reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Byłam dzisiaj na wizycie - widać kilka pęcherzyków antralnych. Zaczęliśmy stymulację. Trzymajcie kciuki, żeby teraz pięknie rosły 😅 Kolejna wizyta w czwartek.

A z zabawnych rzeczy - zadzwonili do mnie z kliniki po kilku godzinach od wizyty i pani zaczyna rozmowę, ze smutkiem w głosie (już myślę, że coś nie tak z badaniami), a ona mi mówi, że bardzo mnie przeprasza, ale koleżanka źle policzyła za moje leki (bo za dwa, zamiast za 6) i będę musiała dopłacić jeszcze 500zl przy następnej wizycie 😅
Trzymam ✊✊️ rośnijcie pięknie🙂

reklama
Mmm pyszności! 🤤 Ja piekłam wczoraj, ale moje nie wyglądały tak ładnie, bo nie potrafiłam zapanować nad temperaturą oleju 😅 (ale były przepyszne i z cudownym nadzieniem pistacjowym 🤤)
Wow, nigdy nie próbowałam, ale brzmi to obłędnie🤩
U nas z marmoladą i nutellą😃

Z reguły w medicoverze i luxmedzie ginekolodzy nie chcą robić standardowego monitoringu bo twierdzą że wykracza to poza usługi które dostarczają. Chyba że trafisz na jakiegoś spoko gościa/babkę to może to przejdzie. Więc niestety trzeba troszkę nasciemniac ze boli jajnik, żeby zrobili usg i wypytywać od razu o wielkość pęcherzyków, umiejscowienie, o endometrium itp.
Ooo, to wygląda, że trafiłam na spoko babeczkę, bo zrobiła monitoring (mimo że dalej twierdzi, że leczenie po roku starań). Jak coś dziewczyny to mogę polecić lekarkę w Medicoverze w Poznaniu.
I jeszcze stwierdziła, że mogę bez problemu umawiać się już na za miesiąc na kolejny monitoring (umówiona xD ale mnie te owulacje zawsze wychodzą w poniedziałek, i najchętniej poszłabym do lekarza w niedziele, bo w poniedziałek to jestem najczęściej tuż po...).

Thank U Reaction GIF by Chris Gethard

Ja mam 2 lewe ręcę do pieczenia i jestem zbyt leniwa i niezbyt cierpliwa🤣 na szczęście jest on 😇

Mam pytanko: w zeszłym miesiącu miałam badane TSH trzykrotnie:

2.01. - 0.985
18.01 - 1.39
31.01 - 2.26

Czy takie skoki są możliwe czy najprawdopodobniej doszło gdzieś do błędu?
możliwe, na początku grudnia miałam 4,5, w połowie jakieś 0,3, a w styczniu 0,03 :o Moja endo stwierdziła, że to przez kombinowanie z dawką i jak ustaliła mi dawkę 30.01, to dopiero po +/- 8tyg kazała mi iść na badanie krwi.
A jak miałam takie skoki naturalnie, bez żadnego zmieniania, to endokrynolog badał mnie w kontekście leków, stwierdził, że kiepsko wchłaniam Euthyrox i przestawił mnie na Letrox. Unormowało się na rok i od nowa sajgon. 🥴

Byłam dzisiaj na wizycie - widać kilka pęcherzyków antralnych. Zaczęliśmy stymulację. Trzymajcie kciuki, żeby teraz pięknie rosły 😅 Kolejna wizyta w czwartek.

A z zabawnych rzeczy - zadzwonili do mnie z kliniki po kilku godzinach od wizyty i pani zaczyna rozmowę, ze smutkiem w głosie (już myślę, że coś nie tak z badaniami), a ona mi mówi, że bardzo mnie przeprasza, ale koleżanka źle policzyła za moje leki (bo za dwa, zamiast za 6) i będę musiała dopłacić jeszcze 500zl przy następnej wizycie 😅
Trzymam z całych sił ✊🏻🤞🏻

reklama
Do góry