reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Hej. Ja nadal.wspieram gospodarkę i nasilalam, biało. Ale wzięłam test 20. To chyba i tak niczego nie zmienia. Wieczorem i w nicy cisza, rano znów różowe na papierze. Jutro będę pytać lekarza rodzinnego. I chyba się zapisze do giną znów, ale przy okresie też mogę? W sensie mogę iść, ale czy da rade mnie ewentualnie zbadac i czy będzie coś widzial? :D
Mnie badał gin podczas okresu :) i dużo to dało bo zobaczył ze nie było owulacji w cyklu.

reklama
Jak z tą drożnością jest? Niektórym mówią by zrobili po cp a u mnie np cisza. Zarówno w szpitalu jak i lekarz nic nie wspomnieli, lekarz zapytany o badania powiedział ze nic nie trzeba robić tylko kwas foliowy brać. Nie wiem, czy to może wynikać z tego ze starań na dobrą sprawę nie było? Czy z niewiedzy? Zastanawiam się czy robić pielgrzymki po lekarzach czy zaufać i nie robić tej drożności (o której notabene wiem z neta a nie od któregoś z lekarzy), bo dziewczyny z sali miały od razu powiedziane by robić, ale w sumie ich historia tez inna i sama nie wiem
Będąc na Twoim miejscu dążyła bym do zrobienia drożności. A dlaczego Ci nie zaproponowali? Nie wiem. Dla mnie jest to podejście słabe i nawet jeśli robią jej w tym szpitalu, to powinni Ci chociaż powiedzieć żebyś zrobiła w innym miejscu. Przykro mi że Twoja cp został tak zbagatelizowana przez lekarzy 😐

Będąc na Twoim miejscu dążyła bym do zrobienia drożności. A dlaczego Ci nie zaproponowali? Nie wiem. Dla mnie jest to podejście słabe i nawet jeśli robią jej w tym szpitalu, to powinni Ci chociaż powiedzieć żebyś zrobiła w innym miejscu. Przykro mi że Twoja cp został tak zbagatelizowana przez lekarzy 😐
No właśnie nie wiem z czego to wynika, bo lekarz jest bardzo dobrym diagnosta (przy becie około 500 już wiedział i reagował) więc mnie to dziwi i niezbyt wiem co dalej. Nie wiem nawet jakie są „warunki” by to badanie w ogóle proponować, przecież nie wszystkim bada się wszystko a ja medycyny nie kończyłam to wypadałoby mi powiedzieć a nie skazywać na łaskę i niełaskę for internetowych 🤪

Tak w placówkach które mają podpisaną umowę z NFZ na takie zabiegi, ale to zazwyczaj jest dla mieszkańców poszczególnych miast czy okolic.
U nas niestety nie ma takich placówek, jedynie jest dofinansowanie do ivf dla mieszkańców Bydgoszczy, ale dla mnie to i tak nic nie zmienia, bo nie jestem mieszkanką 😄
Jakie to jest poryte i niesprawiedliwe 🙈

Zrobilam przed chwilą proga. Te moje plamienie teraz jakby takie gęściejsze było. Może on coś powie. Myślałam nad beta ale jeszcze się wstrzymałam. Nadzieja będzie dluzej😀

reklama
Do góry