Moja też tak powiedziała, że po 6 miesiącach to jeszcze nie zaczynają badać. I że poniżej 35 roku życia to dopiero po roku. Ale wiadomo, jak komu pasuje, InviMed na stronie twierdzi, że po pół roku należy się już do nich zgłaszać, jak się ma między 30-35. Lekarze w Medicoverze 35+. $$$Przemyślałam, jednak jutro idę na betę. Argument z udokumentowaniem bardzo do mnie trafił. Przecież nie pokaże zdjęcia testu sikanego i powiem, no znowu byłam w ciąży... Ginekolog chyba faktycznie do zmiany, człowiek płaci nie małe pieniądze a tu teksty, że 5 miesięcy starań to nic, trzeba z rok poczekać żeby robić jakieś badania.
reklama
LadyCaro
Fanka BB :)
Hej! Fajnie, że jesteś, oby szybko się udało. Możesz zapisać się na ławeczkę, jeśli dobrze nie wiesz jak testowac, albo na jakąś datę, a w razie co się przepisać tu już oddaje resztę w ręce @amusedxxxCześć
Chciałabym się zapisać do wątku, jak mam poprosić o wpisanie jeśli mam nieregularne cykle?
Ale pierwszy test mogłabym zrobić 29 lutego jeśli cykl obecny (zaczął się dziś) będzie taki jak poprzednie.
Obserwuje się, badam i przygotowuje od sierpnia, aktywnie starałam się (tak z nadzieją…) dopiero od stycznia to tak w ramach przedstawienia się witam ciepło! Przepraszam jeśli zle coś rozumiem jestem tu zupełnie nowa
fckathy
a tak przy okazji edycji, to ja widzę, ze mnie nigdzie nie ma jak coś, a powinnam być na ławce )Hej! Fajnie, że jesteś, oby szybko się udało. Możesz zapisać się na ławeczkę, jeśli dobrze nie wiesz jak testowac, albo na jakąś datę, a w razie co się przepisać tu już oddaje resztę w ręce @amusedxxx
Kosinka94
Moderator
Który dpo?U mnie o dziwo, jeśli bardzo się przyjrzeć to niby są te 2 kreski. Martwię się, na tym etapie powinna ta krecha być już wyraźna. Oby nie znów biochemiczna, mam źłe przeczucie.... Na betę pójdę w sobotę i poniedziałek, w tym czasie albo spadnie i będzie krwawienie albo zdarzy się cud i urośnie
Kreska jest widoczna trzymam kciuki za betę
Ostatnia edycja:
amusedxxx
hej witamy w naszym gronie mam nadzieje, że nie zostaniesz u nas długo Mogę Cię wpisać na 29.02 no problemo, a jak coś trzeba będzie zmienić to daj znać. Sprawdzasz sobie kiedy masz owulacje czy bazujesz po prostu na podstawie długości cyklu?Cześć
Chciałabym się zapisać do wątku, jak mam poprosić o wpisanie jeśli mam nieregularne cykle?
Ale pierwszy test mogłabym zrobić 29 lutego jeśli cykl obecny (zaczął się dziś) będzie taki jak poprzednie.
Obserwuje się, badam i przygotowuje od sierpnia, aktywnie starałam się (tak z nadzieją…) dopiero od stycznia to tak w ramach przedstawienia się witam ciepło! Przepraszam jeśli zle coś rozumiem jestem tu zupełnie nowa
amusedxxx
A faktyczniea tak przy okazji edycji, to ja widzę, ze mnie nigdzie nie ma jak coś, a powinnam być na ławce )
KaMaLi
Mam pytanie, jeśli lekarz wyznaczył plan leczeniaz ja natomiast po przemyśleniach nie chce podążać za jego planem. Czy mogę odmówić i zaproponować swoje rozwiązanie?
Czy w takim przypadku lekarz wypisze potrzebne leki?
