reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Przełom 8/9tc. W sumie nie był mój wybór. Trafiłam do szpitala z lekkim plamieniem w czwartekw nocy. W piątek rano mnie przepadali i dowiedziałam się, że nic z tego, co potwierdziło 2 lekarzy, i od razu mnie poinformowano, że teraz podadzą mi leki, jak zaczną działać to zrobią mi zabieg. Generalnie jakbym miała wybór to też zdecydowałabym się na zabieg, zdecydowanie gorsze było to czekanie
Chcesz mi powiedzieć, że nie dostałaś nawet 5 minut na oswojenie się z informacją ?

reklama
Hej. Nie wiem, czy któraś dziewczyna miała tu takie mocne wejście, ale mam nadzieję, że mnie przygarniecie.
Mam 36 lat, 3,5 letniego syna, o którego staraliśmy się 2 lata. Słabe AMH i partner równie słabe wyniki nasienia. Miałam być wrześniową mamą 2024. Obecnie jestem w trakcie poronienia zatrzymanego, ciążą zatrzymała się w 8 tygodniu.
Hej, mam nadzieję, że długo z nami nie zostaniesz. Trzymaj się, wiem, że to trudne ❤️

Przełom 8/9tc. W sumie nie był mój wybór. Trafiłam do szpitala z lekkim plamieniem w czwartekw nocy. W piątek rano mnie przepadali i dowiedziałam się, że nic z tego, co potwierdziło 2 lekarzy, i od razu mnie poinformowano, że teraz podadzą mi leki, jak zaczną działać to zrobią mi zabieg. Generalnie jakbym miała wybór to też zdecydowałabym się na zabieg, zdecydowanie gorsze było to czekanie
No właśnie ja już czekam ponad tydzień, a na badaniu zarodek już też tydzień nie żył. Mam dylemat co dalej robić. Znalazłaś przyczynę poronienia?

Będę wdzięczna za podzielenie się historiami przez te z Was, które też miały poronienie zatrzymane. Czy u którejś z Was ostatecznie samo się wszystko zadziało?

No właśnie ja już czekam ponad tydzień, a na badaniu zarodek już też tydzień nie żył. Mam dylemat co dalej robić. Znalazłaś przyczynę poronienia?
Oj to jednak inaczej u Ciebie to wygląda. Nie, nie znalazłam, ale też nie badałam (no oprócz badania histopatologicznego, ale oni chyba co inne ma mieć na celu). Stwierdziłam, że może serio to był przypadek, który się zdarza, tak jak mówili mi to lekarze. Osobiście uznalam, że póki co nie pogłębiam diagnostyki w tym kierunku i staram się dalej, ale wiadomo rób jak Ci podpowiada serce ❤️

Dziś miałam konsultacje wyników nasienia.
Pani doktor stwierdziła że nie są złe i następnym krokiem jest zrobienie drożności i jeśli tam będzie okej to sugeruje 3 cykle inseminacji.
Poleciła innego doktora Pabian (Kraków).Bo ona już taką głębsza diagnostyka się nie zajmuje.
I teraz pytanie ile kosztuje drożność a ile inseminacja?.
Boję się tych kosztów
Byłam u niego na pierwszej wizycie w poradni niepłodnossci na NFZ w Krk, ale mialam mieszane uczucia po wizycie. Może prywatnie ma trochę inne podejście niż na NFZ :) pamiętaj że drożność i IUI możesz zrobić na NFZ

Mój też ma podwyższone te wątróbkowe wyniki już od dawien dawna.
Ale suple na to mu nie wpływają w żaden sposób. Robił jakoś z miesiąc temu i wyniki były podobne jak i przed suplami.
Dzięki wielkie za odpowiedź!
Zerkniesz proszę czy u Was to wygląda podobnie? Te lepsze wyniki sprzed roku, te gorsze z dziś.
Rok temu był u lekarza, ale ten stwierdził, że nie ma się co przejmować.

Nie chcę żeby zaraz rzucił tymi suplami...

Załączniki

• IMG_20240221_211634.jpg
    IMG_20240221_211634.jpg
    83,9 KB · Wyświetleń: 87
  • IMG_20240221_211759.jpg
    IMG_20240221_211759.jpg
    98,2 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Będę wdzięczna za podzielenie się historiami przez te z Was, które też miały poronienie zatrzymane. Czy u którejś z Was ostatecznie samo się wszystko zadziało?
Podczas badania ok 11 tc dowiedziałam się, że obumarła ona ok 7 tc. Na następny dzień byłam w szpitalu. Ok 10 dostałam tabletki, jakoś po 14 ruszyło krwawienie. Przed północą zabrali mnie na zabieg, był krótki, większość się już oczyściła. Nie miałam wcześniej żadnych plamień, nic niepokojącego się nie działo.

Do góry