reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

reklama
Energie mam caly dzien ale wieczorem juz jestem baaaardzo zmeczona. I spie duzo wiecej. Dzisiaj bite 12 godzin spalam.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja te energii nie mam.. A za wizyte nic nie place. Chodze co tydzien (poki co) na NFZ i mam za kazdum razem usg(tez pewnie poki co). Ale w pierwszej ciazy tez chodzilam do tej samej przychodni i tez mialam co tydzien USG

Z usg czy sama wizyta? Ja z usg place 180 sama wizyta 120

Z USG, ale i tak pierwszy raz spokalam się z taką ceną :p w invicta placilam 120 z usg.
Poszłam do tego lekarza z polecenia, co by nie mówić faktycznie facet fajny, miły i o wszystkim sam opowiada, nie trzeba się dopytywac, a wizyta trwała prawie 40 min :) i tak jak w invicta p. Doktor nie chciała mi wystawić zwolnienia lekarskiego, tak ten lekarz bez gadania sam stwierdził, że przy mojej pracy nie widzi innej opcji jak zwolnienie lekarskie :) zlecił mi wszystkie potrzebne badania tj np glukoze a w invicta to mi tylko przez prawie dwa miesiące kazała robić tylko progesteron i nie wiem po co przez miesiąc co drugi dzień betę hcg...
Także raz na miesiąc można wydać to 200 zł, ale pierwszy raz się spotkałam z taką kwotą u ginekologa :p dobrze że akurat tyle miałam w portwelu hahaha :p

Paraplu super wiesci kochana teraz musisz byc dobrej mysli.
U mnie dzisiejsza noc jakas do dupy budzilam sie co chwile a przed 5 juz oczy otwarte nie wiem moze przemeczona bylam. Fakt jest taki ze wczoraj od 6 na nogach i mieszkanie cale wysprzatane.
Chlopaki o 8.30 pojechali do fryzjera i na targ a ja poszlam spac teraz walczymy na dzialce.
Wogole caly week razem z nockami od wczoraj wieczor do jutra a w pon musze wstac o 2.30 w nocy bo syn na oboz jedzie i musze mu naszykowac kanapki na droge.

Ja mam wizyte na wtorek to bedzie 5t5d ciekawe czy bedzie serducho.
Zastanawiam sie czy zrobic bete sobie w pon.

reklama
Hej dziewczyneczki :)
Jakie fajne apki wrzucacie :)
Powiedzcie czy macie juz zachciewajki jesli chodzi i jedzenie?
Ja zjadlam dzisiaj kawaleczej tortu i mi niedobrze..
U mnie głowną zachcianką jest wszystko co słodkie....Tak niestety batoniki , pierogi na słodko, naleśniki z serem ryż z czekoladą i tak dalej....Staram się jeść jednak zdrowe rzeczy chociarz mnie odrzuca,wczoraj na obiad zupa z botwinką ,na kolacje sałatka grecka z kanapkami. Dziś na obiad rybka....Ale i tak podjadał słodkie. ;););)Niektóre dziewczyny się pilnują w ciązy ,ale ja cały czas przed ciąża byłam na diecie i dlatego stwierdziłam że będe jeść na co mam ochotę a na dietę będzie czas po porodzie. Dla dziecka będzie lepiej a i ja troche sobie pofolguję. Oczywiście nie mówie żeby się od razu obrzerać na siłę ;)Moja stała waga 52 kg.W pierwszej ciąży przytyłam 13 kg a pół roku bo porodzie spadłam do 48 kg, więc nie bedzie zle.
Jeśli chodzi o koszty ginekologa ja chodzę na kasę chorych , przy pierwszej ciąży chodziłam prywatnie i płaciłam około 60 zł za wizytę a lekarz bardzo dobry, kolejki do niego kilkugodzinne.

Tak piszecie o senności że i mi dziś sił brak... Zresztą miałam wczoraj drugą zmianę ..o 1 w nocy byłam w domu . wstałam przed 7 bo córka mnie obudziała i już nie mam szans się położyć. Od rana zkaupy sprzątanie, gotowanie ,pranie..teraz muszę w ogródku coś porobić a jutro znów do pracy :no:

Do góry