tak mi sie teskni za klimatem polskich miasteczek nadmorskich, ze szok.

@Chrząszczyk
Tutaj masz caly artykul na ten temat od mamaginekolog
Link do: Chłopiec czy dziewczynka? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Kurcze tak Was czytam i sie zastanawiam czy tylko ja nie biore zadnych lekow czy jest ktos jeszcze tutaj bez dupkow i lutein? [emoji33]

@Ruby_Charm gratuluje udanej wizyty :)

@martula1985 tez sie ostatnio zastanawialam czy z bliznietami to szybciej czuc ruchy czy nie [emoji848] u mnie poki co jedynie gazy czuje [emoji23]

@mama_zuzanki rano mam leciutko zaokraglone podbrzusze a wieczorem to wygladam jak balon [emoji33]

@Minia86 aaaaaa [emoji7] niesamowite [emoji7] jeju ale czad no az sie wzruszylam [emoji7]

Prawie 4 w nocy. Moja psina to mnie chyba przygotowuje do nocnego wstawania [emoji23] o 3 zaczela drapac w drzwi, chciala pilnie siku i koope. Ostatnia taka pobudke w srodku nocy mielismy chyba z rok temu.
Oczywiscie zglodnialam przez to wszystko [emoji85][emoji23] i urzadzilam sobie mala uczte w srodku nocy [emoji173]️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny, moje szczęście (to stare) postanowiło przed zabraniem się za dalszy ciąg remontu pojechać na firmę jeszcze poogarniać i tym sposobem, ta dam! od 5:15 nie śpię...

Z rana męczy mnie mega sucha śluzowa gardła i nosa, a od dwóch dni suchy kaszel, wczoraj od tego pokasływania zaczął boleć mnie brzuch, wydaje mi się, że to od mięśni, które przy kaszlu zaciskają się, a i tak są rozpychane od środka pomału. No także tak, u mnie bez wizyty u lekarza chyba jednak nie obejdzie się :( Chyba, że macie na to ustroństwo jakiś sposób, będę wdzięczna.

Paraplu ja też nic nie biorę, lekarz kazał mi tylko kwas foliowy łykać profilaktycznie i nospe w razie bólu brzucha, sama od siebie łykam jeszcze magnez bo jestem nałogowym kawoszem, a w poprzedniej ciąży miewałam okropne skurcze łydek, aż wyłam z bólu o_O
Ale z tymi lekami lekarze są różni, mój poprzedni gin jak tylko potwierdził ciążę od razu przepisał mi całą apteczkę specyfików do łykania i choć ja czułam się fatalnie przez całą ciążę to z małym na szczęście było wszystko ok, szyjka długa, twarda, zamknięta, żadnych krwiaków itp rzeczy. Pytałam nawet po co to, to powiedział mi, że potem poronie i pretensje będę mieć niewiadomo do kogo:baffled: ale to była pierwsza ciąża, ja byłam przerażona i brałam co kazał

Paraplu wierz mi, że jak będziesz wstawać o 4 nad ranem do dzieci to będzie to już Twoje 4,5,6 a może 7 wstanie to nie będzie Ci już tak do śmiechu :D dla mnie najgorsze było wstawanie o 2-3 wtedy to był jakiś horror...NNa szczęście nasz pierworodny mając 3,5 miesiąca zaczął przespać całe noce. Budzimy się rano i pytam mojego czy wstawał do małego, a on, że nie i pyta czy ja wstawałam, mówię że nie i oboje jak wystrzeleni z procy polecieliśmy spanikowani do łóżeczka oczekując najgorszego, a tu nasz żaboszek smacznie sobie spał:D i takich dzieci Wam wszystkim życzę :happy2:

I ja się witam, od poł godziny juz nie śpię...moja Mama miała wczoraj operacje na otwartym sercu i oprócz tego, ze leży na pooperacyjnej nic się nie dowiedziałam. Siedzę już jak na szpilkach, by zadzwonić do szpitala i pogadać z lekarzem [emoji17]

@marluk210
Kurcze tak Was czytam i sie zastanawiam czy tylko ja nie biore zadnych lekow czy jest ktos jeszcze tutaj bez dupkow i lutein?

Ja nie łykam nic oprócz witaminek dla ciężarnych

Z rana męczy mnie mega sucha śluzowa gardła i nosa, a od dwóch dni suchy kaszel, wczoraj od tego pokasływania zaczął boleć mnie brzuch, wydaje mi się, że to od mięśni, które przy kaszlu zaciskają się, a i tak są rozpychane od środka pomału. No także tak, u mnie bez wizyty u lekarza chyba jednak nie obejdzie się :( Chyba, że macie na to ustroństwo jakiś

Oj kochana współczuje...zdrówka życzę...cóż, sok z malin, herbata z miodem i czosnek, nie pamietam czy rutinoscorbin można brać, w ciąży z Młodsza jak byłam rozłożyłam się na maxa, łykałam wtedy syrop Prenatal ale chyba za dużo nie pomógł...jeśli dasz radę zrób sobie ciepłe mleko z odrobina masła prawdziwego, łyżeczka miodu i wciśniętym czosnkiem- mi zawsze pomaga i jest bezpieczne

