reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

O rany 🙈 ale się zakrecilam. Ten, jak myślałam, Pozytywny był 2 lutego! To oczywiście nadal jakaś głupota, ale przynajmniej przestrzeń czasowa się teraz zgadza 😂
Haha no jesteś trochę do przodu 🤣 Te testy są właśnie dobre. I faktycznie wyglada na pik ale skoro masz okres tak szybko to faktycznie to nie to. Jakby co na Allegro najtaniej, tu np dwa opakowania w cenie jednego z rosska ;) https://allegro.pl/oferta/testy-owulacyjne-hydrex-diagnostics-10-testow-13534247639
Przeczytaj dokładnie ulotkę i testuj niedługo po okresie, do tego jeszcze polecamy tutaj zawsze aplikacje Premom - tam można wrzucać zdjęcia testów i automatycznie ocenia się stopień wybarwienia kreski:)

reklama
Dziewczyny, 7dpo.. jestem załamana 😫 czy to oznacza cykl bezowulacyjny? Tsh do konsultacji endo

Załączniki

• IMG_1438.jpeg
    IMG_1438.jpeg
    136,1 KB · Wyświetleń: 137
Dziewczyny, mam pytanie bo Wy mądre głowy. Przyjaciółka zaczyna walkę o 2 kreski. Starają się już ponad rok bez rezultatu. Podstawowe badania zrobione, ma podwyższony testosteron ale reszta generalnie w miarę w normie. Pierwszy cykl bierze Dostinex i Glucophage, okres powinna dostać tydzień temu. Nie wiem za bardzo co jej powiedzieć, bo nigdy nie brałam takich leków. W pierwszej kolejności na pewno powinna zrobić test, co już jej powiedziałam. Ale co dalej? Dzwonić do gina? Brać normalnie dalej leki? Nie mam bladego pojęcia
Ja przy glucophage w pierwszym cyklu jego brania miałam rozjechany cykl. Okres spóźnił mi się o około 2 tygodnie. Pierwsze 2 tyg brałam 1 tabletkę glucophage, a później miałam przejść na 2 tabletki ale miałam straszne jazdy biegunki na zmianę z nudnościami i wzdeciami. I w tym miesiącu właśnie wszystko mi się rozjechało. Kolejne cykle jak organizm się już przystosował to już były ok. Tego drugiego leku nie brałam.

Ps. Mogę jeszcze podpowiedzieć że probiotyk sanprobi barrier mi później pomógł zmniejszyc skutki uboczne. Piłam go za każdym razem jak czułam że zaczyna mi jeździć po brzuchu.

Pewnie skonsultować z ginekologiem nie zaszkodzi ja po prostu założyłam, że jak się do 2 tyg nie pojawi @ to pójdę do gin ale się doczekałam.

Ostatnia edycja:
Niestety tylko testy owulacyjne
No to może wcale nie jesteś 7dpo i ten próg dopiero rośnie. Albo po prostu jest niski.
Tak czy inaczej przy takim progu owulacja raczej była.
Polecam chociaż 1 cykl z combo: monitoring + testy (wtedy wiesz czy u Ciebie się pokrywają) i potem próg 7dpo lub 5,6,7 dpo.

No to może wcale nie jesteś 7dpo i ten próg dopiero rośnie. Albo po prostu jest niski.
Tak czy inaczej przy takim progu owulacja raczej była.
Polecam chociaż 1 cykl z combo: monitoring + testy (wtedy wiesz czy u Ciebie się pokrywają) i potem próg 7dpo lub 5,6,7 dpo.

Dzięki wielkie! Myślisz żeby umówić sie jeszcze raz na proga czy narazie zostawić to i skonsultować z ginem?

reklama
Moja też tak powiedziała, że po 6 miesiącach to jeszcze nie zaczynają badać. :mad: I że poniżej 35 roku życia to dopiero po roku. Ale wiadomo, jak komu pasuje, InviMed na stronie twierdzi, że po pół roku należy się już do nich zgłaszać, jak się ma między 30-35. Lekarze w Medicoverze 35+. $$$
Ja na szczęście trafiłam na lekarza, który kazał przyjść już po 3 miesiacach i ruszyć z diagnostyką

Do góry