reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

I jeszcze Wam powiem - ten lekarz również zaleca przy niskim amh q10 w dawce 400-600mg/dobę (niektóre kobiety podobno nie tolerują 600mg i wówczas stosują dawkę 400mg) + wit d (u mnie, przy obecnej wartości 57ng/ml - nadal 4000 jednostek/dzień).
Dzień dobry w lutym!
O kurde, 4000j przy prawie 60 ng/ml, myślałam, że powyżej 50 można spokojnie już wrócić do 2000 jednostek 😱

reklama
W ogóle opowiem wam śmieszną historię z mojej kliniki, byliśmy na tej wizycie kwalifikacyjnej i lekarz pyta ile się staramy, to mu odpowiedziałam, że 4 lata. No więc on do nas, że rozumie iż wcześniej brałam tabletki albo się zabezpieczaliśmy. Ja mu mówię, że nie, może przez pierwsze pół roku, ale później uprawialiśmy tylko seks przerywany. To stwierdził, że wtedy też mieliśmy szanse na ciąże więc wpisał nam 6 lat starań 🤡

No bardzo dziwna interpretacja 😄

Jeśli nic się nie wydarzy po drodze, to już w najbliższy poniedziałek, a od wczoraj do niedzieli biorę estrofem.
Krótkim. Długi protokół - tabletki i wyciszanie jajników to wg W. nie jest właściwa droga dla kobiet z niskim AMH.
Trzymam kciuki🤞 Też mam niskie amh i właśnie lecimy z krótkim protokołem. Już 2 dni jestem na stymulacji.

o właśnie, właśnie, to miałam na myśli. Ze tam każdy wynik: ruch, morfologia jest rozpisany jakby na czynniki pierwsze.
Ja pamiętam, że jak mój luby robił badania w bocianie to w wersji internetowej miał takie okrojone wyniki, jak był osobiście odebrać to był bardziej rozszerzony opis. Nie wiem dlaczego tak.

Dziewczyny, jutro idę zbadać progesteron 7dpo. Ale mam już skierowanie na wszystkie hormony ze staraczkowej listy, z pierwszego etapu w 3dc. Czy powinnam w 3dc również jeszcze raz zbadać progesteron 🤔?

reklama
A ja mam dziś doła trochę.
Bo mam wrażenie że nigdy nam się to nie uda.
Przeraża mnie ta myśl.
Bardzo tego pragnę.
Nigdy nie zobaczyłam tej drugiej kreski ,jak robię testy to jak głupia szukam jej pod każdym kątem a jej nie ma. I co okres to taki żal że czemu zaś to samo.😒

Też tak macie że w głowie jest już ułożony plan jakby wyglądał pokój dziecka ?
Nie mogę się doczekać tego momentu aż będzie mi dane ten pokoik dla tego maluszka urządzić ❤️
Jakbym czytała o sobie. Robię testy i oglądam jak głupia pod każdym kątem. A co najlepsze, po czasie nawet oglądam, bo może akurat się coś pojawiło.. może akurat za kilka godzin coś zobaczę.. ale u mnie nawet po czasie żadnej drugiej kreski.
U mnie @ przyszła wczoraj i też na razie jeszcze jestem w dole. Powiedziałam mojemu, że nie mam już siły i nadziei.
O pokoju dla dziecka nie myślę, nawet przestałam już tak go bronić, żeby stał pusty, bo przecież zaraz będę w ciąży. Zrobiłam tam sobie biuro.

Do góry