reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Gosiunia fajnie ze razem z siostra bedziecie ciaze przezywac [emoji4] też bym tak chciała ale niestety mam tylko brata [emoji6]
A swoją drogą masz odważna siostre [emoji6]

Dziewczyny jakie znacie sposoby na ciążowe mdłości? Dziś cały dzień mnie męczyly :/ W poprzednich ciazach prawie ich nie miałam.

Napisane na HTC U Play w aplikacji Forum BabyBoom
Z tego co wiem to pomagają migdały :) te w płatkach :D

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny.
Bylam jakis czas temu na wrzesniówkach ale poronilam w lutym ciaze blizniacza.
Wczoraj zrobilam test no i dzis.
Mialam zagladnac do Was dopiero po becie ale Paraplu mnie podkusila.
Co sadzicie o tescie ??

Ten z wczoraj
Zobacz załącznik 811191

A ten z dzis
Zobacz załącznik 811192
No hej pipko moja :) gratuluję testa :D widać kreskę :) na kiedy wychodzi termin?

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie wczoraj późnym wieczorem się zrobiło bardzo dziwnie, trochę jakby niedobrze, niby duszno, ale zarazem zimno, zaczęłam się trząść z zimna, ale kazałam okno otworzyć... dziwnie...

Czy przed wizytą u ginekologa zrobić sobie betę?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie wczoraj późnym wieczorem się zrobiło bardzo dziwnie, trochę jakby niedobrze, niby duszno, ale zarazem zimno, zaczęłam się trząść z zimna, ale kazałam okno otworzyć... dziwnie...

Czy przed wizytą u ginekologa zrobić sobie betę?

Mieszkasz w Polsce? Idziesz do gina prywatnie czy na NFZ?

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

@pyzunia86 haha a jednak jestes [emoji1]

Mi na mdlosci pomagala ciagle jedzenie czegos, chrupek kukurydzianych, wafli ryzowych czy cos w tym stylu. Ale to ciagle jedzenie, wystarczylo, ze przestalam mielic ozorem i juz bylo mi niedobrze. Chociaz z opisow wynika, ze mialam baaaardzo delikatne mdlosci w stosunku to innych dziewczyn.

U mnie poki co nadal tylko bol piersi i sluz przyprawiajacy mnie za kazdym razem o zawal. O dziwo apetyt mam lepszy niz normalnie. Lepszy w sensie, nie to, ze wiecej jem ale na wiecej rzeczy mam ochote i to takich takich zdrowych rzeczy. Owocki i warzywka jem ze smakiem a z tym u mnie byl zawsze klopot.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mieszkasz w Polsce? Idziesz do gina prywatnie czy na NFZ?

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Mieszkam w Polsce. Do gina idę prywatnie, miałam miesiąc wcześniej umówiona wizytę która mam na za tydzień, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży, tzn mieliśmy nadzieję, że będzie ciąża i jest! :D Przepraszam, że o proste rzeczy pytam, ale pierwszy raz w ciąży.

I jeszcze kolejne pytanie, co można jeść w ciąży, a czego nie można jeść? Wczoraj dostałam kanapkę z serem plesniowym, ale odrzuciłam, bo wiem, że nie powinnam, no i też nie można surowego mięsa, ale co z resztą?

@Ruby_Charm znasz "mamaginekolog" jak nie to z calego serca polecam. Skarbnica aktualnej wiedzy w kwestii zycia ciezarowki :)
Masz tam wszystki, o badaniach, jedzeniu, sporcie, zdrowiu, no wszyyyyystko :)

Jesli chodzi o sery plesniowe to jesli sa swieze i z pasteryzowanego mleka to mozesz je jesc.
Stary mit :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry