reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Hej ja bede miec w dniu badania 11t4d daj znac czy ok u ciebie wyszlo chyba ze lekarz teraz w srode mi powie ze mam isc pozniej na badania prenatalne. Bo przy trojce moze byc to inaczej
Dam znać w czwartek, choć pełne wyniki będę miała po tygodniu. Mi wyznaczyli 3 sierpnia z terminu porodu, ale znowu termin porodu jest wyliczony z wielkości płodu, a wielkość płodu jest chyba zawyżona, bo jajo w 24 DC miałam jeszcze niepekniete :) w każdym razie, niby wyznaczyli mi optymalny termin badania co znaczy że tydzień wcześniej też niby dałoby się już zbadać. W środę lekarz zmierzy ci jeszcze maluchy i będziesz wszystko wiedziała, min. Wielkość do USG genetycznego to 45mm. U ciebie oczywiście może być różnie, bo sama ciąża jest wyjątkowa, mam nadzieję że jesteś pod dobrą opieką :)

reklama
Co do tygodni ciąży to może ten wpis rozwieje wątpliwości :)
Link do: Czy ciąża trwa 9 miesięcy? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Ja u ginekologa zawsze mówię dokładnie tj. np. 12 tc.2d., a jak skończony 12 to rodzinie i znajomym, że jestem w 13.

Co do mojego prenatalnego to się nie odbyło... Zapisano mnie na usg na złym sprzęcie i jutro o 7:00 powtórka dzięki uprzejmości lekarza, który zapisał mnie jako dodatkową pacjentkę. Na dzisiejszym było widać tylko tyle, że maluch jest bardzo ruchliwy, serduszko dobrze bije i chyba jest siusiak. Jutro będzie wiadomo co z przeziernością, przepływami itp.

Witam :-)
AlexF mój syn ma 7 lat więc już samodzielny ale jak się trafia wieczór bez niego to pustka jakaś taka i tyyyle czasu :)

Dotkass odpoczywaj :)

Martula uwielbiam mojito :biggrin2: ostatnio też popijalam bezalkoholowe

Dorcia szybkiego, bezproblemowego remontu :tak:

No i skleroza mnie dopadła, nie pamiętam komu jescze miałam odpisać o_O
U nas upał niesamowity, nie lubię takiej pogody :no2:
Jutro ma przyjść do pracy moja następczyni /zastepczyni choć uważam ze nie jest to najlepszy pomysł bo mam zakończenie miesiąca i milion rzeczy do zrobienia przed przyszłotygodniowym urlopem czyli wariactwo totalne i nie będę w stanie jej nic spokojnie pokazać, ale szef stwierdził że to dobry pomysł o_O
My dziś kończymy 12 tydzień :biggrin2: Mdłości się czasem jescze pojawiają ale te całodzienne odeszły w niepamięć i mam nadzieję nie wrócą. Choć widzę ze przez brak mdłości zaczynam jeść coraz więcej :sorry: brzuch czasem trochę ciągnie ale ogólnie ok :) wizyta w środę, mam nadzieję wszystko u Maluszka ok
Wow ale masz dużego synka!

Nam tak drugi raz dziadki zaserwowalli wolne popołudnie, i raz mąż zabrał synka do rodziców i wtedy też było jakieś szaleństwo wolnego czasu i próżności :-D

Wydaje mi się, że więcej chłopców mamy na forum niż dziewczynek :)

Mamusiny bigos [emoji7][emoji7] borze szumiacy nie macie litosci! Mame z bigosem mam 1500km od siebie. Wasza wina i nie obchodzi mnie jak to zrobicie ale na jutro mam miec na obiad mamy bigos! [emoji12]
Jeju no az slinianki wrzucily piaty bieg

Ciagle nie mam sil. Nie ma mowy zebym szla i mowila jednoczesnie bo lapie zadyszke, naczynia myje na raty bo mi sie slabo robi jak stoje w miejscu. Niech to juz minie, lekarz mowil, ze to minie w drugim trymestrze jak uklad krazenia zaadaptuje sie do ciezszej pracy ale chyba musze poczytac jak sobie w tej kwestii pomoc bo czuje sie jak staruszka z jednym plucem.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
:)
Ja też czekam na ten etap, kiedy dostanę powera drugiego trymestru! Dziś wg OM 14t2d i ciągle brakuje mi sił, choć może też przez mój niestabilny stan psychiczny jest jeszcze tak nijak... Czekamy razem na lepszy czas! A później znowu będzie dogorywanie, znam z doświadczenia :D

Ja się już nie mogę doczekać 11 sierpnia!!! Mam wtedy wizytę i może będzie widać co maluch ma między nóżkami :D
Lekarz na prenatalnych powiedział, że dziecko będzie z tych mniejszych więc tak po cichu liczę na dziewczynkę :p

Ja się już nie mogę doczekać 11 sierpnia!!! Mam wtedy wizytę i może będzie widać co maluch ma między nóżkami :D
Lekarz na prenatalnych powiedział, że dziecko będzie z tych mniejszych więc tak po cichu liczę na dziewczynkę :p
Życzę Ci żeby maluch ujawnił swoja płec. Może koniec tego tygodnia lub na początku przyszłego tez dowiem się kogo noszę pod sercem. Myślałas juz nad ewentualnym imionami?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamusiny bigos [emoji7][emoji7] borze szumiacy nie macie litosci! Mame z bigosem mam 1500km od siebie. Wasza wina i nie obchodzi mnie jak to zrobicie ale na jutro mam miec na obiad mamy bigos! [emoji12]
Jeju no az slinianki wrzucily piaty bieg

Ciagle nie mam sil. Nie ma mowy zebym szla i mowila jednoczesnie bo lapie zadyszke, naczynia myje na raty bo mi sie slabo robi jak stoje w miejscu. Niech to juz minie, lekarz mowil, ze to minie w drugim trymestrze jak uklad krazenia zaadaptuje sie do ciezszej pracy ale chyba musze poczytac jak sobie w tej kwestii pomoc bo czuje sie jak staruszka z jednym plucem.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mam to samo z tą zadyszka!! Najgorzej jak w pracy robię szkolenie i po pół godziny gadania łapie zadyszkę i muszę odpoczywać, albo mówię taka zasapana. Niedługo zaczną się martwić, że mam problemy z sercem [emoji23] super mi się tylko jeździ na rowerze, ale to dlatego że po prostu jeżdżę wolniej i po płaskim, trasy ze wzniesieniami niestety odpadają.

Do góry