Paraplu wierz mi, że jak będziesz wstawać o 4 nad ranem do dzieci to będzie to już Twoje 4,5,6 a może 7 wstanie to nie będzie Ci już tak do śmiechu :D dla mnie najgorsze było wstawanie o 2-3 wtedy to był jakiś horror...NNa szczęście nasz pierworodny mając 3,5 miesiąca zaczął przespać całe noce. Budzimy się rano i pytam mojego czy wstawał do małego, a on, że nie i pyta czy ja wstawałam, mówię że nie i oboje jak wystrzeleni z procy polecieliśmy spanikowani do łóżeczka oczekując najgorszego, a tu nasz żaboszek smacznie sobie spał:D i takich dzieci Wam wszystkim życzę :happy2:

Pamietam to wstawanie nocne...przy pierwszym dziecku to była masakra, przy drugim mimo, ze musiałam wstawać co 3 h i dokarmiać, bo wcześniak (przez pierwszy miesiąc) to zniosłam to o niebo lepiej, teraz po cichu liczę, ze jako zaprawiona w bojach matka ogarnę i kolejne wstawanie bez większych ciśnień [emoji12]...a ze nadzieja matka głupich, cóż...[emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dotkass życzę Ci dobrych wiadomości ze szpitala!!!

Mleko z miodem i czosnkiem spowodowało u mnie wymioty ostatnio i chyba nie przejdzie póki co... I już tak od tygodnia sama nie wiem co robić :(

Co do nocnego wstawania to mam nadzieję, że lepiej to zaniosę niż z synem i że drugi maluszek będzie tak łaskawy jak pierwszy z szybkim przesypianiem nocy :-D a że na karmienie piersią nie zanosi się to jest nadzieja :-) :):-) :)

AlexF nie dziękuje [emoji8]

A co do karmienia piersią..nie chcesz, czy nie możesz?
Pamietam pierwsze karmienia- to była dla mnie zmora- 3 mc wytrzymaliśmy razem ze Starsza córa...z druga już pociągnęłam 11 mc, planowałam max do roku...teraz już się nie mogę doczekać tego cycolenia, oby nam się udało [emoji6]

@marluk210 czesc :)
Looo ale czad, a mama jest z trojaczek jednojajowych czy trzyjajowych czy jakas inna kombinacja?
Mamy tez trojaczki na lutowkach. Pyzunia sie spodziewa trojaczkow jednojajowych.

Mieszkam nad samiuskim morzem polnocnym, z domu na plaze mam 15min spacerem ale tak mi sie teskni za klimatem polskich miasteczek nadmorskich, ze szok.

@Chrząszczyk
Tutaj masz caly artykul na ten temat od mamaginekolog
Link do: Chłopiec czy dziewczynka? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Kurcze tak Was czytam i sie zastanawiam czy tylko ja nie biore zadnych lekow czy jest ktos jeszcze tutaj bez dupkow i lutein? [emoji33]

@Ruby_Charm gratuluje udanej wizyty :)

@martula1985 tez sie ostatnio zastanawialam czy z bliznietami to szybciej czuc ruchy czy nie [emoji848] u mnie poki co jedynie gazy czuje [emoji23]

@mama_zuzanki rano mam leciutko zaokraglone podbrzusze a wieczorem to wygladam jak balon [emoji33]

@Minia86 aaaaaa [emoji7] niesamowite [emoji7] jeju ale czad no az sie wzruszylam [emoji7]

Prawie 4 w nocy. Moja psina to mnie chyba przygotowuje do nocnego wstawania [emoji23] o 3 zaczela drapac w drzwi, chciala pilnie siku i koope. Ostatnia taka pobudke w srodku nocy mielismy chyba z rok temu.
Oczywiscie zglodnialam przez to wszystko [emoji85][emoji23] i urzadzilam sobie mala uczte w srodku nocy [emoji173]️

Ja Kochana również nic nie łykam. Na tą chwilę tylko kwas foliowy.
A Ty juz wiesz czy Twoje dzieciaczki są jednojajowe?
To widzę że nie tylko mój brzuch pęcznieje ma wieczór :-p
Chyba już niedługo utrzymam swoją ciążę w tajemnicy ;)

reklama
Witam sie z rana od ponad godziny na nogach.
Sniadanko zjedzone bo maluchy mi zyc nie daja jak rano nie zjem.
Od wczoraj siedze na dzialce. Jak ja uwielbiam poranki na dzialeczce.
Wczoraj wieczorkiem mnie kłół brzuszek ale zarzylam magnez i polozylam sie spac.
Wczoraj tez sie narobilam w domu sprzatanie i zaprawianie ogorkow na zime non stop na nogach z 1 przerwa godzinna na drzemke. Chyba za duzo na raz.

Witam nowa staraczke.
Paraplu juz odpowiedziala ale tez powiem trojaczki jednojajowe jednokosmowkowe i jednoowodniowe.
Taki ewenement ze mnie he he.

Trzymajcie sie dziewczyny cieplutko

Do góry