reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Nie no katar mam przeokrutny!
Na katar robiłam inhalacje z soli fizjologicznej nebulizatorem jeśli masz. Woda morska do woli kiedy potrzebujesz, ostatnio kupilam *spam* do nosa dla kobiet w ciąży.
Tak się zastanawiam i nie ma chyba zupełnie reguły na przewidywanie płci. Ja w poprzedniej ciąży czułam się fantastycznie, zero mdłości, zgagi, żadnych dolegliwości poza rosnącym bębnem. Nawet imprezowalam w 9 mcu na weselu do rana. A teraz....masakra jakaś. Pomijam mdłości, ale to ogólne osłabienie i zmęczenie to mnie wykończy. Znowu przespałam całe popołudnie. Dobrze, że dziecię wyrozumiale i matki nie męczy ;-)
Mam nadzieje, że będzie zdrowe dziecko....a jak bylaby córka to byłoby cudnie :O:O:O

U mnie za dziewczynką przemawia moje odbicie w lustrze.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No widzisz, ja z synem miałam tak jak Ty teraz a nawet gorzej bo potrafiłam zwymiotować przy myciu zębów nawet... Teraz jestem w szoku, że w ciąży można tak się czuć!! Tfu tfu nie zapeszajmy, ale mnie dziewczynka, a Tobie chłopiec i będzie bosko :D

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak przeglądam sobie inne wątki i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu jaka głupia, ewentualnie skrajnie zszokowana byłam [emoji1]

1499970038-aaaaaa.jpeg

To jest mój pierwszy test jaki zrobiłam... Po nim kolejnych 5, bo przecież każdy poprzedni mógł się pomylić ;)

Jestem po wizycie. Maluch od pupy do glowki 33mm. Serce bije. Termin na 12 lutego. Karta założona. Zmieniłam termin nifty. Będę miała w przyszłym tygodniu więc za trzy tygodnie poznam plec malucha. Wszystko ok, a tak się stresowałam.

No i super. Cieszę się [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wierzyć co piszą w necie. Mam w domu dwóch facetów gdzie uderzeń było 150 u jednego i u drugiego i z ph jak wróżą internetowe wrozki tez u mnie się nie zgadza
Zawsze fajnie pozgadywać, choć też uwazam, że to trochę wróżenie z fusów, u części osób się sprawdzi, bo przecież jest aż 50% szans :) mi jest chyba zupełnie obojętna płeć, na początku myślałam że wolę chłopca, potem że w sumie dziewczynę, a teraz to już sama nie wiem :D facetom łatwiej w życiu, ale dziewczynkę też chciałabym wychować na silną babkę [emoji111]

Jestem po wizycie. Maluch od pupy do glowki 33mm. Serce bije. Termin na 12 lutego. Karta założona. Zmieniłam termin nifty. Będę miała w przyszłym tygodniu więc za trzy tygodnie poznam plec malucha. Wszystko ok, a tak się stresowałam.

Super, oby tak dalej i bez stresów ☺️

Zawsze fajnie pozgadywać, choć też uwazam, że to trochę wróżenie z fusów, u części osób się sprawdzi, bo przecież jest aż 50% szans :) mi jest chyba zupełnie obojętna płeć, na początku myślałam że wolę chłopca, potem że w sumie dziewczynę, a teraz to już sama nie wiem :D facetom łatwiej w życiu, ale dziewczynkę też chciałabym wychować na silną babkę [emoji111]
Teraz jest nowa metoda, teoria Ramziego. Obserwacja po, ktorej stronie usytuowana jest kosmowka względem pęcherzyka. Po prawej- chłopak, po lewej kosmowka to niby dziewczyna. Tylko nie wiem jak to jest z odbiciem obrazu na USG dopochwowym. Wydaje mi się, że to co widze na ekranie po prawej to chyba w rzeczywistości moja lewa strona

reklama
@mavika na katar polecam pre.na.len- seria dla kobiet w ciąży.

Co do tetna to synek mial 150-160. Na ostatnim usg było 180 (w czasie aktywnosci) także zobaczymy:)

Do góry