reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Haha ojjjj chyba wszystkie dobrze wiemy jaka to przyjemnosc usg przez brzuch haha.
Aaaa i powiem Wam ze chyba przeszlo to moje zapalenie. Na szczescie bo tu urlop a ja na kibelku siedzialam calusienki czas. Ale bylo super. W koncu aktywny odpoczynek w przeciwienstwie do tego lezenia. Teraz juz wszystko musi byc dobrze. W pon zaczynam 16 tydzien a smyranie w podbrzuszu czuc wyraznie. Najmovbiej jak sie zegne zeby sandaly zapiac. Nie wiem moze malucha cos wtedy cisnie :-phaha. Dzieki temu smyraniu czlowiek jakis spokojniejszy a maz chodzi za mna i caly czas powtarza ze to nie fair bo on tez chce poczuc hahaha
Sylvia super ze juz wiesz:-Dgratuluje syneczka:wink:

reklama
ja już też po usg genetycznym.
jedno miałam w poniedziałek a dzisiaj drugie dla pewności.
Dziś 12tc2d wg OM i USG miałam robione przez brzuch. Aż się zdziwiłam, że już można.
Super widać przez powłoki brzuszne i w końcu widać, że to postać ludzka a nie kiełbaska śląska ;-)
Dzidzia skakala jak opętana, wszystko ok ale idę jeszcze na test PAPP-a.
Ma już 6,4 cm, tętno 160 uderzeń/minutę i ciężko było ją na początki zbadać bo skakała odbijac się na prostych nóżkach :-)
No i wg USG dzidzia jest starsza o 4 dni niż wynika z OM i mam teraz termin na 17.02 :-)

Za to samopoczucie mega kiepskie, już dawno nie czułam się tak źle. Nie wiem o co chodzi ale umieram. Brzuch mi rozsadza, mam mdłości i ogólnie odechciewa mi się wszystkiego :-(

Gratuluje cudownych wizyt:) ja od wczoraj mam taki bol w posladku/biodrze ze ledwo chodze...w nocy spac nie moglam bo ani sie przewrocic ani nic...:( nie wiem co to moze byc? Jak dzis nie przejdzie to chyba bede musiala podjechac do lekarza moze cos mi dadzą...

uwo9s65gu1738u3h.png

Cześć kochane,

U nas znów słoneczko za oknem, oby był mniejszy skwar niż wczoraj, bo chętnie poczytalabym sobie książkę na leżaczku

@elgerezi gratuluje udanej wizyty, współczuje kiepskiego samopoczucia

@Mamazbb kochana to najprawdopodobniej rwa- niestety niektóre kobiety cierpią na nią podczas ciąży, potrafi się utrzymać aż do porodu, ale nie musi...rośnie Ci macica i coś zaczęło naciskać Ci na nerw, jeśli jednak Cię to mocno niepokoi i boli idź do lekarza, może będzie mógł Ci jakoś pomoc- tak czy inaczej bardzo współczuje [emoji182]

Miłej soboty [emoji182]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny. Miałam nadzieję, że na spokojnie pogadam dziś z mężem a wezwali go do pracy :/ i znów dupa...
Jeżeli na następnej wizycie płeć się potwierdzi to będę miała do oddania dużo ciuszkow dla dziewczynki jakby któraś chciała ;)

Dzień doberek :)
U nas burza właśnie i zapowiada się chlodniejszy dzień, cudownie bo jestem wykończona upałami. Wczoraj popołudniu termometr wskazywał w domu prawie 35 stopni! Na zewnątrz 47. Nie potrafię funkcjonować w takich warunkach :no2:

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :)

Mamazzb tez pomyślałam że to rwa, mam nadzieje ze po odpowiednich lekach przejdzie.

My dziś mamy w planie odwiedzić kopalnie soli a potem wyjeżdżamy do rodzinki.
Udanego weekendu Wam życzę :)

ja już też po usg genetycznym.
jedno miałam w poniedziałek a dzisiaj drugie dla pewności.
Dziś 12tc2d wg OM i USG miałam robione przez brzuch. Aż się zdziwiłam, że już można.
Super widać przez powłoki brzuszne i w końcu widać, że to postać ludzka a nie kiełbaska śląska ;-)
Dzidzia skakala jak opętana, wszystko ok ale idę jeszcze na test PAPP-a.
Ma już 6,4 cm, tętno 160 uderzeń/minutę i ciężko było ją na początki zbadać bo skakała odbijac się na prostych nóżkach :-)
No i wg USG dzidzia jest starsza o 4 dni niż wynika z OM i mam teraz termin na 17.02 :-)

Za to samopoczucie mega kiepskie, już dawno nie czułam się tak źle. Nie wiem o co chodzi ale umieram. Brzuch mi rozsadza, mam mdłości i ogólnie odechciewa mi się wszystkiego :-(
Cieszę się z dobrych wiadomości! Co do samopoczucia to może u Ciebie to taki ostatni powiew pierwszego trymestru... Ja szczerze mówiąc mam juz 16 tc, a nadal sił brak i ciągle czekam na przypływ powera drugiego trymestru :)

Gratuluje cudownych wizyt:) ja od wczoraj mam taki bol w posladku/biodrze ze ledwo chodze...w nocy spac nie moglam bo ani sie przewrocic ani nic...:( nie wiem co to moze byc? Jak dzis nie przejdzie to chyba bede musiala podjechac do lekarza moze cos mi dadzą...

uwo9s65gu1738u3h.png
No mnie to łupie... Rwa kulszowa :( to jest istny terror doopy nad organizmem. Ale to ja mam, może dla pewności skonsultuj się z lekarzem bo pewnie taki objaw może wskazywać na różne przypadłości :)

reklama
@Sylviia szkoda...a jedziesz jednak do mamy, czy zmieniłaś decyzje? Co do ciuszków, to bardzo miły gest z Twojej strony...ja nie znam jeszcze płci, ale jakoś tak cały czas wydaje mi się, ze tym razem ustrzelilismy chłopca [emoji12]

@asieek oj ja tez zdycham przez te upały...jak sobie pomyśle, ze są kobiety, które teraz na końcówce są w ciąży- szczerze współczuje...Tobie również udanego weekendu

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry