reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Witajcie
Gratuluję udanych wizyt i dobrych wiadomości
Mąż wczoraj przywiózł mi jagody więc dziś pampuchy,parowańce(jak kto woli) z jagodami i śmietanka z cukrem......mniam ale się objadlam.
Ja córkę karmiłam 1,5 roku, chociaż po 6 miesiącach przeszliśmy na mieszane czyli mm i kp, bo mała się nie najadala samą piersią. Ale lubiła bardzo i tak zleciało 1'5 roku. Po CC było strasznie ciężko, kiepsko z pokarmem i do tego zrobił się zastój. Bolało jak cholera a ja w szpitalu chodziłam z tłuczonymi liśćmi kapusty w staniku.
Tasiorek wpadam do Ciebie na wyzerke. To moje dzieciństwo! !!!! Parowanie z jagodami. Dawno takich nie jadłam. Idę do kuchni, zadowolenie się borowkami[emoji16]

Sent from my SM-G900F using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Tak, koleżanka dobrze prawi[emoji3]na jednym wózku jedziemy[emoji3]w lutym juz każda będzie pchała swoj[emoji38]jesteśmy tu po to żeby się wspierać, wymieniać swoimi doświadczeniami, opiniami, a nie krytykować czy za coś ganić. Wszystkie mamy świetne poczucie humoru i bardzo lubię nasze forum.[emoji7][emoji8] wcześniej zaglądałam na inne i tam dziewczyny tak się wzajemnie doluja, że staram się tam w ogóle nie zaglądać. [emoji102]

To ja Cie nie bede dolowac tym, ze juz zaczynam sie stresowac czwartkowym USG [emoji33] po weekendzie pewnie znow zaczne ryczec [emoji33]pogledze sobie mojemu niemezowi najwyzej.

Aaaa moj byl w aptece bo mu powieka spuchla i zobaczcie z czym wrocil [emoji7]
1500120726-aaaaaa.jpeg

Dwa serca pod sercem [emoji173]️[emoji173]️

Lo matko, nie no dla mnie to i tak wytrzymala jestes. Ja mam tragicznie niski prog bolu. A musze dbac bardzo tez o swoje zdrowie psychiczne. Mialam bardzo ciezka depresje, zostala mi nerwica lekowa z atakami paniki :( przez to mam wysokie ryzyko depresji poporodowej a dzieci musza miec sprawna i zdolna do opieki mame. To dla nich wazniejsze niz to czym sa karmione.

Ja miałam ataki paniki na samą myśl o porodzie SN, dlaczego wiedziałam, że muszę mieć cc. Rozumiem Cię doskonale sama mam nerwicę co prawda teraz nie biorę leków i nauczyłam się trochę patrzeć na wszystko z góry i niektóre rzeczy poprostu olewac... Masz bardzo mądre podejście! Wszystko wyjdzie w praniu i pamiętaj, że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko, a to jest najważniejsze!!! Dbaj o siebie i zawsze powtarzam trochę zdrowego egoizmu Jeszce nikomu nie zaszkodziło, tym bardziej w macierzyństwie :)

To ja Cie nie bede dolowac tym, ze juz zaczynam sie stresowac czwartkowym USG [emoji33] po weekendzie pewnie znow zaczne ryczec [emoji33]pogledze sobie mojemu niemezowi najwyzej.

1500120726-aaaaaa.jpeg

Takie ględzenie wytrzymam!!!!!! Ględz nam babo ile wlezie, to nie jest dolujace. Tak jak pisałam na jednym wózku jedziemy. Stres przed wizytą? Tez tak mam więc Cię rozumiem[emoji16]jak byłam w poprzedni czwartek u lekarza to czułam jak że stresu stopy mi się spocily[emoji38]więc Twój stres nie jest dolujace każda z nas tak ma. Dopiero jak uslyszalam serce malucha wszystko splynelo i wracałam z bananem [emoji4]na twarzy

1500120726-aaaaaa.jpeg

Maz ze świecą szukać. Choc nie mogę narzekać, bo mam w domu podobny egzemplarz

Wykonczycie mnie! Najpierw lazanki, teraz parowance.
Litosci nade mna nie macie!

@Chrząszczyk bardzo bym chciala byc juz po tym czwartkowym USG. Mam ogromna traume po usg w 10tc w tamtym roku. I mam cicha nadzieje, ze bedzie wszystko teraz okej i troszke stres odpadnie.

A co do niemeza to nie oddalabym go za zadne skarby swiata.
Jedyne co mogloby wzbudzic we mnie zawachanie to opcja posiadania Tardis z Doktora Who [emoji48][emoji39][emoji23]

reklama
Ale dużo produkujecie . Ja samego rana pranie wstawiam i zajęłam się chwastami w ogrodzie. Zrobiłam wszystko , zjadłam patrze za okno a tu chmury i kropi a pranie na dworze .
Co do karmienia ja po cc w 36 tc walczyłam o każdą krople dla swojego maluszka. Jadł oczywiście z butli trochę moje i trochę sztuczne. Sam z nakładkami na cyce po kilku pocuagnieciach męczył się i zasypiał z uśmiechem. Tez mam małe piersi ale po 3 dniach od cc urosły chyba o 5 rozmiarów i tez z kapusta chodziłam z bólu. Odciągałam tak 9 m-cy i na zmianę swoje i mm. Teraz zobaczymy co będzie.
W nocy to był koszmar. Mój maluszek był kangurkowany i tak mu się spodobało ze cały dzień musiał czuć blisko kogoś. Wiec spał ze mną . Na mnie . Ciągle na mnie, nawet nosidełko miałam bo nic nie mogłam zrobić. Może teraz będzie lepiej

f2w3skjol4llo8s8.png

Do góry