Różnie jest, u mnie w 14 tc nie było jeszcze tak dobrze widać przez brzuch, ale to raczej przez mój tłuszczyk na brzuchu. Niektóre dziewczyny już nawet wcześniej miały usg przez brzuch. Tak więc zależy jaki masz brzuszek a od czego jeszcze to nie wiemJa będę mieć wizytę w czwartek, będzie to 15 tygodni skończone, będzie mi też robił usg. Myślicie że poda mi już płeć? I na tym etapie już będzie przez brzuch usg?
reklama
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
Gratuluję!!! Już pewne? Który tydzień?I po USG, będzie chłopak ;D
Dotkass
Różnie jest, u mnie w 14 tc nie było jeszcze tak dobrze widać przez brzuch, ale to raczej przez mój tłuszczyk na brzuchu. Niektóre dziewczyny już nawet wcześniej miały usg przez brzuch. Tak więc zależy jaki masz brzuszek a od czego jeszcze to nie wiem
Nie tyle tłuszczyk, co gramatura tego tłuszczyku [emoji12] często u szczupłych dziewczyn nie widać ze względu na tkankę tłuszczowa (jej gęstość, nie ilość ), ilość wody w organizmie także wpływa na odczyt, już kiedyś pisałam o tym, wiele czynników ma Wplyw [emoji6]
O widzisz, przyznam, że nie miałam o tym pojęcia, wiedziałam, że wiele czynników ma na to wpływ, ale dokładnie to ni du du u mnie w 14 tc nie było dobrze widać właśnie przez brzuch, a i fakt, że jestem nie tyle gruba co solidnie ubitaNie tyle tłuszczyk, co gramatura tego tłuszczyku [emoji12] często u szczupłych dziewczyn nie widać ze względu na tkankę tłuszczowa (jej gęstość, nie ilość ), ilość wody w organizmie także wpływa na odczyt, już kiedyś pisałam o tym, wiele czynników ma Wplyw [emoji6]
mama _zuzanki
Fanka BB :)
Usg genetyczne miałam robione w 12tyg i było wykonywane już normalnie przez brzuch.
U nas w zachodniopomorskim pogoda taka se, upały do nas nie dotarły
Dotkass
Ginekolodzy zdecydowanie wola robić usg przez powłoki brzuszne, maja więcej możliwości podejrzenia Maluszka, niż przez tv, gdzie mogą tylko góra-dół, lewo-prawo a kąt taki nijaki [emoji12]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Bo Ty masz figurę modelki, a nawet niejedna mogłaby Ci Jej pozazdrościć i ani grama tłuszczu, więc nie było zasieków do pokonania na usg nie to co u mnieUsg genetyczne miałam robione w 12tyg i było wykonywane już normalnie przez brzuch.
reklama
Hehe myślę, że pacjentki również zdecydowanie wolą usg przez powłoki brzuszne niż transwaginalneGinekolodzy zdecydowanie wola robić usg przez powłoki brzuszne, maja więcej możliwości podejrzenia Maluszka, niż przez tv, gdzie mogą tylko góra-dół, lewo-prawo a kąt taki nijaki [emoji12]