reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

reklama
Tak :) w moim przypadku miałam za darmo podstawowe badania hormonalne, monitoring, droznosc i IUI. Można 3 razy IUI za darmo zrobić na NFZ. Ale żeby być zakwalifikowanym do IUI to musisz zrobić prywatnie (czasami kilkukrotnie) różne wymazy, mucha, badania z krwi, rozszerzone badania nasienia itp. No i zapłacić za PARKING :D
Ja nie pamiętam żeby mi kazali robić prywatnie jakieś badania. Partner od ginekologa dostał skierowanie do androloga, a ten mu zlecił potrzebne badania. Może ta moja doktor była tak ogarnięta że nie wiedziała że trzeba coś ekstra zrobić?

Dziś miałam konsultacje wyników nasienia.
Pani doktor stwierdziła że nie są złe i następnym krokiem jest zrobienie drożności i jeśli tam będzie okej to sugeruje 3 cykle inseminacji.
Poleciła innego doktora Pabian (Kraków).Bo ona już taką głębsza diagnostyka się nie zajmuje.
I teraz pytanie ile kosztuje drożność a ile inseminacja?.
Boję się tych kosztów
Drożność można zrobić na NFZ, prawie nic nie boli i jest za darmo.
USG jamy brzusznej rok temu wskazało, że wszystko ok.
Nie ma otyłości właśnie, może max kilka kg do zrzucenia.
Jakieś leki na wątrobę miałaś, tak?

Pójdzie do lekarza znów, powtórzy USG na pewno, ale nie chcę żeby jakaś panika się pojawiła 😔 bo już się wystraszył, że jakaś choroba itd..

Jeszcze jutro powtórne badanie nasienia. Może się okazać, że sama będę chciała rzucić tymi jego suplami.
A był zrobiony profil lipidowy? Może to ma jakiś związek z cholesterolem?

Powiem Wam, cieszę się, że niedługo owulka, ale jest też druga strona medalu. Na myśl o tym, że mam sobie podawać heparynę, to normalnie budzę się w nocy ze strachu przed tym, że już lada owu przyjdzie lada dzień i się zacznie 🫣😓 a potem kręcę się z boku na bok i nie umiem zasnąć 😢
Ja jutro mam swój debiut z Clexane🫣
Dzisiaj odebrałam leki z apteki wydałam miliony monet 400£ - 2 tys ponad😱😬

Załączniki

• 20240221_184336.jpg
    20240221_184336.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 96
reklama
Do góry