reklama
amusedxxx
Fanka BB :)
Spróbuj może robić testy owulacyjne niedługo po miesiączce, najlepiej jakieś dobre od razu - domowe laboratorium albo easy@home. Ktoś zawsze poratuje linkiem do najbardziej opłacalnych Wtedy na ich podstawie można przyjąć kiedy była owu i łatwiej ocenić kiedy się spodziewać pozytywnego testu albo okresuSama nie wiem Haha. Na regulacje długości cyklu (po odstawieniu plastrów + covid miałam cykl 67 dni) luteinę. A cykle miałam wcześniej Ok 38/9 dni. Próbowałam testów, ale dostałam książkowy pozytyw 23 lutego a dziś okresu haha, wiec coś się nie zgadza
Może luteina zablokowała owu, bo czytam na forum ze taki może mieć skutek. Jednak wierze ze ureguluje i skróci te cykle. Przedemna jeszcze jeden ze stosowaniem luteiny, a może tym razem ten cykl będzie krótszy i progesteron wejdzie akurat w II fazie
Poprzedni 38 dni, a ten 25 No i ta luteina. Nie mam pojęcia jak wyznaczyć owu, wiec czeka nas z mężem naprawdę miłosny luty haha
Jak miło przeczytać ze ktoś się cieszy ze jestem!
Dziewczyny, trzymam za każda kciuki!
KaMaLi
Trochę się obawiam, bo mieliśmy poczekać na te badania i niestety nie czekaliśmy. Może to nasz błąd, może nie.Spróbuj, a jeśli się nie zgodzi to uderz do innego ginekologa.
Ale chcemy zadziałać tak, że umawiamy się na badanie biopsji i ewentualnie histeroskopi w konkretnym miesiacu/cyklu. A nie, że będę miała monitoring 3 cykle... potem dopiero badanie. No nie chcemy tracić 3-ech potencjalnych cykli.
amusedxxx
@K448 a dobrze rozumiem ze mialas pozytywny test owulacyjny 23 stycznia nie lutego, a dzisiaj okres? Jeśli tak to wtedy to jak najbardziej mogło pasowaćSpróbuj może robić testy owulacyjne niedługo po miesiączce, najlepiej jakieś dobre od razu - domowe laboratorium albo easy@home. Ktoś zawsze poratuje linkiem do najbardziej opłacalnych Wtedy na ich podstawie można przyjąć kiedy była owu i łatwiej ocenić kiedy się spodziewać pozytywnego testu albo okresu
K448
O, Dobry pomysł zrobię tak ! DziękujeSpróbuj może robić testy owulacyjne niedługo po miesiączce, najlepiej jakieś dobre od razu - domowe laboratorium albo easy@home. Ktoś zawsze poratuje linkiem do najbardziej opłacalnych Wtedy na ich podstawie można przyjąć kiedy była owu i łatwiej ocenić kiedy się spodziewać pozytywnego testu albo okresu
K448
Niestety pozytywny był 23 lutego (edit oczywiście 2 lutego nie 23 ) i wiem ze to jakaś głupota haha ale możliwe ja zle coś odczytałam i był tylko bardziej ciemny niż inne. To ten z rossman, z jakiegoś labolatorim różowy teraz tak myśle - skoro robi się je do pierwszego pozytywnego a ja robiłam albo po owu, a jeśli cykl był bez to już w ogóle, to mogło po prostu pokazywać jakieś głupoty. Nie pomyślałam by zacząć robić od razu po skończeniu miesiączki tak zrobie w tym@K448 a dobrze rozumiem ze mialas pozytywny test owulacyjny 23 stycznia nie lutego, a dzisiaj okres? Jeśli tak to wtedy to jak najbardziej mogło pasować
Załączniki
Ostatnia edycja:
LadyCaro
Ej ale dziś 5 lutego to jakNiestety pozytywny był 23 lutego ale możliwe ja zle coś odczytałam i był tylko bardziej ciemny niż inne. To ten z rossman, z jakiegoś labolatorim różowy teraz tak myśle - skoro robi się je do pierwszego pozytywnego a ja robiłam po owu, a jeśli cykl był bez to już w ogóle, to mogło po prostu pokazywać jakieś głupoty. Nie pomyślałam by zacząć robić od razu po skończeniu miesiączki tak zrobie w tym
K448
O rany ale się zakrecilam. Ten, jak myślałam, Pozytywny był 2 lutego! To oczywiście nadal jakaś głupota, ale przynajmniej przestrzeń czasowa się teraz zgadzaEj ale dziś 5 lutego to jak
nieznośne_poplątanie
U mnie dziś 9dc i od rana mocno kłuje mnie lewa strona. Mam tylko nadzieję, że nie będę miała wyjątkowo wczesnej jak na mnie owulacji, bo już się stresuję, że nie dogram cyklu z terminem zabiegu. W innej sytuacji cieszyłabym się, ale tym razem jednak życzę sobie owulki po 15dc.
I tyle z mojej diety z niskim IG. Żelki chyba się nie wliczają.
I tyle z mojej diety z niskim IG. Żelki chyba się nie wliczają.
reklama
Kosinka94
Moderator
Rozumiem, ale ten plan Wam nie leży. Nic na siłę.Trochę się obawiam, bo mieliśmy poczekać na te badania i niestety nie czekaliśmy. Może to nasz błąd, może nie.
Ale chcemy zadziałać tak, że umawiamy się na badanie biopsji i ewentualnie histeroskopi w konkretnym miesiacu/cyklu. A nie, że będę miała monitoring 3 cykle... potem dopiero badanie. No nie chcemy tracić 3-ech potencjalnych cykli.