reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Sorki, potruje Wam dupe. Ile razy w cyklu zeobic badanie proga i w których dniach, żeby zobaczyć czy mam niedobór progesteronu? Te plamienia mnie denerwują, a na dodatek jak byłam w styczniu nie wspomniałam o nich lekarzowi. A dodam, że w każdej ciąży na początku miałam niski próg i raz się obeszło beż luteiny, ale miałam dwa krwawienia i mocne plamie ia w ciążach, po luteinie jak teka odjął.

reklama
Chyba się wyleczymy z tego NFZ. Wyników nawet nie wyślą, tylko trzeba przyjechać, dlatego najwcześniej zobaczę je jutro, bo będą "może dziś koło południa".
No i warunki do badania nasienia tak, jak się spodziewałam - żadne, mimo, że to poradnia leczenia niepłodności.
Najbliższy termin do urologa na kwiecień.

Skłaniam się ku klinice bocian w Katowicach, mamy tam niecałe 10km. Temat do przemyślenia.

Nic, robiłam wczoraj i przedwczoraj chociaż nie wiem po co bo nawet chyba sexow nie było w ok. owu no i na zajście bez leków raczej nie ma szans a poza tym grzeje ławke 😂
Kto zabroni staraczce sikać 🙂 ja jeszcze nigdy nie zaszłam z owulacji prawego jajnika 😂 ale i tak zawsze testuję, Endo nie fajne ? Nadal są cuda 😂😂😂

No właśnie nie wiem z czego to wynika, bo lekarz jest bardzo dobrym diagnosta (przy becie około 500 już wiedział i reagował) więc mnie to dziwi i niezbyt wiem co dalej. Nie wiem nawet jakie są „warunki” by to badanie w ogóle proponować, przecież nie wszystkim bada się wszystko a ja medycyny nie kończyłam to wypadałoby mi powiedzieć a nie skazywać na łaskę i niełaskę for internetowych 🤪
Każda z nas chciałaby mieć rzeczowego lekarza, który by wykazywał zaangażowanie i sprawdzał wszystko. Niestety wszystko jest zależne od ich doświadczenia oraz procedur jakie są im narzucone. Widzisz ja po 2 biochemię zaczęłam diagnostykę, bo moja Pani Doktor stwierdziła że lepiej zacząć niż czekać do 3 poronienia czy biochemu (zaleconą diagnostyka jest właśnie po 3 stracie).

Każda z nas chciałaby mieć rzeczowego lekarza, który by wykazywał zaangażowanie i sprawdzał wszystko. Niestety wszystko jest zależne od ich doświadczenia oraz procedur jakie są im narzucone. Widzisz ja po 2 biochemię zaczęłam diagnostykę, bo moja Pani Doktor stwierdziła że lepiej zacząć niż czekać do 3 poronienia czy biochemu (zaleconą diagnostyka jest właśnie po 3 stracie).
No jasne tylko ze niezbyt rozumiem dlaczego jeden lekarz mówi dwóm babkom ze maja zrobić a trzeciej nie 🙄

reklama
Do góry