reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Byłam dzisiaj na wizycie - widać kilka pęcherzyków antralnych. Zaczęliśmy stymulację. Trzymajcie kciuki, żeby teraz pięknie rosły 😅 Kolejna wizyta w czwartek.

A z zabawnych rzeczy - zadzwonili do mnie z kliniki po kilku godzinach od wizyty i pani zaczyna rozmowę, ze smutkiem w głosie (już myślę, że coś nie tak z badaniami), a ona mi mówi, że bardzo mnie przeprasza, ale koleżanka źle policzyła za moje leki (bo za dwa, zamiast za 6) i będę musiała dopłacić jeszcze 500zl przy następnej wizycie 😅
Trzymam ✊✊️ rośnijcie pięknie🙂

reklama
Mmm pyszności! 🤤 Ja piekłam wczoraj, ale moje nie wyglądały tak ładnie, bo nie potrafiłam zapanować nad temperaturą oleju 😅 (ale były przepyszne i z cudownym nadzieniem pistacjowym 🤤)
Wow, nigdy nie próbowałam, ale brzmi to obłędnie🤩
U nas z marmoladą i nutellą😃

Z reguły w medicoverze i luxmedzie ginekolodzy nie chcą robić standardowego monitoringu bo twierdzą że wykracza to poza usługi które dostarczają. Chyba że trafisz na jakiegoś spoko gościa/babkę to może to przejdzie. Więc niestety trzeba troszkę nasciemniac ze boli jajnik, żeby zrobili usg i wypytywać od razu o wielkość pęcherzyków, umiejscowienie, o endometrium itp.
Ooo, to wygląda, że trafiłam na spoko babeczkę, bo zrobiła monitoring (mimo że dalej twierdzi, że leczenie po roku starań). Jak coś dziewczyny to mogę polecić lekarkę w Medicoverze w Poznaniu.
I jeszcze stwierdziła, że mogę bez problemu umawiać się już na za miesiąc na kolejny monitoring (umówiona xD ale mnie te owulacje zawsze wychodzą w poniedziałek, i najchętniej poszłabym do lekarza w niedziele, bo w poniedziałek to jestem najczęściej tuż po...).

Thank U Reaction GIF by Chris Gethard

Ja mam 2 lewe ręcę do pieczenia i jestem zbyt leniwa i niezbyt cierpliwa🤣 na szczęście jest on 😇

Mam pytanko: w zeszłym miesiącu miałam badane TSH trzykrotnie:

2.01. - 0.985
18.01 - 1.39
31.01 - 2.26

Czy takie skoki są możliwe czy najprawdopodobniej doszło gdzieś do błędu?
możliwe, na początku grudnia miałam 4,5, w połowie jakieś 0,3, a w styczniu 0,03 :o Moja endo stwierdziła, że to przez kombinowanie z dawką i jak ustaliła mi dawkę 30.01, to dopiero po +/- 8tyg kazała mi iść na badanie krwi.
A jak miałam takie skoki naturalnie, bez żadnego zmieniania, to endokrynolog badał mnie w kontekście leków, stwierdził, że kiepsko wchłaniam Euthyrox i przestawił mnie na Letrox. Unormowało się na rok i od nowa sajgon. 🥴

Byłam dzisiaj na wizycie - widać kilka pęcherzyków antralnych. Zaczęliśmy stymulację. Trzymajcie kciuki, żeby teraz pięknie rosły 😅 Kolejna wizyta w czwartek.

A z zabawnych rzeczy - zadzwonili do mnie z kliniki po kilku godzinach od wizyty i pani zaczyna rozmowę, ze smutkiem w głosie (już myślę, że coś nie tak z badaniami), a ona mi mówi, że bardzo mnie przeprasza, ale koleżanka źle policzyła za moje leki (bo za dwa, zamiast za 6) i będę musiała dopłacić jeszcze 500zl przy następnej wizycie 😅
Trzymam z całych sił ✊🏻🤞🏻

reklama
Do góry