reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

reklama
czekamy tu na dobre wiesci :)

no ja postaram sie przez ten tydzien myslec pozytywnie, wcale nie chcialam wizyty tak szybko,ale jak dzwonilam to pigula wypytala sie kiedy mialam ostatnia @ policzyla i ona sama ten tremin podala, wiec mialam nadzieje ze ona wie co robi i bedzie cos juz widac :/

Babka chciała dobrze ale nie pomyślała że owulke mogłaś mieć później itd a wtedy wszystko się przesuwa no i tak jak pisałam każdy dzień jest cenny,więc zawsze lepiej iść na pierwszą wizytę bliżej 7tc.

Hej :)
Mam nadzieję że na dniach do was dołączę.... okres mi się spóźnia :D staramy się już dłuższy czas a cykle mam bardzo regularne, jutro z rana test :D bo nie jestem w stanie już dłużej wytrzymać :)
Witaj i zaciskam &&&&&& czekamy na dobre wieści jutro ;)

Dziewczyny od czego zależy poziom bety hcg? Piszecie że macie ok 350 a ja tyle miałam tydzień temu, 2 dni po terminie @, a @ miałam 1.05, jutro przed wizytą u ginekolog mam powtórzyć betę i progesteron.
Betę się powtarza co drugi dzień i sprawdza się jej przyrost i nie porównujesz swoich wyników z czyimiś bo każda babka jest inna.

85993e3kh6uv52oc.png

Ja przy becie nie pomogę bo nigdy nie robiłam.
Syllvia nie przejmuj się. Do czasu porodu i tak muszą Ci przedłużyć a macierzyński będziesz pobierać z ZUSu. A potem to może się dużo zmienić bo teraz o dobrego pracownika naprawdę trudno.
Martulla jak po wizycie?

Cześć dziewczyny, wczoraj powinna być miesiączka, są dwie kreski :). Kiedy wybieracie się na pierwsze usg? Ja mam za sobą kilka poronień, więc wiem, że jeszcze powinnam się wstrzymać przynajmniej do 6 tc, ale nie wiem czy wytrzymam...

Ja przy becie nie pomogę bo nigdy nie robiłam.
Syllvia nie przejmuj się. Do czasu porodu i tak muszą Ci przedłużyć a macierzyński będziesz pobierać z ZUSu. A potem to może się dużo zmienić bo teraz o dobrego pracownika naprawdę trudno.
Martulla jak po wizycie?
Spóźnienie ponad dwie godziny, ale załatwiłam dziś wszystko, badania, endokrynologa i ginekologa :) moja endo więcej mi powiedziała o ciąży i co mogę czego nie mogę, niż gin. Więcej do niej nie pójdę. Dostałam zwolnienie na 2 tygodnie, luteine i skierowania na badania. Usg nic nie wykazało, tzn coś tam było ale nie potrafiła mi na 100% powiedzieć czy to pęcherzyk :( za wcześnie jest :(

Spóźnienie ponad dwie godziny, ale załatwiłam dziś wszystko, badania, endokrynologa i ginekologa :) moja endo więcej mi powiedziała o ciąży i co mogę czego nie mogę, niż gin. Więcej do niej nie pójdę. Dostałam zwolnienie na 2 tygodnie, luteine i skierowania na badania. Usg nic nie wykazało, tzn coś tam było ale nie potrafiła mi na 100% powiedzieć czy to pęcherzyk :( za wcześnie jest :(

To ja chyba odwołam piątkowe usg, bo wtedy bedzie 5 tc więc szkoda nerwów. Ewentualnie pójdę potwierdzić czy nie pozamaciczna i czy nie biochemiczna. Ja od tygodnia jestem juz na żelaznym zestawie :/.
Ps. Nadrobiłam zaległości i przeczytałam wszystkie wasze posty :-)

Za wcześnie się cieszyłam.... brzuch mnie boli tak jak na @ i wiem że rano na pewno będzie..... K mnie pociesza ale lepiej znam mój organizm... niby temkę dalej mam podwyższona.... szyjka nisko rozpulchniona.... zła jestem....

reklama
Za wcześnie się cieszyłam.... brzuch mnie boli tak jak na @ i wiem że rano na pewno będzie..... K mnie pociesza ale lepiej znam mój organizm... niby temkę dalej mam podwyższona.... szyjka nisko rozpulchniona.... zła jestem....

Spokojnie póki nie masz to się nie martw na zapas . Bóle są zupełnie normalne w ciąży .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry