reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

reklama
Ja do dziś żyłam w przeświadczeniu że do końca września można składać bo nowy okres jest od listopada przecież. I wybierałam się we wrześniu jak Andrzej pójdzie do przedszkola. Ale chyba faktycznie dziś przedostatni.
Co do znajomości ja się w listopadzie przeprowadziłam do innego miasta, co prawda graniczy z moim dotychczasowym w którym mieszkałam od urodzenia, ale nikogo tu nie znam. Mam nadzieję poznać jakieś mamy jak mały zacznie przedszkole.

Nigdy nie byłam molem książkowym i mało która książka mnie wciąga. Najczęściej zaczynam i nie dokańczam. A odkąd mam dziecko to już w ogóle nie próbuję nawet bo nie umiem się skupić jak on co 5 min coś ode mnie chce.

Od razu mi się przypomina jak moja mama mi opowiadała jak zostawiała mnie z babcią, szła do pracy, a jak wracała to miała całe wiadro pieluch tetrowych do prania, prasowania, składania i tak dzień w dzień. O nie, nigdy przenigdy i tak dużo roboty jest przy dwójce dzieci.
Co do jednorazowych to próbowaliśmy chyba wszystkich i zawsze wracaliśmy do zielonych Pampersów. Jakiś czas, ale to już duużo później były Dady. Ale moje dziecko sikało w pieluchy w nocy do 4 roku życia więc tylko Pampers robi na takie wielkie dupska :D
U Ignasia ktores pampersy przeciekaly. Nie pamiętam jakie wiem, że to były te pierwsze tygodnie. Nie wiem jak on to robił. Hugiesy dawały rade, a później kupowałam albo Dady, albo wlasnie pampersy...ale to już był większy.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Moja koleżanka była wczoraj złożyć wniosek o 500+, była kolejka na kółka godzin, stała 2 godziny i jakaś babka z urzędu wyszła i powiedziała że wcale nie trzeba do końca miesiąca i kto może ma przyjść później...

Moja koleżanka była wczoraj złożyć wniosek o 500+, była kolejka na kółka godzin, stała 2 godziny i jakaś babka z urzędu wyszła i powiedziała że wcale nie trzeba do końca miesiąca i kto może ma przyjść później...
Można, ale chyba wówczas nie ma się ciągłości w wypłacaniu.

@Monisiek88 500+

@marudka Tany French przeczytałam "Ścianę sekretów", rewelacyjna książka...lubię tez Alex Marwood, "Zaginionej Dziewczyny" nie czytałam, dlatego tez nie powiem Ci czy wole ją od "Dziewczyny w pociągu"

@taśka miałam w planach, ale wybrałam jednak coś z mięsem [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Byłam u endo :) wyniki super, muszę jedynie zwiększyć witaminę D3, zrobiła mi usg brzucha [emoji16] jeden Krasnal ssał kciuk a drugą rączką machał, a drugi spał skulony z rączką pod główką [emoji7][emoji173][emoji7][emoji173][emoji7][emoji173]

Cudownie [emoji173]️ ale to musi być super widok, dwoje w brzuszku [emoji7]

85993e3koj7clzdz.png

@mavika dziś przedostatni dzień? My ma szczęście na początku sierpnia składaliśmy...5 minut i po wszystkim...zero kolejek [emoji6]...wychodzę z tego samego założenia...odcinam się od toksycznych osób, mamy na prawdę garstkę takich znajomych z którymi możemy dzielić się smutkami i radością i wiemy, ze nigdy zawiści z ich strony nie będzie, a zawsze możemy liczyć na pomoc...ale ilu takich ludzi się pozbyłam z mojego otoczenia, którzy byli fałszywi, takie wampiry energetyczne, które wysysaly ze mnie cała radość życia...po spotkaniach z nimi wracałam bez sił, z bólem głowy...masakra

@martula1985 teraz czekają na mnie "Zapisane w wodzie", "Najmroczniejszy sekret" i "Dziewczyny, które zabiły Chloe"...przed Wislocka niemalże połknęłam "Zabijce z sąsiedztwa" i "Dziewczynę z pociągu"... ja jestem z tych kobiet, które zamiast na ciuchy wydają kase na książki (ale to od kilku lat dopiero tak mam)...jak wejdę na stronę Świata Książek zawsze kupuje po 5-6 szt na raz [emoji6]

@luandzia1 gdybym zapomniała (a teraz może mi sie to zdarzyć) wszystkiego najlepszego z okazji 15 rocznicy [emoji182]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
"zapisane w wodzie" właśnie pochłonęłam ☺️ polecam i dołączam do milosniczek czytania. Nie mogę się doczekać L4, to będzie wspaniały, czytelniczy czas

reklama
Do góry