reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

reklama
Patrzyłam z ciekawości po ile są testy w aptece na Glovo i inne rzeczy, i tą raczej tą będę omijać szerokim łukiem 🤣🤣🤣

Załączniki

• Screenshot_20240215_123049_Glovo.jpg
    Screenshot_20240215_123049_Glovo.jpg
    209,1 KB · Wyświetleń: 119
  • Screenshot_20240215_123039_Glovo.jpg
    Screenshot_20240215_123039_Glovo.jpg
    162 KB · Wyświetleń: 113
  • Screenshot_20240215_123033_Glovo.jpg
    Screenshot_20240215_123033_Glovo.jpg
    168,6 KB · Wyświetleń: 114
  • Screenshot_20240215_122935_Glovo.jpg
    Screenshot_20240215_122935_Glovo.jpg
    151 KB · Wyświetleń: 103
  • Screenshot_20240215_122947_Glovo.jpg
    Screenshot_20240215_122947_Glovo.jpg
    192,1 KB · Wyświetleń: 105
A ja właśnie po drożności, czekam na opis i wypis.

Faktycznie nie było źle, mam wrażenie że najbardziej bolało mnie użycie wziernika🤭

Z tego co usłyszałam podczas samego badania, to prawy jajowod drożny, a z lewym byl problem, żeby ten kontrast się przedostał. W ostateczności przeszedł, ale mniej jak w prawym. I w trakcie badania miałam drugi raz zakładany cewnik, bo podobno jest duże ciśnienie w jamie macicy.

Ktoś pomoże zinterpretować te słowa? 😁 czy problem z przedostaniem się kontrastu do lewego jajowodu mogło świadczyć o tym, że nie był drożny i że mógł utrudniać zapłodnienie?
Faktycznie coś tam mogło być przyblokowane/zrośnięte dlatego nie chciał iść , więc super, że się w końcu udało przepchać 😍
U mnie np problem był z wprowadzeniem kontrastu ale z uwagi na ułożenie macicy, która jest "ekstremalnie przodozgięta"

Ostatnia edycja:
Faktycznie coś tam mogło być przyblokowane/zrośnięte dlatego nie chciał iść , więc super, że się w końcu udało przepchać 😍
U mnie np problem był z wyprowadzeniem kontrastu ale z uwagi na ułożenie macicy, która jest "ekstremalnie przodozgięta"
No bardzo liczę, że to było problemem. Owulacje częściej mam z lewego jajnika akurat. Z drugiej strony nie chce też się nastawiać, bo później będzie większy zawód jak się nie uda.

Cześć;-) dziękuję za wywołałanie.
No u mnie biel wizira .
Acz w tym miesiącu owulacje miałam kilka dni później, więc może jest szansa i te dziwne samopoczucie to jest od tego😀 wczoraj na usg było widoczne tylko ciałko żółte.
Natomiast nie ludze się zbytnio, wczoraj byliśmy w klinice, mam rozpisane leki i jak tylko przyjdzie @ to startuje z koksem.

Swoja droga raczej chyba logiczne jest ze jak.sie bierze esteofem to ciąży nie będzie.
Mamy jakieś butelki z ostatnich kilku dni? Kurcze totalnie jestem w niedoczasie;(

u mnie drożność nic nie pomogła a się nastawiałam.
Ja bardzo nie chciałam się nastawiać żeby nie rozdmuchać oczekiwań, ale czytając wszędzie że „3 miesiące po drożności są największe szanse”, to jednak serce robiło wielką nadzieję. U nas akurat tez to nic nie dało. Ale na pewno znajdą się szczęściary u których drożność będzie tym decydującym czynnikiem sprawczym :)

reklama
Do góry