reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

reklama
Sama nie wiem Haha. Na regulacje długości cyklu (po odstawieniu plastrów + covid miałam cykl 67 dni) luteinę. A cykle miałam wcześniej Ok 38/9 dni. Próbowałam testów, ale dostałam książkowy pozytyw 23 lutego a dziś okresu haha, wiec coś się nie zgadza :)
Może luteina zablokowała owu, bo czytam na forum ze taki może mieć skutek. Jednak wierze ze ureguluje i skróci te cykle. Przedemna jeszcze jeden ze stosowaniem luteiny, a może tym razem ten cykl będzie krótszy i progesteron wejdzie akurat w II fazie :)
Poprzedni 38 dni, a ten 25 No i ta luteina. Nie mam pojęcia jak wyznaczyć owu, wiec czeka nas z mężem naprawdę miłosny luty haha :)
Jak miło przeczytać ze ktoś się cieszy ze jestem!
Dziewczyny, trzymam za każda kciuki! ❤️
Spróbuj może robić testy owulacyjne niedługo po miesiączce, najlepiej jakieś dobre od razu - domowe laboratorium albo easy@home. Ktoś zawsze poratuje linkiem do najbardziej opłacalnych 😄 Wtedy na ich podstawie można przyjąć kiedy była owu i łatwiej ocenić kiedy się spodziewać pozytywnego testu albo okresu ;)

Spróbuj, a jeśli się nie zgodzi to uderz do innego ginekologa.
Trochę się obawiam, bo mieliśmy poczekać na te badania i niestety nie czekaliśmy. Może to nasz błąd, może nie.
Ale chcemy zadziałać tak, że umawiamy się na badanie biopsji i ewentualnie histeroskopi w konkretnym miesiacu/cyklu. A nie, że będę miała monitoring 3 cykle... potem dopiero badanie. No nie chcemy tracić 3-ech potencjalnych cykli.

Spróbuj może robić testy owulacyjne niedługo po miesiączce, najlepiej jakieś dobre od razu - domowe laboratorium albo easy@home. Ktoś zawsze poratuje linkiem do najbardziej opłacalnych 😄 Wtedy na ich podstawie można przyjąć kiedy była owu i łatwiej ocenić kiedy się spodziewać pozytywnego testu albo okresu ;)
@K448 a dobrze rozumiem ze mialas pozytywny test owulacyjny 23 stycznia nie lutego, a dzisiaj okres? Jeśli tak to wtedy to jak najbardziej mogło pasować :)

O, Dobry pomysł zrobię tak :) ! Dziękuje

@K448 a dobrze rozumiem ze mialas pozytywny test owulacyjny 23 stycznia nie lutego, a dzisiaj okres? Jeśli tak to wtedy to jak najbardziej mogło pasować :)
Niestety pozytywny był 23 lutego (edit oczywiście 2 lutego nie 23 😅) i wiem ze to jakaś głupota haha 😅 ale możliwe ja zle coś odczytałam i był tylko bardziej ciemny niż inne. To ten z rossman, z jakiegoś labolatorim różowy :D teraz tak myśle - skoro robi się je do pierwszego pozytywnego a ja robiłam albo po owu, a jeśli cykl był bez to już w ogóle, to mogło po prostu pokazywać jakieś głupoty. Nie pomyślałam by zacząć robić od razu po skończeniu miesiączki :) tak zrobie w tym :)

Załączniki

• CAD2B01A-8537-41D7-BBA0-AC48D3FBA8DD.jpeg
    CAD2B01A-8537-41D7-BBA0-AC48D3FBA8DD.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 89
Ostatnia edycja:
Niestety pozytywny był 23 lutego 😅 ale możliwe ja zle coś odczytałam i był tylko bardziej ciemny niż inne. To ten z rossman, z jakiegoś labolatorim różowy :D teraz tak myśle - skoro robi się je do pierwszego pozytywnego a ja robiłam po owu, a jeśli cykl był bez to już w ogóle, to mogło po prostu pokazywać jakieś głupoty. Nie pomyślałam by zacząć robić od razu po skończeniu miesiączki :) tak zrobie w tym :)
Ej ale dziś 5 lutego to jak :D

U mnie dziś 9dc i od rana mocno kłuje mnie lewa strona. Mam tylko nadzieję, że nie będę miała wyjątkowo wczesnej jak na mnie owulacji, bo już się stresuję, że nie dogram cyklu z terminem zabiegu. 😬W innej sytuacji cieszyłabym się, ale tym razem jednak życzę sobie owulki po 15dc. 🤪
I tyle z mojej diety z niskim IG. Żelki chyba się nie wliczają. :p

reklama
Trochę się obawiam, bo mieliśmy poczekać na te badania i niestety nie czekaliśmy. Może to nasz błąd, może nie.
Ale chcemy zadziałać tak, że umawiamy się na badanie biopsji i ewentualnie histeroskopi w konkretnym miesiacu/cyklu. A nie, że będę miała monitoring 3 cykle... potem dopiero badanie. No nie chcemy tracić 3-ech potencjalnych cykli.
Rozumiem, ale ten plan Wam nie leży. Nic na siłę.

Do góry