Ogólnie po rozmowach z mężem i wizycie u immunologa jedynym badaniem jakie musielibyśmy wykonać jest biopsja endometrium. Powiedziałam Pani Doktor, że mogę ją wykonać w kolejnym cyklu lub w jeszcze kolejnym. Natomiast zaznaczając, że nie chce pozbywać się szans na zapłodnienie w tych cyklach gdzie nie planuje badania.
Nie wiem natomiast co na to ginekolog. Ogolnie dziwna sprawa, bo immuno nie może wypisać mi progesteronu. To przepisują tylko lekarze ginekolodzy. Taka umowa z kliniką.
I teraz trochę się obawiam, bo jakby umawialiśmy się z lekarzem na wstrzymanie starań do czasu badań, jednak zmieniliśmy zdanie.
Nie wiem
Ogólnie po rozmowach z mężem i wizycie u immunologa jedynym badaniem jakie musielibyśmy wykonać jest biopsja endometrium. Powiedziałam Pani Doktor, że mogę ją wykonać w kolejnym cyklu lub w jeszcze kolejnym. Natomiast zaznaczając, że nie chce pozbywać się szans na zapłodnienie w tych cyklach gdzie nie planuje badania.
Nie wiem natomiast co na to ginekolog. Ogolnie dziwna sprawa, bo immuno nie może wypisać mi progesteronu. To przepisują tylko lekarze ginekolodzy. Taka umowa z kliniką.
I teraz trochę się obawiam, bo jakby umawialiśmy się z lekarzem na wstrzymanie starań do czasu badań, jednak zmieniliśmy zdanie.
Nie wiem
K448
Sama nie wiem Haha. Na regulacje długości cyklu (po odstawieniu plastrów + covid miałam cykl 67 dni) luteinę. A cykle miałam wcześniej Ok 38/9 dni. Próbowałam testów, ale dostałam książkowy pozytyw 23 lutego (edit 2 lutego oczywiście ) a dziś okresu haha, wiec coś się nie zgadzahej witamy w naszym gronie mam nadzieje, że nie zostaniesz u nas długo Mogę Cię wpisać na 29.02 no problemo, a jak coś trzeba będzie zmienić to daj znać. Sprawdzasz sobie kiedy masz owulacje czy bazujesz po prostu na podstawie długości cyklu?
Może luteina zablokowała owu, bo czytam na forum ze taki może mieć skutek. Jednak wierze ze ureguluje i skróci te cykle. Przedemna jeszcze jeden ze stosowaniem luteiny, a może tym razem ten cykl będzie krótszy i progesteron wejdzie akurat w II fazie
Poprzedni 38 dni, a ten 25 No i ta luteina. Nie mam pojęcia jak wyznaczyć owu, wiec czeka nas z mężem naprawdę miłosny luty haha
Jak miło przeczytać ze ktoś się cieszy ze jestem!
Dziewczyny, trzymam za każda kciuki!
Ostatnia edycja:
Kitsune
Moderator
Dziewczyny, mam pytanie bo Wy mądre głowy. Przyjaciółka zaczyna walkę o 2 kreski. Starają się już ponad rok bez rezultatu. Podstawowe badania zrobione, ma podwyższony testosteron ale reszta generalnie w miarę w normie. Pierwszy cykl bierze Dostinex i Glucophage, okres powinna dostać tydzień temu. Nie wiem za bardzo co jej powiedzieć, bo nigdy nie brałam takich leków. W pierwszej kolejności na pewno powinna zrobić test, co już jej powiedziałam. Ale co dalej? Dzwonić do gina? Brać normalnie dalej leki? Nie mam bladego pojęcia
reklama
Kosinka94
Moderator
Spróbuj, a jeśli się nie zgodzi to uderz do innego ginekologa.Mam pytanie, jeśli lekarz wyznaczył plan leczeniaz ja natomiast po przemyśleniach nie chce podążać za jego planem. Czy mogę odmówić i zaproponować swoje rozwiązanie?
Nie wiem