reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Ja mam sprytny plan, ale jestem ciekawa czy wyjdzie 🤭
Pozytywne owulki mnie zaskoczyły 5 dni wcześniej niż się spodziewałam i nie zdążyłam umówić się na monitoring.
Umówiłam się na jutro do gina do luxmedu i zastanawiam się czy jak powiem, że boli mnie jajnik i prosiłabym o sprawdzenie czy jest wszystko ok, to gin powie mi coś na temat owulki? Co myślicie 🤔
Wiadomo że lepiej byłoby pójść i powiedzieć że chciałabym potwierdzić owu, ale raczej odeślą mnie z kwitkiem 😵‍💫
Możesz też powiedzieć, że miałaś torbiel czynnościową na jajniku i chcesz sprawdzić, czy już zniknęła ;)

reklama
Mojej mamie jak się mętna woda śni lub zepsute/wypadające zęby to zwiastuje kłopoty, śmierć. Ona wgl przy każdym z nas widziała wcześniej jaka płeć będzie bez badania. A ja nie mam takich znaków/przeczuć.
To z Twojej mamy jest prawdziwa Wiedźma (to komplement, żeby nie było wątpliwości) ;)

Ja to się jednak cieszę, że moje sny się nie spełniają w rzeczywiści, bo bywają czasem tak pochrzanione, że to byłoby ogromnym problemem 😅

Ja mam sprytny plan, ale jestem ciekawa czy wyjdzie 🤭
Pozytywne owulki mnie zaskoczyły 5 dni wcześniej niż się spodziewałam i nie zdążyłam umówić się na monitoring.
Umówiłam się na jutro do gina do luxmedu i zastanawiam się czy jak powiem, że boli mnie jajnik i prosiłabym o sprawdzenie czy jest wszystko ok, to gin powie mi coś na temat owulki? Co myślicie 🤔
Wiadomo że lepiej byłoby pójść i powiedzieć że chciałabym potwierdzić owu, ale raczej odeślą mnie z kwitkiem 😵‍💫
Tak, po prostu powiedz ze coś tam Cię kłuje, boli i chcesz sprawdzić czy wszystko ok. Zagaduj podczas usg co tam widać itp :) tylko najlepiej nie mów że się starasz ;)

Mojej mamie jak się mętna woda śni lub zepsute/wypadające zęby to zwiastuje kłopoty, śmierć. Ona wgl przy każdym z nas widziała wcześniej jaka płeć będzie bez badania. A ja nie mam takich znaków/przeczuć.
jeny kiedyś mi się notorycznie śniło ze mi wypadały zęby 😬

A tak na nfz nie powie czy ma owulke? Czy tam z luxmedu?
Powiedzieć powie, tylko trzeba sposobem do tego podejść 😁 jak z marszu wejdziesz i powiesz ze chcesz monitoring owu to mówią ze sory memory oni się niepłodnością nie zajmują 🙂 dla mnie nie do ogarnięcia, rozumiem że mogliby podglebionej diagnostyki nie prowadzić, ale choćby potwierdzić owulacje czy zlecić badania hormonalne to żaden wyczyn..

Dziewczyny, dziś pierwszy raz robiłam test owulacyjny z serii domowe laboratorium. Dotychczas strumieniowe z allegro. Jestem w cyklu po ciąży biochemicznej, więc dziś testowałam pierwszy dzień. Tak zobaczyć czy owulacja wogóle gdzieś tam się zbliża. Zaskoczył mnie taki widok. Teraz nie wiem czy to jest pozytyw, czy one po prostu tak dość mocno się wybarwiają i jeszcze trochę brakuje. Pewnie dziś jeszcze zastestuje dla porównania. Co myślicie?
Jak dla mnie pozytyw. W którym dniu cyklu jestes?
Dzialajjj 😁

reklama
Dziewczyny, dziś pierwszy raz robiłam test owulacyjny z serii domowe laboratorium. Dotychczas strumieniowe z allegro. Jestem w cyklu po ciąży biochemicznej, więc dziś testowałam pierwszy dzień. Tak zobaczyć czy owulacja wogóle gdzieś tam się zbliża. Zaskoczył mnie taki widok. Teraz nie wiem czy to jest pozytyw, czy one po prostu tak dość mocno się wybarwiają i jeszcze trochę brakuje. Pewnie dziś jeszcze zastestuje dla porównania. Co myślicie?
Pozytyw jak nic. Mi wychodziły raczej blade, aż do momentu piku.

Do góry