reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Dziewczyny, weźcie spójrzcie na te wyniki i powiedzcie mi, czy to jest ta rozszerzona wersja czy nie, bo ja nie wiem :D

Załączniki

• IMG_5440.jpeg
    IMG_5440.jpeg
    73,5 KB · Wyświetleń: 91
reklama
U mnie dzisiaj depresja miesza się z ekscytacją. Z jednej strony chciałabym już czekać na testowanie i strasznie mnie dobija, że znowu jestem na początku drogi. A z drugiej cieszę się, że wzięłam się za badania (właśnie włożyłam do paczkomatu wymaz na trombofilie) no i dzisiaj zaczynamy przeprowadzać się do nowego mieszkania. Taki rollercoaster emocjonalny
Daj spokój, ja się łapie na tym, że się boję, że może się udało. Dopadają mnie myśli, że może za szybko, co zrobię jak znów coś pójdzie nie tak. W marcu będzie rocznica naszej decyzji o staraniach o 2 bobasa 😔 Martwi mnie, że może będzie już za duża różnica wieku i się nie dogadają już tak fajnie... Eh...

Daj spokój, ja się łapie na tym, że się boję, że może się udało. Dopadają mnie myśli, że może za szybko, co zrobię jak znów coś pójdzie nie tak. W marcu będzie rocznica naszej decyzji o staraniach o 2 bobasa 😔 Martwi mnie, że może będzie już za duża różnica wieku i się nie dogadają już tak fajnie... Eh...
Nie zamartwiaj sie tym na zapas. Np ja mam brata młodszego o 8 lat i dogadujemy się super ;) na to nie ma zasady.

A jakie dodatkowe informacje będą w wersji rozszerzonej?
W sumie to zależy kto co rozumie przez rozszerzone 😅dla mnie to są te wszystkie fragmentacje, Hba, etc.
Ale czasem dostaje się takie wyniki typu rozpisanie tych podstaw na jakieś czynniki pierwsze typu nie wiem, procent ruchu liniowego, cieżko mi teraz z głowy przywołać, musiałabym zobaczyć w nasze wyniki. Ale te paramtery, które pokazała @fckathy to są podstawy podstaw :)

W sumie to zależy kto co rozumie przez rozszerzone 😅dla mnie to są te wszystkie fragmentacje, Hba, etc.
Ale czasem dostaje się takie wyniki typu rozpisanie tych podstaw na jakieś czynniki pierwsze typu nie wiem, procent ruchu liniowego, cieżko mi teraz z głowy przywołać, musiałabym zobaczyć w nasze wyniki. Ale te paramtery, które pokazała @fckathy to są podstawy podstaw :)
Bo właśnie przypomniało mi się że jak byliśmy z mężem na wizycie to lekarz powiedział że jak będzie powtarzał badanie to przede wszystkim żeby był tam rozszerzony opis morfologii. Ogólnie był opis że ileś tam % uszkodzeń główki, witki, ale chodziło mu żeby były jeszcze bardziej opisane te uszkodzenia główki, jakie dokładnie. Dodał, że jak uszkodzenia np. główki są wszystkie takie same to jest to sprawa genetyczna i ciężko cokolwiek poprawić, natomiast jeśli jest to różnorodne to mechaniczna i można pracować nad poprawą nasienia. I teraz szukam takiego badania, już się ucieszyłam że właśnie może jest to po prostu „rozszerzone” 😅

Ja zawsze wybiegam w przyszłość i analizuję jak będzie, jak może być. Życzę Ci z całego serca, żebyś taki pokoik mogła urządzać niebawem 😊
ja ogólnie myślałam ze spłodzenie dziecka to prosta sprawa. Ja miałam wszystko zaplanowane nawet to że urodzi się w maju bo to mój ulubiony miesiąc 🤡

reklama
Bo właśnie przypomniało mi się że jak byliśmy z mężem na wizycie to lekarz powiedział że jak będzie powtarzał badanie to przede wszystkim żeby był tam rozszerzony opis morfologii. Ogólnie był opis że ileś tam % uszkodzeń główki, witki, ale chodziło mu żeby były jeszcze bardziej opisane te uszkodzenia główki, jakie dokładnie. Dodał, że jak uszkodzenia np. główki są wszystkie takie same to jest to sprawa genetyczna i ciężko cokolwiek poprawić, natomiast jeśli jest to różnorodne to mechaniczna i można pracować nad poprawą nasienia. I teraz szukam takiego badania, już się ucieszyłam że właśnie może jest to po prostu „rozszerzone” 😅
o właśnie, właśnie, to miałam na myśli. Ze tam każdy wynik: ruch, morfologia jest rozpisany jakby na czynniki pierwsze.

Do góry