reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Hej. Nie wiem, czy któraś dziewczyna miała tu takie mocne wejście, ale mam nadzieję, że mnie przygarniecie.
Mam 36 lat, 3,5 letniego syna, o którego staraliśmy się 2 lata. Słabe AMH i partner równie słabe wyniki nasienia. Miałam być wrześniową mamą 2024. Obecnie jestem w trakcie poronienia zatrzymanego, ciążą zatrzymała się w 8 tygodniu.
Przykro mi bardzo :( zapraszamy do naszego grona, oby tylko nie na zbyt długo!

reklama
Dziś miałam konsultacje wyników nasienia.
Pani doktor stwierdziła że nie są złe i następnym krokiem jest zrobienie drożności i jeśli tam będzie okej to sugeruje 3 cykle inseminacji.
Poleciła innego doktora Pabian (Kraków).Bo ona już taką głębsza diagnostyka się nie zajmuje.
I teraz pytanie ile kosztuje drożność a ile inseminacja?.
Boję się tych kosztów
Możesz postarać się o skierowanie na drożność na NFZ :) ja u siebie (Bydgoszcz) prywatnie zapłaciłam 1100 albo 1200, już nie pamietam :)

Jak długo czekałaś, aż poronienie się zacznie? Czy miałaś łyżeczkowanie może?
Najpierw podali mi leki dopochwowo na wywołanie poronienia, ale od razu mialam mówione że zabieg będzie, a głównie chodzi o to by szyjka macicy się otworzyła, by na siłę jednak mi tego zabiegu nie wykonywać. Leki zaczęły działać gdzieś po 24h i wtedy wzięli mnie na zabieg. Po ok. 2h od zabiegu wyszłam ze szpitala 😉

Najpierw podali mi leki dopochwowo na wywołanie poronienia, ale od razu mialam mówione że zabieg będzie, a głównie chodzi o to by szyjka macicy się otworzyła, by na siłę jednak mi tego zabiegu nie wykonywać. Leki zaczęły działać gdzieś po 24h i wtedy wzięli mnie na zabieg. Po ok. 2h od zabiegu wyszłam ze szpitala 😉
Który to był tydzień? To był Twój wybór żeby od razu mieć zabieg?

Pani doktor stwierdziła że nie są złe i następnym krokiem jest zrobienie drożności i jeśli tam będzie okej to sugeruje 3 cykle inseminacji.
Poleciła innego doktora Pabian (Kraków).Bo ona już taką głębsza diagnostyka się nie zajmuje.
Boję się tych kosztów
Ja za drożność płaciłam 600 zł w Krakowie
Można też na NFZ jak coś

Czy z Waszego doświadczenia wynika, że branie suplementów może jakoś negatywnie wpływać na wątrobę?
Mój miał już wcześniej lekko podwyższone wyniki wątrobowe, ale zrobił dziś przy okazji hormonów i wyszły sporo podwyższone.

Bierze fertilman, omega, nac, resweratrol, Wit D 4tys, Q10, magnez. Raczej wszystko to, co powinno wpływać pozytywnie na organizm.
Mój też ma podwyższone te wątróbkowe wyniki już od dawien dawna.
Ale suple na to mu nie wpływają w żaden sposób. Robił jakoś z miesiąc temu i wyniki były podobne jak i przed suplami.

Który to był tydzień? To był Twój wybór żeby od razu mieć zabieg?
Przełom 8/9tc. W sumie nie był mój wybór. Trafiłam do szpitala z lekkim plamieniem w czwartekw nocy. W piątek rano mnie przepadali i dowiedziałam się, że nic z tego, co potwierdziło 2 lekarzy, i od razu mnie poinformowano, że teraz podadzą mi leki, jak zaczną działać to zrobią mi zabieg. Generalnie jakbym miała wybór to też zdecydowałabym się na zabieg, zdecydowanie gorsze było to czekanie

Hej. Nie wiem, czy któraś dziewczyna miała tu takie mocne wejście, ale mam nadzieję, że mnie przygarniecie.
Mam 36 lat, 3,5 letniego syna, o którego staraliśmy się 2 lata. Słabe AMH i partner równie słabe wyniki nasienia. Miałam być wrześniową mamą 2024. Obecnie jestem w trakcie poronienia zatrzymanego, ciążą zatrzymała się w 8 tygodniu.
Jest tu dużo smutnych historii 🙈 u mnie rozpoczęcie starań lipiec 2019, poronienie w 7 tygodniu maj 2021, zdrowy synek lipiec 2022, ciąża biochemiczna październik 2023, ciąża biochemiczna styczeń 2024.... Zobaczymy co dalej 🙈 narazie statystycznie mam większą szanse, że poronie niż urodzę 🤷 chrzanić statystyki 🤣

reklama
Boję się tych kosztów
Na drożność całkiem śmiało można się umawiać na NFZ☺️ mnie umówili od strzała w tym samym cyklu, w którym zadzwoniłam

Do góry